Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .mgokgtm4o2

niedlugo ide do gina na badania bo mam spory problem

Polecane posty

Gość .mgokgtm4o2

mialam hpv:o i klykciny na zewnatrz odbytu same jakos zniknely okolo 2 lat temu ostatnio -nie pytajcie po co i jak -wyczulam 2 małe gulki w srodku odbytu okolo gdzies tam 1-2 cm w srodku:o kurrwa mac czy to klykciny?? mam nowego gina i nie wiem czy slowa odbyt i klykciny przejda mi przez gardlo:o dla wzburzonych-przyszly mąz - jedyny moj partner mnie zdradzal stad zerwanie na 3 mc przed slubem:o co nie zmienia faktu ze zdarzyl mnie tym gownem zarazic:o od tego czasu jestem sama a mija juz 2 lata i jakos nie moge sie przełamac zeby zauffac ktoremus:o

Gość .mgokgtm4o2
prosze o rady:o

Gość .mgokgtm4o2
jeszcze mam nadzieje ze to hemoroidy szczerze powiem nie wiem jak dlugo te 2 male gulki tam sa:o moze juz od bardzo dawna zasadnoczono nigdy nie sprawdzalam czy cos bylo w srodku czego zaluje:o czy to moga byc hemoroidy?

Gość madziorraaa
a jakie masz objawy poza gulkami?

Gość ciotka klotka dobra rada
napisz w prostych słowach na kartce co Ci dolega i jak przyjdziesz do lekarza do mu ją podaj ja sama przed wizyta wypisuję w pkt na kartce swoje dolegliwości chociażby po to aby o niczym nie zapomnieć myslę, że to hemoroidy, kłykciny to sie chyba robią tylko na skórze

kłykcinami to się można zarazić chociażby na basenie, nie jest o to tak trudno niestety :( nikt rozsądny nie bedzie się wrzburzał

Gość .mgokgtm4o2
pomysł z kartką jest dobry ale jakos nie wiem czy ginekolog nie spojrzy na mnie dziwnie kiedy podam mu karteczke do przeczytania :o cholera sama nie wiem czy dam rade to powiedziec, wstydze sie strasznie:o jestem bardzo zadbaną, mlodą kobietą a choroba weneryczna kojarzy mi sie z jakimiś puszczalskimi:o bo kto uwierzy ze moj jedyny partner prawie mąz mi takie numery wywijał???:o no wlasnie

Gość .mgokgtm4o2
ciotka klotka-i tu sie mylisz klykcinami-hpv mozna sie zarazic jedynie poprzez kontakt seksualny przeczytalam wszystko co mozna na necie i mam 100% pewnosc:o niektorzy biora pod uwage basen, toalety ale wiekszosc lekarzy zaprzecza temu r

Gość MIKI mosu
Gin nie jedno juz słyszał i widział. Jako lekarz wi8e, że nie trzeba prowadzic rozwiązłego trybu zycia żeby coś złapać:)

Gość daj na kafe foto dupy
:)

skoro ja podaję kartki lekarzom to na bank robi to mnóstwo innych osób, Twój gin napewno juz się spotkał z kartkami od pacjentek :D i wcale nie będzie zdziwiony jak mu podasz swoją

Gość .mgokgtm4o2
te 2 gulki sa w srodku wiec foto tylka nic nie da

Gość .mgokgtm4o2
teraz mam widmo klykcin w calym odbycie:o przeciez cholera wie co jest glebiej :o Boze jak ja zaluje ze spotkalam eksa nie dosc ze zniszczyl mi zycie to jeszcze zdrowie:o i narazil na koszty:o bo gin prywatnie

Gość dbajcie o siebie rumpy
To mogą być kłykciny, robią się też w środku odbytu, czasem wirus migruje bardzo daleko w głąb jelita, nawet daleko poza odbyt. Czy miałaś w ciągu tych dwóch lat dolegliwości ze strony odbytu takie jak świąd, pieczenie, uczucie wilgotności, czy pękała ci śluzówka podczas wypróźniania ? Jeżeli tak, to mogą być objawy zakażeniem HPV wewnątrz odbytu. Dlaczego nie poszłaś do dermatologa usunąć kłykcin laserem kiedy Ci się pojawiły ? Oszalałaś ? Przecież mogło się to właśnie rozsiać i do środka odytu i do pochwy. A jak cytologia ? Jaką masz grupę, czy kiedykolwiek stwierdzono u Ciebie neoplazję śródnabłonkową (CIN) i objawy zakażenia HPV (koilocyty) ?

