Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola1989pp

w jaki sposób dbacie o swój wygląd

Polecane posty

Gość fortuna24
kup sobie preparat do woskowania karoserii :classic_cool:

Gość dscsdcsdc
nic specjalnego w zasadzie, makijaz prosty maskara kredka i tyle. zero lakierow dowlosow ani innych kosmetykow, zdrwe odzywianie sport i promienieje

Gość Ja mam 19 lat
O to co jest widoczne (twarz, dłonie, włosy) dbam codziennie. Natomiast zdarza mi się zapuścić włosy na nogach i bikini :O i to dość ostro hahah teraz zimno więc nie odkrywam tego i owego :) Twarz: -2 razy dziennie, rano i wieczorem żel oczyszczający; na dzień krem Olay spf15, na noc Ziaja opuncja figowa, lub czasem na noc daje skórze pooddychać i nic nie nakładam. -1-2 razy w tyg. maseczka oczyszczjaca i peeling -makijaż: kreska eyelinerem na górnej powiece, mocno wytuszowane rzesy, puder w kamieniu by ujednolicić skórę i zmatowić, czasem róż i czerwony błyszczuk na usta Włosy: -myje co 2-3 dni szamponem ze skrzypem lub Garniera do włosów farbowanych -odżywka Pantene lub Ziaja -prostowanie prawie codziennie -farbuję henną lub szamponetkami co miesiąc Ciało -depilacja latem często, wiosną, jesienią i zimą rzadziej :D -nie chce mi sie używac balsamu do ciała :O robię to rzadziej niz 1 raz na tydzien:( -do mycia mydełko Dove -dłonie kremuję kilka razy dziennie, na noc czasem nakładam na dłonie maść z witaminą A. -Paznokcie u dłoni długie, zazwyczaj umalowane na intensywne kolory (czerwienie, granaty, róże) -Paznkocie u stop obecnie nie pomalowane bo mi się nie chce -do higieny intymnej uzywam zelu z biedronki -antyperspirant w kulce z ziaji (uzywam tylko kiedy gdzies wychodzę, w dni kiedy siedze w domu nie używam) -perfumy codziennie no i to by było na tyle :D

Gość Ja mam 19 lat
aha! i trzeba regularnie robić kupę no to teraz już wszystko

Gość Ja mam 19 lat
podszyw spier****j solarium odpada. wolę być blada. Bladość mi się podoba Fitness tez nie:( nie mam na to czasu, czesto za to spaceruję staram sie nie żreć śmieciowego żarcia, nie pić coli, nie fajczyć ale czasem trzeba

kremy, sera, do mycia delikatne zele, pianki badz plyny, koncentraty na zmarszczki czy inne problemy, maseczki, glinki, olejki do twarzy - to co dzien lub regularnie, zalezy o ktory produkt chodzi. do ciala bardzo delikatne zele, co dzien oboawiazkowo balsamy badz oliwki do ciala, bez tego ani rusz :( depilacja dosc regularnie :P wlosy praktycznie co dzien myje, jakies tam maski na wlosy i odzywki regularnie. kremy do rak i stop czasem. kosmetyki w wiekszosci organiczne. dosc regularnie eobie sobie kapiele w solach czy olejkach. jesli chodzi o makijaz to delikatnie, nie lubie tu teatralnosci na co dzien. pazury lubie miec pomalowane, zazwyczaj mam. co wieczor oliwka na skorki. a podstawa jest prawidlowa dieta, bo ona zapewnia zdrowie, urode i dobre samopoczucie :classic_cool:

solarium niegdy w zyciu!!!! tak samo nie laze do kosmetyczek pedikiurzystek ani manikiurzystek, nie widze sensu. w miare mozliwosci robie wszystko sama, jakies tam maski nie maski. fitness nie ale staram sie czasem robic cos zeby mi sie miesnie nie zastaly :D:classic_cool:

