Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIGDyWiEcejaaa

Kościół to instytucja bijąca kase...Zarabiają na wszystkim

Polecane posty

Gość fhjnftjftyjyj
jestem wierzaca ale nie chodze do kosciola wlasnie z tego wzgedu ze łupią luidzi n a wszystkim, nawet za msze zbieraja datki

Gość jasne ksieża i kościół są bee
ja również jestem wierząca i mam gdzies co ksiadz robi :O to jego sumienie i dopóki nie krzywdzi kogos na moich oczach nie dymie ... Mieszkam w regionie gdzie księza są normalni i ludzie również ... Ksiądz w kościele stoi na ołtarzu ale to jego praca Tak PRACA! Ja tam chodze dla moje wiery a nie dlatego ze ksiądz mi sie podoba albo nie =to tylko proste wymówki ...

Po pierwsze ksiądz też człowiek powietzrem nie żyje Po drugie nie ma obowiązku płacić kościołowi Nie chcesz dawac na tace nie dajesz PROSTE Wiadomo zależy od księdza CZy trafiłaś na takiego z powołania czy na takiego co księdzowanie traktuje jako dobrze płatny zawód Ja naszczęscie znam tych z powołania Na kolędzie bierze kasę tylko do tych co stać Zdarzyło się że jednej rodzinie jeszcze sam dołożył bo widział że cienko z kasą Także to nie reguła że ksiądz tylko na kasę nastawiony

Gość cozaczytanie
adalis86 "Zdarzyło się że jednej rodzinie jeszcze sam dołożył bo widział że cienko z kasą" hahahaha nie no nie moge,Ty myslisz ze ci w to ktos uwierzy?:D:D:D

Gość tomaszeeeeek
adalis86-a to zeby byc wierzacym,to trzeba do kosciola chodzic? co za bzdury wypisujesz?

Gość NIGDyWiEcejaaa
Adalis,oczywiscie,ze chodze tam dla Boga,nie dla ksiezy...Ale ksiadz jest czescia mszy,modlitwy ...Denerwuje mnie to co wyprawiaja.Najwidoczniej nie trafilm na tych z powolania,no coz,,,Dobrze,ze Ty mialas szczescie:)...

Nie no nie trzeba - to się wtedy tak ładnie nazywa - wierzący ale nie praktykujący:P Wyobraż sobie że mamy takiego wspaniałego księdza - nie musisz wierzyć Skoro dla Ciebie WSZYSCY to oszuści i wyzyskiwacze to świadczy jaki jesteś ograniczony

Gość znawcanieprzyzwoity
wierzący katolik chodzi do kościoła wierzący chrześcijanin nie koniecznie dobrowolne datki na utrzymanie kościoła są ok, bez nich kościół przestanie funkcjonować Dotacje państwa świeckiego na kk pozyskiwane z podatków tak katolików jak i mniejszości religijnych czy tez ateistów( niezależnie czy sobie tego ktoś życzy czy nie), na takie działanie stawiam stanowczy sprzeciw!!

Dotacje państwa świeckiego na kk pozyskiwane z podatków tak katolików jak i mniejszości religijnych czy tez ateistów( niezależnie czy sobie tego ktoś życzy czy nie), na takie działanie stawiam stanowczy sprzeciw!! Zgadzam się w 100%

Jak ktoś zauważył wyżej jeśli się wierzy to się chodzi do kościoła bo to jest część tej właśnie wiary Poczytaj sobie dekalog i pismo świete Oczywiście nie chcesz nie musisz chodzić

Gość gvavsv
znawcanieprzyzwoity No wlasnie,ja jestem chrzescijaninem,nie katolikiem,wiec do kosciola nie chodze :) A nawet gdybym byl,to bym nie chodzil bo nie bylo by mnie na to stac

Gość znawcanieprzyzwoity
nie dajcie się wprowadzić w błąd, Bóg nie potrzebuje ani ziemskich kapłanów, ani ziemskich świątyń( ziemia jest zaledwie jego podnóżkiem), to tylko nieudolne kopiowanie żydowskiego starożytnego systemu religijnego i sposób na życie w dostatku prawdziwa wiara jest w sercu nie w kościele i nie mierzy się jej ilością wyklepanych zdrowasiek czy litami, ani frekwencja w kościele, prawdziwa wiara to przekonanie wewnętrzne, demonstrowane uczynkami wiary

Gość chmury nad....................
adalis86 widac zes katoliczka z krwi i kosci i nawet ksiezy pedofili bedziesz bronic

Żebracy, ułomni chodzą do kościoła No ale skoro Ciebiemimo wszystko nie stać:PNiektórzy traktują kościół jak instytucję której TRZEBA płacić bo inaczej nie ma się wstępu do kościoła Bardzo współczuję takiego rozumowania i tak traumatycznych doświadczeń Jaki pisałam dyskusja jest bezsensowna

Katoliczką jestem Może słabo praktykującą ale jestem Pedofili nie bronię Wg Ciebie katolik powinien?

