Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudziutka87

Pęknięty paznokieć:(

Polecane posty

Witam, mam ogromny problem:( Jakiś czas temu podczas próby obcięcia paznokci u stóp, pękł mi paznokieć u palucha. Pęknięcie jest mniej więcej w połowie długości paznokcia, dodam, że jest ono wszerz paznokcia. Nie wiedząc co z tym zrobić, zakleiłam paznokcia plastrem, żeby przypadkiem o nic nie zahaczyć i nie powiększyć pęknięcia, jednak dzisiaj zauważyłam, że mimo wszystko pęknięcie pogłębiło się i niewiele brakuje, aby paznokieć odpadł.. Nie wiem co z tym zrobić:( Zerwać paznokieć czy dalej zaklejać i czekać aż odrośnie? Ile to będzie trwało i czy można czymś wspomóc wzrost paznokcia? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie..

Jeśli ledwo sie trzyma, to lepiej do zbędnie nie dotykaj, bo faktycznie zaraz peknie po całości.. Przyklej plastra na niego i go nie ruszaj, przynajmniej trzymaj go na tyle, na ile sie da..

Gość gość
Na przyszłość radzę stosować jakąś dobrą odżywkę do paznokci - wtedy mogą one pękać jedynie w ekstremalnych przypadkach, na pewno nie przez byle co. Tak więc nie ma się czym przejmować - zacznij dbać o paznokcie to takie akcje nie będą miały miejsca.