Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małabiedronka

Pobieraczek.pl nie daje mi spokoju:(

Polecane posty

Gość małabiedronka

Witam was wszystkich:) Mam problem związany z pobieraczkiem.pl otóż założyłam tam konto (miało być 10 dni darmo na wypróbowanie) nie wchodziłam jakiś czas na poczte aaa tu mam 3 wiadomosci od nich wezwanie do zapłaty za pobieraczek!!!!!;/ straszą mnie że to juz poszło do sądu poniewaz podałam fałszywe dane i że nie wywiążę sie z tego ponieważ znaja moj numer IP tzw. PRZESĄDWOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY..... Nie wiem co zrobić ponieważ nie kożystałam z tego:(

Gość małabiedronka
haaaaaaaaaaalo jest tu kto????:(

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
poszukaj ile tu takich tematów było, pobieraczek działa nielegalnie i nie moga ci nic zrobic, zupełnie nic, olewaj ich wezwania i tyle

Gość bunia z zaskronca
olej to ,chca wyludzic pieniadze ,beda cie straszyc az sie im znudzi ,zmien maila a tamtego skasuj

Gość mariolkaaaaaaa
Olej ich- nic im nie płać bo oni tak kasę wyłudzają, to taka banda złodziej.

Ja podałm prawdziwe dane a i tak z tym przedsądowym wezwaniem do apłaty to tylko straszenie było. Napisałam im tylko z nic nie sciagnęłam i nie zamierzam za nic płacić. Nie zawierałam żadnej umowy, zajestrowałam się tam jakoś przez przypadek i nie miałam pojęcia jacy to naciągacze.

po co cokolwiek takiego piszesz... trzeba bylo napisac ze nie wiesz o co chodzi, pojecia nie masz co to za strona i zeby spadali bo zlozysz na prokuraturze zawiadomienie o probie wyludzenia...

Gość małabiedronka
Ze względu na nie wywiązanie się przez Pani do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 12.09.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy. Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pani podczas zawierania umowy adres: xxxxxx xxxxx xxxx xxxx Uczniowska 2 Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów. Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 12.09.2011 to 83.26.92.125. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych. Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji. Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet. Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - ola.1654@interia.eu Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=hp5%2BzWjxJJxKKbHeoHzoZ3gPVg%3D%3D W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl Z poważaniem, Zespół Pobieraczek.pl

Gość małabiedronka
no i to własnie dostałam;/ bez sensu to

Gość księżniczka z innej bajki
ja dostałam identycznego maila 16.12 zeszłego roku - i do dzisiaj cisza

to jest w zasadzie grozba. powinni przeslac fakture i ewentualnie przedstadowe wezwanie do zaplaty, a to jest jak pani nie zaplaci to pania pozwiemy a nawet zglosimy prokuraturze.... ja bym ich olal... numer IP jakkolwiek mozliwy do ustalenia nie jest podpisem. ponadto numer IP mozna sfalszowac czego nie wiedza nawet wszyscy biegli sadowi... olej ich mloda... ;)

Gość milicjant PL
Po pierwsze twojego IP nie znają.Dostawca internetu nie ma prawa udostępniać IP i danych osobowych osobą postronnym.Adres IP i dane osobowe mogą zostać ujawnione tylko na wniosek Policji lub Sądu gdy wyda taki nakaz.Po drugie pobieraczek.pl działa nie dokońca legalnie i z tego co wiem mają już kilka spraw przez to w sądzie.Po trzecie żadnen sąd nie będzie się zajmował kwotą 100zł bo to mała szkoda czynu i nie zbyt opłacalne.Koszta sądowe będą większe niż to warte.Więc ja bym na twoim miejscu napisał żeby Spie**lali :)

Gość małabiedronka
no miejmy nadzieje że to tylko na straszeniu sie skonczy

Gość ja wiem ze
nic nie odpisuj , ja nic sie nie odzywałam i dali spokój a osoby ktore cos tam pisały to gnebia ich kazdego dnia

Gość milicjant PL
Adres MAC nie IP pomyliłem się..

na wala wam MAC...? ;) ps. zadzwon do nich i zapytaj czy wystawili fakture (i na kogo) potem zrob jaja i sloz skarge do Urzedu Kontroli Skarbowej... ;) od razu im sie cieplej zrobi...

Gość małabiedronka
ja tych adresów i tak nie rozróżniam wiec nie wiem co do czego:)

Dostałaś już odpowiedź - to jest ściema i straszenie. Cały czas klepią bzdury o adresie IP, a nie wiedzą nawet jak się nazywasz więc jak chcą na drogę sądową wystąpić? A to, że dostawca łącza ma twoje dane to NIC nie znaczy bo oni ich NIE dostaną. Oni wręcz nie są w stanie udowodnić, że ty to ty nawet mając dane powiązane z tamtym IP. Wielka ściema i koniec. Ignorować.

Jest jeszcze coś takiego, że jak odpowiesz na pismo z wezwaniem do zapłaty to jest to wola "naprawienia szkody" i twój status prawny może ulec zmianie. No ale to nie w przypadku jak nie mają twoich danych.