Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lodu kostka

jak ubrac niemowlaka 5 miesiecy

Polecane posty

Gość lodu kostka

na dwor przy temperaturze 10 st.Boje sie ,ze przegrzeje malucha.

Gość MaMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAM
- bodziak - rajstopki lub pajacyk bluza z dlugim rekawem - spodnie, skarpetki buciki kurtka lub najlepiej kombinezon, ale wtedy bez spodni czapeczka

Gość lodu kostka
Myslicie,ze jak dziecko lezy w gadoli to trzeba ubrac rastopki pod ocieplane spodnie czy starcza same ocieplane spodnie.Tzw podszycie polarowe?

Gość MałgochaZła
napiszę Ci jak ubieram 7-mies. w spacerówce, więc ma troszkę chłodniej niż Twój w gondoli: - body krótki - bawełnianą bluzkę z długim - polar z kapturem - spodenki polarowe i skarpetki - czapeczka cienka Do tego przykrywam nóżki kocykiem. W gondoli dziecko ma zdecydowanie cieplej

Gość wściekła mrówa
mój maluch ma prawie 8 miesięcy, ale nie ubieram mu rajstopek tylko właśnie ocieplane spodnie. Do tego bodziak, koszulka i kurtka jesienna . Jak mu zimno w łapki to zakładam cienkie rękawiczki i zawsze mam kocyk w pogotowiu jakby coś.

Gość moim zdaniem najlepsze bedzie
body, rajstopki, skarpeteczki, bluzeczka, ocieplane spodenki, ciepła kurteczka,no i bamboszki. gondola plus pokrowiec, albo kocyk. taki bobas sie nie rusz wiec moze zmarznąć. No i oczywiscie czapka, cienki szaliczek i kremik na buzie.

Gość patryja888
na skarpetki to juz troche za zimno...

Gość lodu kostka
Dziekuje za odp.ja ubieram tak i nie wiem czy nie za cieplo dlatego sie pytalam. -body,bluzeczka z dlugim rekawem,kurtka jesienna podbita polarem, -rajstopki, spodnie ocieplane polarem ,ocieplane buciki dla maluchow miedzy 3 a 6 miesiacem -czapka bawelniana i na to kapturek z kurteczki Przykrywam kocykiem ale nie za grubym.

Gość MałgochaZła
patryja888- a moim zdaniem za ciepło na rajstopy. Ja wolę nie przegrzewać i póki co przy pierwszym tam metoda się sprawdziła, więc drugie też tak ubieram. Sama bym się ugotowała w rajstopach, więc po co mam dziecko męczyć?

Gość powiem wam co kazdy wie ze
dziecko ubiera sie tak jak siebie tyle ze o jeda warstwe wiecej która po prostu jest kocyk ja sie zalamalam jak zobaczylamm pare tygodni temu, byl wrzesien wcale nie tak zimno slonce swiecilo a na placu zabaw bylo dziecko w zimowej kurtce i to jeszcze jak zimowej...aka napompowana ze nie bylo swobody ruchu do tego wielka czapka z pomponem szalik rekawiczki i tak pomyslalam jak ta matka ubierze dzieciaczka jak bedzie np -4 stopnie? bo juz opcje sie chyba skonczyly ;p

Gość powiem wam co kazdy wie ze
mój ma 4miesiace i tydzien i gdy wychodzimy np bylismy troche dzisiaj to ubralam go w krótki bodziak. spodnie (nie na polarze takie grubsze ale zadnych jakichs ocieplaczy , na to bluza i kurtka jesienna no i takie grubsze skarpetki bo bucikow jeszcze nie mamy ale sie rozejrze na dniach za jakimis no i przykryty rozkiem (nie zapiety tylko przykryty nim) , mamusie pomyslcie co bedzie w zimie jak teraz pozakladacie dzieciom kombinezony rajstopki i nie wiadomo co jeszcze to w ziemie nie berdziecie mialy jak ubrac dziecka

Gość lodu kostka
tez wydawalo mi sie ,ze jak ma spodnie podbite polarem to lepiej juz zrezygnowac z rajstopek.Dzisiaj zrezygnuje z nich i sprawdze jak maluch bedzie reagowal.Wydaje mi sie ,ze za cieplo bylo ubierane.pozdrawiam pomocne mamy

malgocha---ja chodze w rajstopach ;) nie ugotowalam sie jak widac.. kazdy ubiera tak jak chce.... jak moje dziecko idzie rano przed 8 na autobus i marznie i narzeka ze mu zimno to myslisz ze bym puscila je w tych skarpecinach ?? albo mam mlodsze dziecko co sporo spedza czasu na podrowku w piasku ... przychodzil taki zmarzniety.... niemialabym sumienia wypuscic go w skarpetkach ...

Gość MałgochaZła
to też pewnie zależy jakie kto ma poczucie ciepła. Ja przy temp. powyżej 21st. w domu chodzę w krótkim rękawku, moje dzieci też. Z kolei sąsiadka marznie i musi mieć 25st. Też pewnie chodzi już w rajstopach

Gość i na dodatek
a dlatego ze jest przyzwyczajona do tego ze tyle stopni to juz zimno-dlatego ze pewnie ja tak mama ubierala