Twarz: Wieczorem dokladnie zmywam makijaz, czyli zel do mycia twarzy, tonik, potem serum Clarins i krem na noc Clarins. Rano zazwyczaj tylko myje twarz zelem, przecieram tonikiem, nie nakladam kremu, bo mi sie potem buzia swieci przez caly dzien. Robie makijaz i tyle. No, chyba ze akurat wiem, ze nie bede robic makijazu, to wtedy nakladam na oczyszczona twarz i szyje serum i krem na dzien tez z Clarins. Zeby myje pasta + plyn do plukania jamy ustnej. Cialo: Codziennie biore goraca kapiel, chyba ze jestem na silowni, to wtedy prysznic. Wlosy myje co 2 dni (byl czas, ze codziennie), nakladam odzywke i splukuje. Nakladam balsam i wmasowuje w skore ale czasami mi sie nie chce wiec nie robie tego codziennie. Nogi depiluje raz na 2 tygodnie depilatorem elektrycznym, okolice bikini i pachy gole raz w tygodniu. Chodze na manicure i pedicure 2 lub 3 razy w miesiacu. To zalezy. Kocham saune i laznie parowa. Gdy korzystam z silowni, zawsze korzystam z sauny i lazni parowej. Dobre perfumy. Uzywam Kenzo Flower, DKNY Woman i obecnie Jimmy Choo. Ostatnio zaczelam chodzic na solarium wiec moja skora nabrala pieknego koloru.

Moja pielegnacja twarzy:peeling, krem nawilzajacy(na dzien lekki, na noc tlusty),maski oczyszczajace, zestaw do domowej mikrodermabrazji, serum z wit C, hydrolat, depilacja meszka nad gorna warga plastrami z woskiem, regulacja brwi. Pielegnacja ciala: peeling, depilacja (jak nie pokazuje nog to nie zawsze sa gladkie, ale jak nosze spodniczke to zawsze zadbam o to), maslo do biustu, maslo do ud,pupy,brzucha Stopy/dlonie: regularny manicure,pedicure,krem. Wlosy: maski nawilzajace do wlosow, nafta kosmetyczna, olej kokosowy, odzywka, peeling skory glowy. Zeby:wybielanie zelem oraz mycie. Pije duzo wody,duzo zielonej herbaty, bieganie+rower.

Gość a jeśli o mnie chodzi
Ciało: -2 razy w tygodniu peeling całego ciała -2 razy w tygodniu masło do ciała z Body Shopu -nogi golę co 2 dzień zwykle -myję się żelami pod prysznic z Body Shopu (uwielbiam je) -wieczorem używam kremu do rąk AA malinowego (nie jest zbyt dobry, ale uwielbiam jego zapach), w zimie jednak tylko Neutrogena bo szybko niszczą mi się ręce na mrozie -antyperspirant z Garniera -perfumy DKNY Be Delicious albo Gucci Envy me Twarz: -2 razy dziennie myję żelem oczyszczającym z Garniera -Wieczorem po umyciu żelem, przemywam jeszcze twarz tonikiem Benzacne -jak mam bardzo wysuszoną twarz od mrozu w zimie, to kremuję się na noc Nivea Włosy: -szampon Timotei do włosów Blond, albo John Frieda, równiez dla blondynek -odżywek nie używam z lenistwa :O -włosy myję codziennie -nie prostuję włosów, suszarki też nie używam, włosy schną mi same, mam długie i nie trzeba ich układać bo chodze w rozpuszczonych :) Makijaż: -puder sypki L'oreal True Match -fluid Revlon Color Stay -tusz do rzęs Collosal Maybelline -cienie do powiek Maybelline, brązowe -balsam do ust Carmex, albo jakiś błyszczyk -lakier do paznokci Inglot w jakimś naturalnym kolorze - beżowym, kremowym czy jakimś jasnym odcieniem brązu... Nienawidzę kolorowych i ciemnych lakierów I to w zasadzie tyle :D