Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

pomysl na przygotowanie wesela

Polecane posty

podpowiedzcie cos fajnego jak przygotowac podziekowania dla gosci, zaproszenia.Moze spotkaliscie sie na czyims weselu z czyms fajnym, pomyslowym

Jeśli chodzi o podziękowania dla gości to znajomi dla każdego gościa mieli pocztówkę ze swoim zdjęciem i podziękowaniem za przyjście, a do tego po parę czekoladek z ich zdjęciami. Jakiś czas temu modne były migdały w czekoladzie w takich małych woreczkach dla gości.

Ja się spotkałam z fajnymi zaproszeniami ze zdjeciem młodej pary itp , dla każdego gościa przy talerzyku była taka paczuszka w środku czekoladki i napis za przybycie dziękujemy słodkosciami częstujemy oraz data i imiona młodych , a ta paczuszka była w kolorze motywu przewodniego całego wesela czyli pomarańcz akurat :)

ja jak byłam na weselach to na jedynym jako podziękowania była paczuszka w środku z cukierkami i karteczką z podziękowaniem, na drugiem były gipsowe aniołki też z karteczką przy talerzu, a na trzecim młodzi rozdawali gazetki ślubne. była to zwykła czarno-biała gazeta a w środku różne rzeczy o parze młodej ale tak zabawnie opisane np jak się poznali, marta i artur w "pigułce", ich zainteresowania, były tam że podziękowania dla gości, recepta na udane małżeństwo, ich daty itp. samo je robili, bardzo fajny pomysł

z czym jeszcze sie spotkaliscie? bylam na weselu na ktorym goscie puszczali w ogrodzie lampiony,ktore wczesniej sie zapalalo, na innym wszyscy puszczali balony......a co wreczali mlodzi rodzicom? moze spotkaliscie sie z czyms oryginalnym?

Gość sadfghjasdfghjasdfgh
opierdolone skurwysyny facety slub to mocno glamoryzowany z glupoty koniec wolnosci kobiety ktora nigdy swych tanentow juz nie rozwije tylko stanie sie darmowa sluzaca sprzataczka dziwka kucharka sekretarka-gratulacje http://www.youtube.com/watch?v=6g2I8yzktZE

Gość Diannna171717.
lampiony to też widziałam. dla rodziców to raczej standardowo

dla rodzicow jedni wreczja kwiaty, inni kosze ze slodyczami a moze mozna cos jeszcze co mi do glowy nie przychodzi?

na jednym weselu spotkalam sie z aparatami fotograficznymi jednorazowymi dla gosci,stal kosz z aparacikami i goscie podczas wesela mogli pstrykac zdjecia a pozniej mlodzi sobie je wywolywali

Gość jarzebiena cierowńska
Ja nie będę nic wręczała. Po prostu każdego kto będzie wychodził pożegnał wręczę paczkę z ciastem i wódkę, a babciom i starszym osobą wino i tyle. Nie będę bawiła się w jakiś karteczki bzdurne czy inne figurki pierdoły, które przy pierwszej lepszej okazji wylądują w koszu, bo to są śmieci po prostu. Rodzicom damy tylko kwiaty. A zdjęcia swoje tylko i wyłącznie najbliższej rodzinie (mama, tata, rodzeństwo, babcie, dziadkowie). Co z tego, że kuzynka przyjdzie na moje wesele na pewno nie będzie chciała stawiać sobie naszego portretu na półce. Myślcie ludzie. Po co komuś wciskać swoje zdjęcia. Ludzie przychodzą na wesela, ale naprawdę nie z wielkiej miłości ści do Was. Tylko jest wesele jest okazja do zabawy, spotkania się rodziną, ale nikt potem Was nie będzie chciał mieć na półce, a bzdetnego aniołka nikt też nie będzie trzymał, bo to wasze podziękowania. Nie wystarczy zwykłe dziękuję? po co tak udziwniać.

na innych weselach rozdaja gosciom ciasta w ladnym pudelku na innych wysylaja gosciom poczta plyte ze zdjeciami i filmem z wesela

Gość konieczynkaa a
jarzebiena cierowńska madzre mowisz

ona ... jakaś dziwna jesteś ... nie masz ŻADNEGO pomysłu na swoje wesele? pytasz już o podziękowania dla rodziców, gości, zaproszenia, zaraz zapytasz o sukienkę i makijaż --- masz w ogóle JAKIŚ plan na swoje wesele czy nic?

fioletowy.....nie zbieram pomyslow na wlasne wesele.jestem juz mezatka.pomagam kolezance wymyslec cos ORYGINALNEGO.