Gość no to co że są w środku
wpychasz do pupy szklankę i cykasz foto z bliska. Dokładnie widać wtedy ścianki :)

Gość .mgokgtm4o2
cytologie mialam robiona w kwietniu i wyszla jedynka klykciny same zaczely znikac wiec uznalam ze przeszlo:o i ze jestem zdrowa

Gość .mgokgtm4o2
jesli chodzi o odbyt absolutnie zadnych doleglowosci z wyzej przez ciebie wypisanych nigdy nie mialam

Ale czego się wstydzisz dziewczyno ? Dla lekarza to normalka, a odbyt to taka sama część ciała jak każda inna - dlatego dbaj żeby był zdrowy ;) Weź przestań i nie zachowują się jak jakiś zacofany moher z wioski zabitej dechami. A zakażenia HPV są coraz powszechniejsze, niestety. Najlepiej z odbytem to iść do proktologa albo gastrologa - zrobi Ci rektoskopię albo anoskopię i będziesz wiedziała czy masz kk w odbycie i odbytnicy. Ginekolog to tylko cipką ci sie zajmie.

a w okolicach pochwy, na wargach sromowych nie miałaś nigdy żadnych zmian ? Tylko wokół odbytu ? A na pewno to były kłykciny ? Ile ich było ?

Gość .mgokgtm4o2
czyli cos powinnam powiedziec ginowi?wiem ze dziewice sie bada przez odbyt wiec moze on moglby sprawidzic czy to kk czy moze tylko hemoroidy i tym samym bylabym spokojniejsza to bylo 2 lata temu wiec serio myslalam ze wszystko w porzadku zwlaszcza ze czytalam ze kk moze samoistnie ustapic i u mnie te z wierzchu odbytu zniknely

Gość .mgokgtm4o2
100% kk 2 lata temu wyszla zle cytologia i lekarz mnie poinformowal ze to kk dal heviran i wszystko zniknelo teraz on juz nie przyjmuje wiec ide do nowego powtarzam w kwietniu tego roku mialakm cytologie i wyszla 1 i wszytsko pieknie jak u zdrowej wiec podejrzewalam ze jest ok

Gość .mgokgtm4o2
tylko odbyt

Paluchem to on wyczuje tyle samo co ty. Gastrolog/proktolog/chirurg zbada Cię lepiej, bo za pomocą odpowiednich przyrządów zajrzy do środka jelita i dokładnie obejrzy. Ginekolodzy się na tym nie znają. Ale powiedzieć oczywiście możesz, jak będzie rozgarnięty, to Cię pokieruje z tym do specjalisty. Zresztą koniecznie mu powiedz, że miałaś kiedyś kk, bo wtedy i ginekologiczną diagnostykę dobierze pod innym kątem. Ale skoro masz I grupę, to widać nic się na szyjce nie dzieje.

ginekolog kazdej kobiecie wkłada palec do odbytu i naciska podbrzusze, bada czy jajniki nie są powiększone, mozesz iść, niech zajrzy do pochwy i fachowym okiem spojrzy na okolice gdzie były kłykciny, jak nie wymyśli co tam masz w odbycie to pewnie skieruje Cie niestety do innych lekarzy

Gość .mgokgtm4o2
we wtorek mam wizyte jestem w 100 procentach pewna ze slowo klykciny i odbyt nie przejda mi przez gardlo wiec napisze na karteczce trudno najwyzej wyjde na wariatke:o ja to chyba juz nigdy z zadnych facetem nie bede spac:o od 2 lat jestem sama i z nikim nie wspolzylam i dlatego jestem pewna ze nie moglam sie znowu zarazic :o jakby cos

A jak często uprawiałaś seks analny na przestrzeni ostatnich trzech lat? Doszło do penetracji jakimś zanieczyszczonym przedmiotem?

nie wyjdziesz na wariatkę, jak sie ma pytania do lekarza to nawet trzeba je spiwywac bo na bank o którym zapomnisz w nerwach

Gość .mgokgtm4o2
seks analny no wlasnie mielismy jeden taki epizod:o widocznie wystarczyl durna bylam ze bez gumki ale cholera jasne to mial byc moj maż jedyny, wybrany:o zreszta bardzo nalegal mi sie nie spodobalo wiec wiecej razy nie bylo normalny seks w gumce zreszta on nalegal strasznie na ten rodzaj seksu wiec uleglam wiem bylam glupia:o mloda:o

Gość .mgokgtm4o2
mam ochote strzelic sobie w łep z tych nerwow i zla jestem na siebie:o

Czyli miałaś objawy zakażenia na szyjce ! Miałaś wtedy pogłębioną diagnostykę - kolposkopię (oglądanie szyjki macicy), wulwoskopię (oglądanie pochwy od środka) ? Powinnaś mieć żeby sprawdzić czy masz kk w środku w pochwie i na szyjce. Powinnaś mieć też zrobiony wymaz z szyjki na badanie DNA wirusa, żeby wiedzieć jaki typ Cię zainfekował. Jest to bardzo ważne, bo te najbardziej zjadliwe typy (np. 16 czy 18) nie dają kłykcin, a przyczyniają się do rozwoju raka w przyszłości. Heviran jest na opryszczkę, nie na KK więc nie wiem jakim cudem mogł ci pomóc. W żaden inny sposób nie byłaś leczona ? Jeżeli nie, to albo faktycznie organizm zwalczył wirusa na szyjce (być może tylko chwilowo) albo teraz wyszła ci przekłamana cytologia.