Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martenkaa

Jestem nauczycielka i mam dosc pracy

Polecane posty

Gość Martenkaa

Pracuje ciezko przez 5 dni w tygodniu. Czasem zdarza sie, ze pracuje popoludniami (np. musze poprowadzic wywiadowke badz sprawdzac sprawdziany). Oczywiscie za to wszystko nie mam placone. Moje zarobki to 1930 zl po 6 latach pracy. en kraj jest zalosny. Oczywiscie nikt nie dolicza mi 5 lat studiow.

Gość mądra po szkodzie...
idż pracowac do sklepu:P

Gość yy...
Wow, czasami pracujesz popołudniami... Ja codziennie pracuję do 16 - 18:00, ale nie ma co jęczeć.

Gość maturks4
18 godzin tygodniowo! Tyle to ja zaliczam w ciągu 1,5 dniówki

Gość yy...
Jakoś dużo więcej od Ciebie nie mam, 4 lata doświadczenia w zawodzie, pracuję normalne 40h tygodniowo + nadgodziny mam według umowy niepłatne. A Ty jak często masz wywiadówki? Raz na dwa miesiące? Dostajesz prawie 2000 za 20h tygodniowo + te sprawdziany, czasami wywiadówka. To mało?

Gość decydując się na zawód
nauczycielki musiałaś sobie zdawać sprawę, że nie tylko będziesz uczyć, ale też prowadzić zebrania i sprawdzać klasówki. Za to też masz płacone, bo między innymi na tym polega twój zawód. Chyba że się z choinki urwałaś.

Gość Martenkaa
W Niemczech nauczyciele zarabiaja około 2,5 tys euro. Przelicz sobie, ile to na zlotowki

Gość lalaola
O rzeczywiście cieżko pracujesz bidulko,bo nic już kuźwa nic nie robicie tylko kartkówki.Po gowno tyle....nie musiałabyś potem sprawdzac po pseudo-pracy:) Nauczyciele POWINNI pracować w domu ,skoro zmuszają i zadają dzieciom prace domowe ..... My rodzice potem musimy z nimi siedzieć i taż nam za to nikt nie płaci!!!!

Gość też tak myślałam
póki nie zostałam nauczycielką. Po 5 godzinach pracy człowiek czuje się tak jakby przewalił 10 ton węgla. ale nikt kto nie zna tego z doświadczenia tego nie zrozumie oczywiście i dalej będą walić stereotypowe "18 h pracy w tygodniu - skandalll!!!!":P

Gość yy...
W Niemczech wszyscy zarabiają odpowiednio więcej. Nie lekceważę Twojej pracy, sama nie chciałabym użerać się z niesfornymi dzieciakami, ale jak na taką liczbę godzin i tak masz niezłą pensję.

Gość do lalaola
dobre,dobre:)

Gość jest wiele zawodów kiedy
ludzie po każdym dniu są wyczerpani, a jak zwykle narzekają nauczyciele. :)

Gość lalaola
Mam propozycję-Idźcie do kopalni,przewal te 10 ton jedna z drugą i porównaj co wolisz a potem zdecyduj sie na lepszą pracę.

Gość Martenkaa
Ucze biologii i chemii, musialam skonczyc dodatkowo studia podyplomowe, za ktore oczywiscie nikt mi nie placil

Gość pierdzielisz autorko
normatyw godzin pracy macie taki jak wszyscy! etat to 40h w tygodniu, więc skoro zajęć dydaktycznych masz 18 h w tyg. to reszta jest przeznaczona na godziny pozadydaktyczne, w tym sprawdzanie klasówek, rady czy wywiadówki i nie pierdziel, ze to robisz za darmo! :-O

Gość yy...
Nie rozumiem Twojego żalu, nie znam nikogo, komu pracodawca opłaciłby studia podyplomowe. Jeśli się wypaliłaś, to przekwalifikuj się i zmień pracę.

