Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanaberiaBN

przez jaki czas po cesarce mogę czuć ranę i

Polecane posty

Gość fanaberiaBN

miejsce cięcia? bo jestem juz ponad miesiąc po cc z powiklaniami ( bylo zakazenie w miejscu ciecia) i dalej czuje obrzęk w okolicy blizny i czy normalny jest lekko brązowaway sluz z pochwy 5 tyg po cesarce?

Gość odchody poporodowe mają prawo
być przez cały połóg więc to jest normalne, ale sam fakt czucia rany, to raczej jest zależne od osoby jedna dochodzi szybciej do siebie, druga wolniej jeśli nic się nie sączy z niej i nie czujesz jakiegoś niepojącego bólu, to wydaje mi się, że jest ok ja miałam 2 razy CC i pamiętam, że bardzo szybko doszłam do siebie w tej kwestii, ale u mnie nie było żadnych komplikacji

Gość fanaberiaBN
saczyło mi się w szpitalu i czyscili mi ta rane teraz nic nie leci ale czuje ze to miejsce jest wrazliwe

Gość odchody poporodowe mają prawo
oj wrażliwe ma prawo być;) ważne, że nie boli i nie sprawia jakiś większych problemów w poruszaniu;)

Gość fanaberiaBN
hmm no to jestem ciut spokojniejsza. tzn czuje tą rane jak leze na boku albo ja wstaje z łozka

Gość misss arizona 69'
hej. ja jestem 3 lata po cc i cialo w tym miejscu dalej jest inne. nie boli juz, ale czasem jak dotykam, to mam takie dziwne wrazenia. nie umiem tego opisac, po prostu blizna jest czulsza niz skora wokol niej. np czuje ja przy goleniu. tez mialam powiklania. rana mi ropiala, a rok po cc okazalo sie, ze na bliznie na macicy sa jakies zmiany trudne do okreslenia i musialam miec lyzeczkowanie macicy. eeech ta cesarka wcale nie jest az taka super.

Gość misss arizona 69'
ja plamienia mialam jeszcze dlugo cc. wczesniej okresy jak w zegarku, po cc zaczely sie brazowe plamienia.

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaa
ja jestem 9msc po cc i dalej czasem czuję