Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licencjattt

dlaczego laski po studiach piszą "jestem kobietom"

Polecane posty

Gość licencjattt
lub pod kontem, mażyc, wruk

Gość moje przemyslenie......
bo kiedys studia konczyli naprawde inteligentni, a teraz studia konczy KAZDY tuman

Gość WeronikaaZaden Motyl..;)
Ale licencjatem to ty sie chwalisz???? bo chyba nie ma czym ;) To nie czasy gdy matura, czy znajomosc angielskiego robiły wrazenie.

Gość licencjattt
nie chwale sie podkreslam fakt nauczyc sie czytac kretynko

Gość kopiczynce
dzisiaj debile koncza studia wiekszosc magistrów w polsce np nie jest w stanie wymienic panstw z którymi polska graniczy

dokładnie tak. jeszcze w latach 60, na studia szło tylko około 50 % społeczeństwa, a może i mniej i były to osoby faktycznie zdolne lub zainteresowane zgłębianiem danej dziedziny, zdobyciem konkretnego zawodu. teraz na studia idzie każdy, kto ma maturę zdaną choćby na minimalne 30 % czy ile to teraz jest w tej nowej maturze, z kiepskich liceów, w których często poziom nauczania jest bardzo marny. poza tym sama młodzież nie jest już w najmniejszym stopniu zainteresowana nauką. nastolatki od zawsze nie lubiły szkoły, wyjątki to rzadkość, ale obecnie to już jakaś paranoja, bo do szkoły chodzi się chyba tylko na lans, pokazać nowe ciuchy, komórki i poplotkować z koleżankami. zrobiło się tak po amerykańsku :D na zachodzie też pełno tępaków po studiach, więc w końcu dobijamy do światowego poziomu :D

Gość ererrwetertytyytr
na starej maturze jak ktos zrobil np. 5 bledow ortograficznych to juz mial dwoję... a teraz taki tuman przyniesie do szkoly jakies lewe zaswiadczenie o dysleksji i nawet jak zrobic 10 bledow to i tak dostanie dobrą ocenę i moze isc na studia....

Gość nik van exel
Aniołek paskudo gdzie sie podziewałaś tęskniłem..

ale co wy o studiach? przecież końcówek przy odmianie rzeczowników uczy się w podstawówce a nie na studiach! cały system oświaty jest chory przepycha sie tumany z klasy do klasy, żaden wychowawca nie chce mieć spadów w swojej klasie i nie chce ich produkować i tak to wygląda, że Polacy nie umieją pisać i mówić po polsku i jeszcze wielkie oburzenie, jak im się zwróci uwagę bo przeciez nie sa polonistami ale, do k... nędzy, są Polakami chyba...

i jeszcze wielkie oburzenie, jak im się zwróci uwagę bo przeciez nie sa polonistami trudno sie z tym nie zgodzic dodatkowo co drugi teraz to dyslektyk :-)

Gość rffgrtgttyyrtty
ewa 33 po raz pierwszy sie z toba zgodze.... a bedzie coraz gorzej niestety

Gość niuhfvv
Na starej maturze wystarczyły 3 błędy ortograficzne - i po zabawie, poprawka za rok. Teraz "tłuko-magistry" robią 15 błędów w 3 zdaniach, ale za to mają masę tłumaczeń: dysleksja, to nie konkurs ortograficzny, ja z komórki piszę, ja z UK piszę, ja lewą nogą piszę...

a co ma inteligencja do ortografii? poza tym na studiach nie ucza poprawnego pisania.. na wiekszosci kierunkow nawet poprawne formuowanie zdan jest zbedne - po prostu nie takie sa priorytety. zreszta jak sie po czasie wychodzi z wprawy "pisania" to sie zapomina, zalezy gdzie jestes i co robisz.

idziesz powiedzmy na taka informatyke i tam uczysz sie programowania procesorow i nikogo nie obchodzi czy zdanie zaczynasz z duzej czy malej literki. a taki programista potem wiecej kasy trzepie od tego co porawnie potrafi pisac po polsku, nie wspominajac rowniez o jego inteligencji.

Gość ja znam biegle
ludzie nie czytaja ksiazek i gazet i to wychodzi debile sa rehabilitowani

Gość niuhfvv
A potem płaczą biedactwa i doszukują się spisków: bo do pracy nie przyjęli... A w CV napisał ćwok z błędami nawet nazwę firmy do której aplikuje, nazwę własnej szkoły, kilkanaście błędów i innych literówek w liscie motywacyjnym! Debila przyjmować do pracy?

Gość dfdfffgfgdhfghgh
inteligencja ma bardzo duzo do ortografii

Gość Juzek spod sklepa
przestan rozpierdalac wszystkie tematy zdesperowana bo wkurwiasz idz se kup slownik ortograficzny i nie tlumacz swojej glupoty!!!

Gość fesa katamala
takie błędy to wynik nie czytania ksiązek, małego stopnia czytania... niby osoby po studiach sporo czytaja wiec w pisaniu poprawnym powinny byc biegłe,