Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata 31

Czy w hipermarketach mozna negocjowac cene przy kasie

Polecane posty

Gość Renata 31

Czasai mnie nie stac na towar za dana cene ale jakby obnizyli to bym kupila. Mozna negocjowac?

Gość vds
może i można - ale zaniam zfinalizujesz negocjacje to ludzie w kolejce za tobą i tak Cię uduszą z nerwów, że ich blokujesz :)

Z kasjerką chcesz negocjować? :D Jeżeli jest to możliwe to na pewno nie dotyczy drobnych artykułów. Można rozmawiać w sprawie AGD, elektroniki i innych drogich przedmiotów. Ale z kierownikiem działu, a nie kasjerką.

Gość W niektórych przypadkach tak
Kasjerka nie ma prawa decydować o takich rzeczach. Ona tylko kasuje i przyjmuje pieniądze. Więc przy kasie nic nie wynegocjujesz. Natomiast jest sytuacja (wiem z doświadczenia pracowałam w markecie) gdzie czasami można cenę urwać, ale na pewno nie ze spożywki. Ja pracowałam na dziale Elektro-media. Przychodził klient i życzył sobie danego sprzętu po znalezieniu najczęściej ostatniej sztuki na magazynie okazywało się, że brakuje ładowarki, że nie ma instrukcji i pudełka, że coś jest obite, lekkie uszkodzenie. Nie ma odgórnej w tym momencie przeceny, ale można ją zrobić. Ale wtedy trzeba wezwać kierownika danego działu i z nim to ustalić. Jednak jeśli sprzęt jest kompletny, sprawny nie ma żadnych wad żadne negocjacje nie wchodzą w grę.

Gość Renata 31
Ale ja mowie o jakims miesoe, warzywach czy recznikach

Gość W niektórych przypadkach tak
Mięso, warzywo? to tylko jeśli termin ważności się kończy lub już są jakieś wybrakowane towary, ale wtedy market sam decyduje się na promocje i obniża ceny. W takim przypadku nic nie zdziałasz. Jak chcesz negocjować cenę to najlepiej na bazarku chociaż teraz już coraz niechętniej obniżają ceny. A przy produktach spozywczych nigdy nawet nie próbowałam się targować, ale nie zaszkodzi spróbować. W markecie raczej na pewno na to szans nie masz. Kasjerka spojrzy na Ciebie jak na ufo i tyle zdziałasz:P

Gość PRL Fan
Jak chcesz się targować ? To idź na targ !

Negocjować cenę mozesz sobie na bazarku :D W ogóle dla mnie ludzie negocjujący cenę to pasożyty i cwaniaki cholerne :o wiadomo że są miejsca gdzie można ale np wysyłanie ludziom z allegro maili ze swoimi propozycjami ceny jest co najmniej nie na miejscu, przecież jak coś wystawiam za jakąś cenę to wiadomo że za tyle chcę to sprzedać, a jak wystawiam aukcję to cena może być tylko wyższa :) nie wiem co w tym może być niejasnego.

Gość fyuo
ja kiedyś wynegocjowałam niższą cenę w Auchanie za płaszcz u którego brakowało guzików (był ostatni) ale zwróciłam się z tym do kierownika działu.

A ja negocjuję. Nieraz kupiłem o 20% taniej na Allegro bo ktoś woli od ręki te parę groszy mniej i od konkretnego człowieka niż bujanie się z leszczem który kliknie drożej ale będzie miesiąc wpłacał, a potem jeszcze stwierdzi, że się rozmyślił. To się nazywa zaradność życiowa i kapitalizm, a nie cwaniactwo.

Taaa zaradność życiowa dla mnie wygląda inaczej :) W ogóle zauważyłam że jak wystawię porządną rzecz tanio to zawsze mam propozycje zakupu po dużo niższej cenie :o za to rzeczy wystawione tylko trochę taniej niż takie same nowe w sklepie świetnie sie sprzedają :) Z czego wniosek, że ceny negocjuje biedota strojąca sie w lumpeksach :D