Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onijukoo

moje plany do zrealizowania

Polecane posty

Gość onijukoo

Czy wy tez tak macie ze piszecie sobie to co chcialybyscie miec albo zrobic? moje plany: - schudnac 12 kg narazie udalo mi sie 3kg ale to poczatki - kupic aparat na zeby i ladnie sie usmiechac zawsze i wszedzie;d - byc zawsze atrakcyjna powtarzac ze jestem najlepsza - polecam kazdemu - zdac mature - rozpoczac studia na NKJO kierunek filologia angielska - znalesc meza;d ciekawa jestem Waszych planow ;D

Gość krgkgrke[hk
ja zawsze tak robiła. Miałam mnóstwo planów i spisywałam je. później skończyły się studia i nastała szara rzeczywistość. Każdy mój plan choooj strzela

Gość krgkgrke[hk
kiedy człowiek jest młody, chodzi do liceum, studiuje...wszystko jest super. Później przychodzi dorosłe życie. Bardzo brutalne

Gość onijukoo
moze zabraklo wiary w to ze sie uda?

Gość poom aranczka
Eee, trzeba pozytywnie myslec :) ja nie spisuje, akurat nigdy tak nie robilam. Nie jestem taka poukladana, ide na zywiol :classic_cool: chociaz tez duzo planuje, ale zmieniam w trakcie po 100 razy. Na szczescie udalo mi sie wytrwac z jednymi studiami ;)

Gość krgkgrke[hk
a po ile macie lat?

Gość poom aranczka
I nie koniecznie po studiach jest szare, beznadziejne zycie. Ja tak nie uwazam. Wszystko zalezy od nastawienia :)

Gość onijukoo
ja lubialam od dziecka pisac pamietniki , jakies zmyslane historie to i tak mi zostalo do teraz ;p ale to sie przydaje bo widzisz co jest wazne a co troche mniej niby nic ajednak czlowiekowi uswiadamia

Gość onijukoo
krgkgrke Ja 19;)

Gość krgkgrke[hk
Studia super-dwa kierunki. Później takie zdarzenia... 1. pierwsza praca, robię bez umowy, kiedy się o nią upominam zostaję oskarżona o kradzież kawy rozpuszczalnej i wyrzucona 2. druga praca- szefowa wariatka, nie wypłaca pierwszej pensji, przesuwa termin zarobku, kiedy mówię,że odejdę zaczyna straszyć swoim mężem mafiozą (jak się później okazało rzeczywiście nim był)- uciekam 3.trzecia praca- zarabiam w centrum Krakowa 800zł pracuję po 12 godin 6 dni w tygodniu, kiedy negocjuję podwyżkę zostaję zwolniona 4.postanawiam otworzyć własny biznes...potrzebne są dotacje z UE- rok chodzenia, załatwiania formalności, odpadam przy mecie

Gość poom aranczka
A ty ile masz?

Gość krgkgrke[hk
generalnie mam bardzo kolorowo :)

Gość poom aranczka
Moze za latwo sie poddajesz? Nie poddawaj sie, w koncu nie po konczylas 2 kierunki! Ja tez jesrem z krakowa i da sie tu znalezc lepsza prace :) tylko trzeba szukac wyyrwale :) moj kolga po studiafh szukal pracy ponad pol roku ale w koncu znalazl taka jaka go satysfakcjonowala :)

Gość onijukoo
krgkgrke[hk odpadasz przy mecie . wiec jednak zabraklo wiary . to nie znaczy ze zycie jest do dupy a jesli chodzi o plany to one napedzaja zycie i tak w kolko np studjuje sie po to zeby miec dobre wyksztalcenie a potem prace . Trzeba umiec sie cieszyc z malych rzeczy;)

Gość krgkgrke[hk
odpadłam przy mecie- w sensie,że nie przyznano mi dotacji. No i jak niby się poddałam skoro za każdym razem to oni mnie zwalniali a nie ja sama odchodziłam

Gość krgkgrke[hk
ok, ale czy ty byś się z takiego przebiegu spraw cieszyła? łatwo mówić jak się nie jest w danej sytuacji i wszystko się układa

Gość onijukoo
krgkgrke[hk wiesz moim zdaniem sie poddalas bo ok nie zawsze jest latwo i chyab nikt nie jest w czepku urodzony ze za pierwszym razem dostaje extra robote . od czegos trzeba zaczac niestety prawo buszu;d ale przecierz krk to duze miasto i jest mnustwo ofert chyba ze problem lezy w wysztalceniu albo w doswiadczeniu ale tak jak mowie nie kazdy odrazu ma podane na tacy

