Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Szymonka 20

ZGRZYTANIE ZĘBAMI (14 MIESIĘCY)

Polecane posty

Gość mama Szymonka 20

Witam mój synek już jakis czas zgrzyta zębami podczas snu w dzien tez czasami, nie codziennie ale nachodza go dni i wtedy siedzi np sie bawi i słysze ze zgrzyta... co to moze byc?? wasze dzieci tez tak robia ? moze to niedobór witamin?? pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi:)

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaa
mój też zgrzyta i wszyscy mówią, że takie zgrzytanie to na owsiki i inne takie. Moje dziecko nie ma i robi tak bo wychodza mu ząbki ale przyjaciółka mówiła , że u kilku Jej znajomych właśnie teza z owsikami się sprawdziła.

Gość bryzka morska
ja też słyszałam że zgrzytanie to na owsiki

Gość podobno zgrzytanie to nie tylk
nie tylko owsiki , ale ogolnie pasozyty, glisty ludzkie itp. Zrob dziecku badanie kalu w kierunku pasozytow lub badanie z krwi na pasozyty , bo z kalu nie zawsze wychodzi , a pasozyty i tak moga byc. Moze byc jeszcze inna przyczyna zgrzytania , ale najlepiej jak sprawdzisz pasozyty

Gość mama Szymonka 20
mój ząbki ma juz dosc dlugo ma teraz 14 miesiecy i ma 12 ząbków pierwsze mu wyszły jak miał 6 miesiecy , wiec wydaje mi sie ze juz powinien sie do nich przyzwyczaic.. , pójde z nim moze jutro do pediatry:)

popros o skierowanie na badanie w kierunku pasozytow lub sama zrob prywatnie. A jak u dziecka z apetytem ? Pokasluje w nocy ?

Gość ja byłam z probleme
zgrzytania u pediatry , to od razu usłyszałam że to owsiki, mała dostała lek i przeszło. o badania nawet nie pytała czy robiłam, bo to ogólnie wszyscy wiedzą że badania rzadko kiedy wychodzą a dziecko się męczy niepotrzebnie. jeśli zgrzytanie nie ustanie po lekach na pasożyty, to wtedy można szukać innych przyczyn

no co ty ? Dala leki bez badania ? Przeciez to sa silne srodki :-0 Moja pediatra mowi ,ze zgrzytanie moze oznaczac pasozyty , ale rownie dobrze np.dziecko w ten sposob odreagowuje emocje dnia . Mysle ,ze twoja doktor jest nie kompetentna , nikt nie przepisuje dzieciom lekow bez badan :-0

Gość czekoladkaa milkaa
a właśnie uważam inaczej, z różnych źródeł wiem że ponad 70% badania na pasożyty wskazują wynik fałszywie negatywny. A podając dziecku np. antybiotyki pediatra zleca wam wcześniej bakteriogram czy leczy na podstawie objawów? Z pasożytami jest tak samo, że często lekarz po objawach wie już co jest grane