Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemamyszanns

PO Nas Wykonczy...ZGINIEMY!!!

Polecane posty

Gość to tylko ja taka tam jednaaa
nie pieprz głupot w 80tych było dopiero żle teraz to jest raj w porównaniu z komuną

Gość bykkkowina,
Kiedys nie trzeba sie bylo martwic tym,czy sie znajdzie prace,tym..czy sie bedzie mialo gdzie mieszkac,wszystko bylo tansze,bylo sto razy lepiej niz teraz

Gość żarzaż
pensje były wypłacane, urlopy udzielane, mieszkania przydzielane, może nie tak zaraz, ale po 15-20 latach. Nawet telefon można było dostać. Kapitalistów oczywiście nie było, właścicielem fabryk było Państwo, a państwo to było PZPR. Byli też wrogowie klasowi: ogrodnicy zwani badylarzami, rzemieślnicy, oraz chłopi , zwani kułakami. Tych wrogów się niszczyło : rolników dostawami obowiązkowymi, ogrodników i rzemieślników domiarami. Za zabójstwo świni jadalnej groziły srogie kary. I komu to przeszkadzało?

Gość oooonnn888
Że teraz najzdolniejsi uciekają za granicę na zmywak? Tak robią fantasci. Zdolni i mądrzy nie jadą na ślepo, bez znajomości języka i miejsca, gdzie się będą mogli na początek zaczepić. A jak nie wyjdzie, to wracają. To jest prawidłowe i nie ma co drzeć szat. Polsce potrzeba tylko spokoju, niedużo, jakieś 100, 150 lat. I jeszcze żeby polscy obywatele też byli na „prawie holenderskim o

Gość to tylko ja taka tam jednaaa
tak i za pensję można było kupić w Berlinie hamburgera i na więcej nie starczało :O a w kraju ocet bo więcej nie było szkoda słów na was :O🖐️

Gość chy zapomniales o hiperinflacj
i w Niemczech i tym, ze Niemcy przemycali towary do Polski, zeby kupic zywnosc i przezyc jakos nastepny dzien, a zlotowka byla waluta b stabilina, ktora mozna bylo wymienic nawet w Afryce..

Gość Erna55wiki
bo to Polska jest,to 21 wiek jet a nawet do lekarza chodzimy,a ja z tymi moimi bolami,repcepte mi babcia wykila od pani,a dobr materialnych nie mamy i jnie wspomne juz o biedzie i obiedzie sasiadow,a ze jada ferrari pozyczonym,ze sklepu po chleby,nad jezioro,to komunizm byl lepszy wtedy i woda czysciejsza,bo wodociagow nie czyszca co to teraz sie nam tak znalazlo pod studnia,tak czyscilimy,rano niemiec co przyjechal z zachodu,byl w aptece po leki dla matki bo sie zarazila,w tecce mial dokumenty bo chca wyjechac z tej gownianej Polski do Czikago,i beda lepiej zyli bo osama jest z nimi duchem i cialem.No wiec tak jest.

Gość chy zapomniales o hiperinflacj
a niemeicka przerwa poludniowa skad sie wziela? z tego, ze pracownik potrzebowal czas, aby do poludniowej zmainy kursu marki kupic cos do jedzenia, bo popludniu nie moglby nawet kromi chelba za to kupic.. trzeba uczyc sie historii, ta sie lubi powtarzac..

Gość chyba zapomniales
wspominacie tylko et niechlubna historie moi drodzy,a ona byla kiedys inna niz sie wam wydaje, napozyczalismy kasy wokolo i nie upomnielismy sie o swoje.. ciekawe ile teraz byly by sumy krolowej Bony warte skoro zloto stoi tak wysoko??

Gość Erna55wiki
A moj dziadek mowil,ze zaden polak tylko ktos musi sie zabrac za panstwo,bo na zachodzie polska jest niczym,a ludzie chodza i zebraja,kiedys bylismy u dziadka,a babcia na strychu miala takie kompoty,wyplaty mieli,takie pochowane pieniadze ,w wersalce i zbierali na to wszystko,a jak polska bedzie dalej taka to oni tez pojada,powiedzieli mojemu tacie,a moj brat tam myje garki,holender go dobrze traktuje,mowia ze trzeba zgnoic ich wszystkich bo panstwo schodzi na psy,a bedziemy splacac dlugi i godnymi obywatelami a Tusk zedrze z nas lachy,strzezcie sie ,a kapitalizmu,albo nie,dobrze ze mi nie roboty nie wzieli,ale ta woda to jest masakra.