Puszczanie lampionów fajnie wygląda, ale trzeba uważać, bo w mojej okolicy spalił się jakiś samochód od spadającego lampiona. Atrakcje dla gości: pokaz baristów, barmanów, tańca. Dla rodziców: zaproszenie na kolację do jakiejś retauracji, może masaż, zabiegi na ciało albo weekend w jakimś fajnym miejscu. Zaproszeń ślubnych nie warto robić samemu, chyba że ma się baaardzo dużo czasu. Na allegro jest mnóstwo do wyboru i co najważniejsze - są tanie. Zdjęcia robione przez gości jednorazówkami - pomysł fajny, tylko pomyśl o tym, jakiej jakości te zdjęcia będą, bo oświetlenie na sali zwykle bardzo marne. Lepiej zainwestować w porządnego fotografa.

na tym weselu z jednorazowymi aparatami byl tez normalny fotograf.podoba mi sie pomysl z zaproszeniem rodzicow w jakies miejsce.jest to cos innego.niektorzy po slubie mieszkaja jeszcze z rodzicami wiec tradycyjne kwiaty nie wydaja mi sie dobrym pomyslem dla rodzicow bo i tak tych kwiatow w domu bedzie sporo bo mlodzi je na pewno dostana

Ostatnio czytałam na tym forum, że młodzi zamiast kwiatów poprosili o wino, a potem w trakcie wesela to wino postawili na stołach dla gości.

super pomysl z tym winem! to troche wyglada jak impreza w domu,jak ktos przychodzi z wodka czy z winem do kogos to gospodarz raczej otwiera ten alkohol

Gość tornek
ja bardzo miło wspominam wesele na którym w prezencie dla gości były bańki mydlane w kształcie tortu, fajna zabawa, najbardziej ucieszyły się osoby, które miały dzieci poza tym wesele było z noclegiem i rano było wspólne śniadanie dla wszystkich (jedno ciepłe danie + soki)

Gość tornek
byłam też na weselu gdzie młodzi chcieli pieniądze a zamiast kwiatów totka lub wino (moim zdaniem za dużo życzeń) z moich obserwacji wynikało: osób z winem było bardzo niewiele duża część i tak przyniosła kwiaty

Gość podziękuj później.
Do każdego z gości wyślij króciutki, pisany odręcznie!!!!!! list i dołącz kilka zdjęć z uroczystości. Naprawdę będą dużo bardziej zadowoleni, niż z wymyślnych prezentów, a koszt takiego listu, ze zdjęciami, nie powinien cię zrujnować.

Gość co za głupoty
jarzebiena cierowńska - dobrze mówi, nie wymyślajcie pierdół bo i tak aniołki srołki i inne głupie bzdety jak karteczki i zdjęcia wylądują w koszu. Jeszcze ewentualnie czekoladki mogą być bo sobie zjedzą. Stara tradycja najlepsza - na koniec każdemu kawałek ciasta i butelka wódki czy wina i tyle w temacie

Gość stara mężatka
U mnie każda para na odchodne dostała ciasto.Jak były gotowe płytki z wesela to wszystkim wysłałam ale dziadkom to dodałąm tez zdjęcia

Gość klainer
Ja też uważam, że aniołki, magnesy ze zdjęcia mi itp są totalnie zbędne i to kasa wyrzucana w błoto. Słodycze (ale dobrej jakości) są jeszcze ok, bo faktycznie się to zje. Ale takiego zdjęcia młodych (albo tej gazetki) nikt nie oprawi i nie zrobi ołtarzyka każdego dnia dziękując za zaproszenie. My na pożegnanie dawaliśmy placki w specjalnych pudełeczkach. Goście byli bardzo zadowoleni, bo nie każdy dał radę spróbować placków na weselu, a ten kto spróbował, to mógł raz jeszcze się nimi delektować w zaciszu domowym (placki były pyszne, bo domowej roboty). Co do prezentu dla rodziców, to zależy czym się interesują. Np. jeśli ktoś uwielbia nalewki, to można kupić takie porządne (i może nawet wygrawerowane) karafki albo kieliszki.

W zeszłym roku byłam na czterech weselach. Na każdym były inne "upominki". 1. słoiczek z miodem (bardzo fajne bo uwielbiam miód, goście wydawali się zadowoleni) 2. kartonik złożony na pół z podziękowaniem i dyndającym dzwoneczkiem (walały się po całym stole i ogólnie jak wychodziliśmy z sali to pełno tego leżało bo mało osób to zabrało) 3. migdały w woreczku (widziałam, że ludzie jedli te migdały w trakcie wesela więc też zostały wykorzystane przez gości) 4. zdjęcie pary młodej w małej ramce (jak ktoś wyżej napisał... żal) Moja przyjaciółka planuje na wesele dawać gościom jakieś czekoladki. Będzie to zimą więc się nie rozpuszczą w upale a o tym też warto pomyśleć. W necie jest pełno różnych pudełeczek na upominki dla gości. Zaproszenia: Tu chyba bardziej zależy od ilości gości ale im więcej to zazwyczaj zaproszenia najbardziej liche. Świadkowałam na ślubie przyjaciółki i miała zaproszone ponad 100 osób. Zamawiałyśmy zaproszenia w różnych firmach. Ci najbliżsi, rodzeństwo, dziadkowie, chrzestni, rodzice dostali, fajne zrobione z dwóch grawerowanych deseczek, przybranych suszonymi kwiatami, bardzo ładnie to wyglądało. Wiadomo, im mniejsza ranga znajomości tym zaproszenia gorszej jakości ale nie brzydkie, tylko takie zwykłe, proste i o wiele tańsze.