Gość chcei bede,8
znawcanieprzyzwoity Brawo,brawo i jeszcze raz brawo!!! A tak niewiele ludzi zdaje sobie z tego sprawe

Gość znawcanieprzyzwoity
Jezus i apostołowie wychodzili do ludzi a nie odwrotnie, zbierali dobrowolne datki nie tylko na zapewnienie sobie wyżywienia, bo i wierni czynnie ich w tym wspierali ale przedrzymskim po to by wspierać potrzebujących, nie tak się sprawy maja w kościele katolandzkim

Wg większości forumowiczów to człowiek nowoczesny, górnolotny, wyzwolony i na topie popera prostytucję,aborcję i inne zboczenia KAtolicy to przecież ciemnogród Ja tam mam odwagę przyznać się do wiary w BOGA W BOGA powtarzam a nie kościól i kler

Gość niusnetowy
Ludzie kurna nie narzekajta. Jezd dobrze, fajne reklamy som, a kiedyś nie było. Tusek jezd taki cool, że nie wiem. Fajne seriale som o bogatych ludziach. Fajne gazety kolorowe też som o sławnych ludziach. Super programy o tańczeniu i śpiewaniu som. Jezd dobrze, nie narzekajta.

Gość znawcanieprzyzwoity
Franciszek z Asyżu porzucił KK by żyć zgodnie z Chrystusem, ale po jego śmierci KK założył zakon franciszkański by podpiąć się po sukcesy prawdziwego wyznawcy Bożego a wy się dajecie w ciula robić a Częstochowa?? czysty biznes jak w starożytnym Efezie

Gość grzegrzema
Ja tez wierze w BOGA,staram sie go nie zawodzic.A kosciol katolicki nie jest mi potrzebny,bo to tylko jedna z wielu sekt

Gość hjbhj
kosciol byl przesladowany i przez hitlerowcow i przez komunistow i przez was

Gość znawcanieprzyzwoity
znawcanieprzyzwoity Mądrze prawisz Gdzieś Ty był do tej pory??? szukałem zony, ale nie znalazłem i chyba nie chce już

Gość media opłaty qrewsko kosztują
niech se rządzi kto chce byle nam płacili a nie tylko jakieś głupoty ciągle wmawiali choćby ze sens życiu nadaje praca :D jak przecie za samą prace sie nic nie kupi a jak żyć .......... jaki to ma sens jak nie masz na chleb ? na rachunki ? na podstawową egzystencje ze nie wspomnę już o jakiś przyjemnościach choćby maleńkich.......... dopiero jak dostanie sie pieniądze to można je sensownie wydać albo się zacząć głowić na co to przeznaczyć bo na podstawowe potrzeby to za mało .............. i to ma sens ? pracować przez miesiąc za gówniane pieniądze ?

Gość znawcanieprzyzwoity
kosciol byl przesladowany i przez hitlerowcow i przez komunistow i przez was KK prześladował od samego początku ludzi którzy mieli odwagę głosić inne prawdy niż przyjęte prze hierarchów kościelnych, narzucał wiarę przemocą , mordował ludzi po czym czynił ich świętymi ot i cała prawda o KK teraz każda próba obnażenia obłudy religijnej będzie traktowana jak prześladowanie ( w sumie dobry wybieg)

Gość zlodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pewien biedny bezdomny chlop przyszedl do ksiedza z prosba o pare groszy,lub talerz cieplej zupy...Zanim cos dostal,to najpierw musial wkolo kosciola posprzatac.A dostal doslownie na bulke!

Ja uciekam na inny temat bo moje katolickie sumienie nie pozwala mi brac udziału w tej dyskusji Już się wystarczająco naprodukowałam na innych wątkach o wierze Dla niektórych wiara zawsze będzie czymś trudnym do ogarnięcia Pozdrawiam wszystkich:)

zlodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewien biedny bezdomny chlop przyszedl do ksiedza z prosba o pare groszy,lub talerz cieplej zupy...Zanim cos dostal,to najpierw musial wkolo kosciola posprzatac.A dostal doslownie na bulke! A co to za przykład??? Pewien bezdomny zaszedł do bogatego lekarza prosić o wsparcie - nie dostał Bez przesady dobrze?Wszędzie może dojśc do takiej sytuacji