Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwka zwana Oliva

Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Oliwka zwana Oliva

Witam serdecznie, ponieważ nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania w internecie, postanowiłam się do Was zgłosic drogie internautki, licząc na waszą pomoc. Ostatnio byłam u swojej ginekolog i Pani kazała mi zrobić następujące badania tsh,, th4, antytpo, anty tg, toxo iig, toxi iim, rubella igg, cmv igg igm. Nie wszystkie skróty udało mi się odszyfrować. Moje pytanie jest następujące, gdzie mam zrobić te badania, gdzie mam się udać, czy one są wykonywane poprzez pobór krwi, czy trzeba być przed miesiączką.I gdzie mogłabym takie badania w Krakowie wykonać. Licze na waszą pomoc i odpowiedzi. Probowalam ostatnio zalozyc podobny temat, ale mi sie nie udalo....wiec ponawiam... BARDZO DZIEKUJE:)

Gość najzwyczajniej idź do
laboratorium i tam ci wszystko odszyfrują i powiedzą kiedy co robić. Większość badań jest z krwi robiona i niezależnie od dnia cyklu. Od dnia cyklu zależą wielkości poziomów hormonów. Szukaj więc laboratorium w swojej okolicy.

to są m.in hormony tarczycy i przeciwciała (igg) przeciwko różnym chorobom które wpływają na ciążę. Idz po pierwszego lepszego laboratorium i pokaż karteczkę, pobiorą Ci krew i to wszytsko.

Gość Oliwka zwana Oliva
Bardzo dziekuje za pomoc, mam nadzieje ze moge te badania zrobic równiez majac okres.