Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njknkjn

Sa tu jacys Allegrowicze znajacy sie na Allegro??

Polecane posty

Gość njknkjn

Zastanawiam sie jak to jest z opcja "Place z Allegro". Ktos robi przelew z banku za posrednictwem tej opcji i mimo iz pieniadze fizycznie jeszcze nie zeszly z jego konta, to ja juz dostaje informacje, ze wplata wplynela. Skad jednak allegro wie, czy ktos mial faktycznie srodki na koncie, aby wykonac przelew? Mozna rowniez zrobic przelw, a potem anulowac blokade srodkow. Na jakies zasadzie tak naprawde to dziala? Przeciez Allegro nie ma wgladu do czyjegos konta...

Gość kocham mojego mezusia
hmmmm.. ja kiedys chcialam wybrać tę opcję to sprzedający mnie poprosil o wplate na jego konto bezposrednio bo to przedluza znacznie transakcje o kilka dni bo dlugo czeka na pieniazki..

To nie jest tak - przeciez korzystając z PzA robisz normalny przelew ale nie na konto sprzedawcy tylko posrednika. Jeżeli nie masz wystarczających środków na koncie, to przelewu nie da się zrealizować.

Gość njknkjn
Jeżeli nie masz wystarczających środków na koncie, to przelewu nie da się zrealizować. Ok, ale powiedzmy, ze mam srodki, dokonuje przelewu, moj bank blokuje mi dana kwote, bo przeciez nie zawsze pieniadze od razu fizycznie schodza z konta. No wiec bank blokuje dana sume, allero wysyla do sprzedawcy informacje, ze przelew dokonany, a ja wchodze sobie na moje konto i anuluje przelew...Taka sytuacja jest teoretycznie mozliwa.

nie wiem, czy możliwa, czy nie, ale ja sporo kupuję na Allegro, a także czasem coś sprzedaję i nigdy nie korzystam z tego dupianego "PzA" - nie wiem, jaki w tym sens, poza tym, że się nabija kabzę właścicielom Allegro, bo kasa przez parę dni procentuje na ich rachunkach. to tylko opóźnia całą transakcję i nic poza tym. gdyby chociaż pomyśleli o jakichś korzyściach dla klienta, np. płacisz za kupiony towar PzA, to za to możesz towar do jakiejś tam kwoty wystawić darmo - to by miało jeszcze jakiś sens, przynajmniej dla takich, którzy i kupują, i sprzedają. ale nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek korzyściach dla allegrowiczów, płynących z tej metody płatności.

Gość tolka21
Faktycznie musza tluc kase z tych przetrzymywanych pieniedzy...

kUPUJE COS wplacam poprzez allegro odrazu pieniazki z mojego konta są pobrane w tak zwane zawieszenie do momentu wykonania przez bank przelwu na Twoje osobiste konto trwa to niecałą dobę proste ? Wygodne bo nie trzeba wpisywac nr konta danych mamy pewnosc ze wszystko jest poprawnie zrobione i szybko.

Aha do tego skad allegro wie... wiec właczajac opcje musisz wyslac nr konta i swoje dane do allegro az zostaną zaakceptowane i dopiero wtedy rusza u Ciebie ta usługa, (jestem sprzedającym na allegro).

Gość tokenos
A ja mam taki problem. Dostalem ostrzezenie od allegro, ze niby probuje ominac prowizje i oplaty, bo kupujacy korzystajacy z opcji place w allegro, w okienku "dostawa" wpisuja zawyzone kwoty przesylki. Czy to mozliwe, ze po takim ostrzezeniu zablokowali moim kupcom placenie przez place z allegro?

jak komuś zależy na szybkim POTWIERDZENIU wpłaty, to wystarczy zrobić przelew internetowy, wygenerować potwierdzenie w pdf i wysłać mailem - też w 5 minut będzie. PzA może przyspiesza samo potwierdzenie, ale na rzeczywiste zaksięgowanie wpłaty na naszym koncie musimy czekać dłużej!

Gość ciemna w tych sprawach..
A jak to jest jak chciałoby się zapłacić przez Pocztę Polska?