Gość oczywiście i cały czas
oczywiście :O

Gość pierdzielisz autorko
policz za ile godzin w tygodniu wolnych od pracy masz zapłacone! 22 h masz pozadydaktyczne , jesli z tego poświęcisz w tygodniu max 5 h to będzie naprawde niezły wynik :-O i jeszcze narzekasz

Gość kakadu daje czadu
Babo, ludzie ze 100 razy lepszym wykształceniem od Twojego i trzykrotnie większym wymiarze czasu pracy mają takie zarobki, a Ty jeszcze biadolisz. Ciekawe, czy w ogóle potrafisz uczyć, czy siedzisz w tej szkle jak cielę. Te 19 godzin lekcyjnych (po 45 min.) w tygodniu to nawet nie pół etatu, bardziej jak praktyki dla smarkaczy, więc nawet gdybyś miała wywiadówki codziennie to by Ci korona z głowy nie spadła. Zawsze możesz się przekwalifikować, i pracować po 40 godzin tygodniowo nie mieć ferii i wakacji a normalny urlop i nie udawać wszechmocnej, bo dzieciakom możesz podskoczyć, ale nikomu innemu już nie. Nie wiem, skąd biorą tych ludzi na nauczycieli, ale moim zdaniem to najbardziej rozkapryszona, leniwa i chamowata grupa zawodowa. Nauczyli się, że wygłoszą swoje, a reszta ma się słuchać, że przyjdą do szkoły na 3 godziny i niby to orka ma być i ani pracować normalnie nie potrafią, ani negocjować, ani normalnie rozmawiać, ani nie mieć pretensji o wszystko.

Gość bury kot
Też jestem nauczycielem i powiem tak, może i godzin pracy nie ma dużo, ale mało jest prac, które wymagają takiej koncentracji, jak praca nauczyciela. Prowadząc lekcje nie ma się możliwości odpłynąć myślami od tego, co się robi ani na chwilę - pomyśleć o weekendzie, planach na wieczór itp. Nie mówiąc już o wchodzeniu do internetu, rozmowach z koleżankami (to wyłącznie na przerwach, jak się nie ma dyżuru) i temu podobnych rzeczy. Jest za to maksymalne skupienie, na tym, co się dzieje w klasie, na kontrolowaniu sytuacji i na prowadzeniu lekcji. Dlatego jest to praca bardzo wyczerpująca i stresująca. Zatem wierzcie lub nie (mnie to obojętne), ale po 5 godzinach można się naprawdę czuć bardzo zmęczonym. Ale ja tę pracę i tak lubię, jest to coś, co robię najlepiej i daje mi to satysfakcję.

Gość ja86sia
biedactwo... nic tylko współczuć...

Gość eterme
"Też jestem nauczycielem i powiem tak, może i godzin pracy nie ma dużo, ale mało jest prac, które wymagają takiej koncentracji, jak praca nauczyciela. Prowadząc lekcje nie ma się możliwości odpłynąć myślami od tego, co się robi ani na chwilę - pomyśleć o weekendzie, planach na wieczór itp. Nie mówiąc już o wchodzeniu do internetu, rozmowach z koleżankami (to wyłącznie na przerwach, jak się nie ma dyżuru) i temu podobnych rzeczy." Biedactwo. W pracy pracuje, a nie pije kawę, coś takiego! Skandal. Porozmawiaj z ludźmi, którzy pracują po 10 pełnych godzin dziennie, a nie po każdych 45 minutach mają przerwę a na obiad już idą do domu.

Gość jjkjklall
zawsze mozecie isc do normalnej pracy, juz widze jak jeczycie, bo skoro praca czasami popoludniami jest ponad wasze watle sily to wy do niczego innego sie nie nadajecie

Gość bury kot
eterme, przeczytałaś/eś do końca mój wpis, że mi współczujesz? Ja swoją pracę bardzo lubię. Nie masz mi czego współczuć:) Wiedziałam, na co się decyduję.

Gość jaPO
widać jak nauczyciele znają życie... nie wyobrażacie sobie ile pracy umysłowej, często o ogromnej odpowiedzialności i naszpikowanej stresem, jest w przedsiębiorstwach produkcyjnych (mam na myśli wyższe stanowiska a nie produkcję bezpośrednią), jak się prowadzi konferencję 6 godzinną to nie mówi się do dzieci i po polsku, tylko trzeba się produkować o skomplikowanych rzeczach do dorosłych ludzi, którzy mogą wychwycić ewentualne błędy. Praca nie kończy się o 15 tylko często trzeba robić nadgodziny jeśli dany projekt tego wymaga... więc na prawdę, nie kompromitujcie się tym swoim narzekaniem...

Gość black cherry shot
Bardzo krótko prowadziłam zajęcia (nie jestem nauczycielem) i dla mnie to była frajda, a nie praca. Dużo lżejsza od mojej pracy. Z gronem pedagogicznym się nie zaprzyjaźniłam, bo musiałabym się stać takim samym niezadowolonym z życia flakiem.