Gość krgkgrke[hk
wykształcenie i doświadczenie w moim przypadku nie jest problemem. skończysz liceum i studia to wtedy pogadamy. mam nadzieję,że u ciebie będzie super fajnie :)

Gość krgkgrke[hk
ofert pracy jest dużo, owszem...ale ja szukam w swoim zawodzie

Gość promienie z planety małp
co 19 latka która jeszcze chodi do liceum może wiedzieć o życiu? fajnie,że planujesz i wszystko sobie układasz,ale nie oceniaj innych jak jeszcze nie weszłaś w dorosłe życie :) nie dziwię się,że dziewczyna z topiku jest załamana. też bym była w takiej sytuacji

Gość onijukoo
krgkgrke[hk pracuje obecnie w macdonaldzie dostaje najnizsza krajowa . nie narzekam bo dla ucznia mieszkajacego z rodzicami to i tak duzo no i grafik mam taki ze moge chodzic do szkoly i pracowac a wiem ze doswiadczenie jest wazne . Napewno jak skoncze LO to ide na zaoczne a potem do pracy chyba ze dobrze mi pojdzie maturka to na dzienne;) Duzo pozytywnego myslenia glowa do gory;)

Gość onijukoo
promienie z planety małp ja nikogo nie oceniam .poprsotu wiem ze zycie to nie bajka i trzeba umiec sie dostosowac skoro nie ma pracy w swoim zawodzie to moze warto zastanowic sie nad czym innym???? nie zawsze robi sie to co sie chce .na tym polega zycie a jesli chodzi o plany to trzeba byc rownierz realista .a moje nie sa jakos wygorowane;)

Gość Deilli
widzisz..masz najniższą krajową,a dziewczyna pisała o sumie 800 zł .To i tak bogata jesteś

Gość onijukoo
Deilli dlatego mowie ze czasem warto jak to mowia przekwalifikowac sie . Nie wyobrazm sobie majac 3 dzieci isc do pracy za 800zl bo ona jest w moim zawodzie . A dzieci niech sobie gloduja .Osobiscie znam takie przypadki ;/ wspolczuje dzieciom.

Gość lubię cięte kwiaty w domu
pitolenie o dobrym nastawieniu :) super! hurra! szukam właśnie pracy, bo od miesiąca już nie mam ostatnio mi zaproponowano 500 zł miesięcznie w pizdu a jeszcze mogę być w ciąży :/ kuźwa, jak mąż będzie musiał mnie utrzymywać to chyba rytualnie zawisnę na jakimś lichym drzewie

Gość onijukoo
lubię cięte kwiaty w domu jak ja szukalam pracy to nie slyszlam o 500zl /m wybralam MC donalda bo chodzilo o grafik . Nie wiem moze ja mam szczescie albo przyciagam pozytywne oferty ale wiem ze nigdzie nie ma latwo zwlaszcza w kryzysie

Gość krgkgrke[hk
i będzie co raz gorzej. W sumie może tak być,że masz farta. Mam taką koleżankę, która nie skończyła nawet szkoły średniej a piastuje takie stanowisko,że nie jeden by jej pozazdrościł.

tak bywa, że w zamian za zdobycie doświadczenia w niby fajnej firmie w zasadzie płacisz częścią swojego wynagrodzenia dzisiaj byłam w urzędzie pracy, zabawna instytucja, pogadaliśmy o jakichś bzdetach, bo ofert pracy dla mnie nie ma, a czas trzeba było czymś zapełnić:) gdybym była spawaczem lub kierowcą, owszem, mogłabym wybierać nie chcę narzekać nadmiernie, byłam już na 6 rozmowach, z czego ze 2 może konkretne

Gość onijukoo
skoro u mnie w Macdonaldzie placa najnizsza krajowa to moze w krk wyzsza ? w krk sa zawsze wyzsze stawki mam znajomych to jak zczasem slysze to rece opadaja a jestem z podkarpacia tutaj diabel dobranoc powiedzial dlatego w maju juz stad wyfruwam . Moze troche widze to za rozowo ale skoro tu nie mialam problemow z praca to tam moze sobie tez poradze .

moja koleżanka z dawnej pracy - wyjątkowo niewydarzone dziewczę z wielkim mniemaniem o sobie szczęścia ma więcej jak rozumu, jak to określiła moja znajoma