Gość chyba zapomniales
1,5 tony zlota mozna by nakarmic troche glodnych dzieci, zainestowac

Gość Erna55wiki
a moj dziadek wlasnie 1,5tony drzew porabal zeby bylo czym palic,bo papa sie juz skonczyla rok temu

Gość Erna55wiki
PO nic nie daje po,bo oni daja przed,a po to juz jest cos innego troche dla Po,no i Po tych wyborach myslalam ze przed nimi byli tez Po,ale nic mi dali tylko zabrali,a u dziadka na strychu dobrze ze sa tez barierki bo jak oglosili Po to moja babcia sie przewrocila i dobrze ze one tam byly razem z moja siostra bo tezs duzo pomogla,zawsze pomagala,a rodzice wszystko by nam dali,moja mama sie poprawila ale sie nie cieszy ze moj brat musi myc te garki,ale zarabia i ja tez zarabiam,cala rodzina,nas jest duzo,a tamci w ogole nie glosowali bo po co jak na PO nie ma sensu,a Rp to sie mogli wypiac prawie,a ze moj dziadek byl za nimi to zreszta jest niewazne juz bo nas to nie dotyczy,bede wybierac za 4 lata,jak bede miec robote dalej,albo pojedziemy z kolezanka do holandi,a gdzie nas wtedy zabrali za darmo,to nie bedziemy musialy miec kasy nawet,to zaoszczedzimy,i nam zaplaca i bedzie dobrze.

Gość Erna55wiki
A jak wroce to przywioze babci i dziadkowi te dobre rzeczy co kiedys za darmo byly,a teraz trzeba za nie duzo placic,bo Po zdziera z nas,a jak mi sie sukienka rozprula to mi ja babcia zacerowala,do brze ze mam babcie,bo mi tak szkoda czasami tego lata i wiosny co zesmy jechali do wujka co umarl to byly czasy kiedys,stajnia konie,tyle wegla na caly rok a kafloki mieli to tak cieplo bylo bo trzymaja cieplo w domu i nawet w piwnicy bylo goraco jak w saunie,ze tez ludzie musza mieszkac w bloku,ale garaze sa drogie,zreszta ja nie mam auta,moj tata ma traktor i pole ale go nie uzywa bo sie zepsul,dziadek zna mechanika co przyjedzie po znajomosci i mu sie nie bedzie chcialo dzwonic do babki bo po co jak jest gosciu co sie zna,a potem jak juz wrocimy z holandi to pojedziemy do zoo wszyscy bo moja mala kuzynka ma 5lat i chce kupic jej na urodziny jakas fajna baby born,ale to pozniej tak za dwa lata,wczesniej rocznica mojej ciotki z wujkiem,ten co byl w jugoslawi na wojnie,ale zyje i maja dwojke dzieci,super sa.Nie zaglosuje nigdy na PO normalnie.

Gość debilepoospoolite
hehehe zalosni Ci co glosowali na PO,bedziecie jeszcze plakac bo Wasz "ukochany" Duck i tak sie na Was wypnie:D

Gość czyżż nie?
PO niesie za soba lepsza przyszlosc

Gość nzuayata
czyżż nie? chyba ciebie pogielo :o

Gość ptasiek nastroszony
predzej sami siebie wykonczycie od tego pierdolenia. dobrze ze kaczosmolensk upadl bo polityka lizania amerykanskiej dupy legla w gruzach i dupa sie na ciemniejsza zmienila a kolejna polska ofiara w Afganistanie to odprysk tej sluzalczej wobec USA bankruta polityki.

Gość fvgyk
ptasiek nastroszony dupe innych kraji to wlasnie lize TUSK!!!!!

zastanawiam się kiedy do tej faszystowskiej bojówki pisowskiej dotrze, że już się wybory skończyły.... i trzeba się pogodzić z rezultatem 🖐️

Gość najwięcej mogliby zrobić
zwykli ludzie co pracują fizycznie.......... wystarczy żeby nie poszli do pracy i wyłączyli media ....... dlatego jest takie bezrobocie a ten co ma prace tak sie jej trzyma zębami i nogami bo na jego miejsce są chętni jak by nie było bezrobocia to łatwiej by było ządac poprawy........ a tak to mają zwykłych ludzi w dupie

Gość mnaiitek
dyrektorke ale ty masz tluste paluchy:o,a jakie pachy....fuj:o

Gość 9o9oiii
Ciekawe jak za pare lat bedzie wygladac nasza Polska..........

Gość k88mcii
no wlasnie,ciekawe...Bo Po rzeczywiscie ja wykonczy

Gość malaia
no wykonczy wykonczy niestety

Gość krzyyyyyycze
PO....dopiero wam pokaza:P

Gość na razie to PiS
jest wykanczany rączkami prezesa sześć razu pod rząd przerżniete wybory.

Gość gdyby nie PO i Tusk
utonelibyśmy w długach które chciał pozaciągać Kaczyński