Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone migdałki

ciąża zaplanowana czy jednak nie ??

Polecane posty

Gość zielone migdałki

hej. właśnie zastanawiamy się z mężem nad dzieckiem, ostatni raz u ginekologa byłam chyba ze 2 lata temu i jakoś później nie było kiedy. wtedy wszystko było ok. i tak sobie teraz myślę czy po prostu zacząć próbować czy lepiej najpierw iść do lekarza, przebadać się i może razem z lekarzem zaplanować ciąże. doradźcie coś. dodam że dobrze się czuje, jestem przed 30 i kompletnie zielona w tej kwestii, rozmawiałam z przyjaciółką co ma już dzieci to jest zdania że po co będe się badać jeszcze mi coś znajdą, tyle osób zalicza wpadki a ja będe planować z lekarzem nie wiadomo po co.... sama już nie wiem

Gość zielone migdałki
może jednak ktoś się wypowie?

Gość a ja.....
nie robisz cytologii co roku?? Dla mnie to nieodpowiedzialne, ale zrobisz jak uważasz

Gość mamama27
ja zaszłam bez lekarza - ale tak wyszło niby planowane a nie planowane - ale ja bym poszła - zrobiła cytologie, toksoplazmoze i cytomegalie na sam początek - i co tam jeszcze gin dla - jak nie zrobisz to i tak robisz je na początku ciąży więc lepiej wiedzieć wcześńiej i ewetualnie sie doleczyć

Gość yyyhmyyy
zgadzam się z wypowiedzią powyżej, niektore badania warto zrobic. No i rob cytologię co roku - jest za darmo!!!

Gość zielone migdałki
bardzo dziękuje za rady

Gość nie opowiadajcie bzdur!
CYTOLOGIA ZA DARMO, czyli na NFZ jest co 3 lata! jeśli jest prawidłowa niemniej lepiej zapłacić i raz do roku zrobić i mieć spokój psychiczny, a już na pewno warto zrobić przed zajściem w ciążę warto też by lekarz ocenił czy nie ma akurat jakiegoś stanu zapalnego i ja jeszcze sprawdziłabym poziom hormonów tarczycy

Gość czarnowlosa_______
Autorko skoro o niej myslisz to już jest planowana!!!!! No chyba nie myslisz, ze nie planowana to taka bez badan hehe!! Pewnie ze idz do lekarza teraz!! Ja byłam, wyleczyłam też zęby, odstawiłam używki itd.....