Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancymonka21

praca w UP

Polecane posty

Czy aby podjac prace w UP (jakiekolwiek stanowisko) trzeba skonczyc studia? jesli tak to jaki kierunek? I ile zarabia osoba pracujaca w UP?

Gość jedna ona taka
raczej zeby objac stanowsiko w UP musisz miec skonczone studia wyzsze - malo tego! bodajze przeprowadzana jest rekrutacja dwustopniowa, a zarabiasz jak to w budzetowce ok 2500 brutto, plus MOZE jakies dodatki, trzynastki etc.

Gość jedna ona taka
uwazam, ze administracje, politologia, nauki spoleczne, prawo (w niektorych wydzialach) to sa najodpowiedniejsze kierunki do pracy w UP

Gość moja koleżanka pracuje w
UP i tylko starzy wyjadacze zarabiają 2000 tys. i wyżej. Reszta, nawet po studiach ma te 1500-1600 zł. netto.

A jeśli chodzi o kierunki studiów to wiem, że pracuje tam np. inżynier likwidacji szkód, więc niekoniecznie musi być ta administracja.

Gość jedna ona taka
no wiec wyraznie napisalam ok 2500 BRUTTO wiec jakies 1700 wyjdzie netto, teraz tyle biora z wyplaty ze malo co zostaje :O

Nie zrozumiałaś tego co napisałam.

Gość jedna ona taka
owszem zrozumialam potwierdzilas moje slowa i tyle

No jednak nie zrozumiałaś, ale bywa. :)

Gość PRZEDE WSZYSTKIMMMM
trza mieć znajomości! w up mozesz sie dostac na staz - potem cie wywalą, do pracy tylko poprzez konkurs wczesniej ogloszony a konkursy zawsze sa z góry obstawione znajomymi/rodziną pracownikow/dyrektora up itd

Gość dbnjhjaohipoa
Na poczcie chcesz pracować? Przecież to niewdzięczna praca ;)

Gość EmmaRabba
To bzdura żeby dostac prace w urzedzie pracy to trzeba mieć studia. Owszem średnie wykształcenie to minimum ale studia nie są wcale konieczne. Poza tym w urzędach pracy pracuje wiele osób młodych ze średnim wykształceniem więc te studia to bzdura a inna sprawa że konkursy w urzędach zawsze są obstawiane z góry. Zawsze do UP zatrudnia się znajomych i krewnych więc normalna osoba z ulicy nie ma czego szukać choćby była po 2 kierunkach studiów bo i tak zawsze przyjmą na wolny vacat kogoś swojego po znajomości kto ma średnie wykształcenie.

Gość dbnjhjaohipoa
UP to urząd pocztowy, a PUP to powiatowy Urząd Pracy beboki mądrzycie się a nawet nie wiecieo czym piszecie ;)