Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość easymuffin

czy programowanie jest trudne?

Polecane posty

Gość easymuffin

chcę się przekwalifikować i mysle o informatyce. Czy przecietnie inteligentna osoba jest w stanie programowanie ogarnac? Chce sie przekwalifikowac glownie po to,zeby miec mozliwosc pracowac za granica.Polska mnie przygnebia,tutejsza mentalnosc i polroczne zimy.Znam juz biegle angielski,teraz kwestia posiąść jakieś dobre umiejętności.

Gość sddsddfdffdfgfg
debile programują wiec chyba trudne to nie jest

Gość bylyfyzytsyff
pytanie tylko, co ty właściwie chcesz programować i w jakich językach...

Gość gość
Ja rownież się pytam. Czy trudno jest się nauczyć?

Gość MADMADmAD
gdyby było łatwe to nie zarabiałoby się tyle ile się zarabia, bo przychodziliby ciągle nowi ludzie, którzy się postanowili nauczyć. ale w większości nauka kończy się bardzo szybko zniechęceniem. Ale generalnie można robić w IT niekoniecznie w programowaniu, można spróbować testować oprogramowanie (nie jest to trudne ale mało osób wybiera je jako ścieżkę kariery bo bardzo szybko można się znudzić), albo np. być analitykiem biznesowym (odpowiedzialna robota, dużo kontaktu z klientem), grafikiem, czy np. frontendowcem zajmującym się htmlem, css'em, javascriptem. to jest proste, jak ma się cierpliwość i lubi takie pierdoły to można popróbować. gaża nie taka duża ale zawsze coś.

Gość koreczek33
Dla jednego jest trudniej, dla kogoś innego jest łatwiej.Wszystko zależy od Ciebie .Powiem Ci,że wbrew pozorom nie jest to takie bardzo trudne. Wymaga jednak pracy oraz musisz poświęcić trochę czasu na to aby się tego nauczyć. Masz tutaj kursy video: http://strefakursow.pl/kursy/programowanie.html Praktycznie wszystkie języki programowania. Moim zdaniem samodzielna nauka da Ci o wiele więcej niż zapisanie się na jakiś stacjonarny kurs.

Gość jegomość543
Podstawy do opanowania w kilka miesięcy. Jeśli pracujesz i uczysz się po godzinach to dłużej. I tu zaczynają się schody. HTML i CSS nie wystarcza do pracy. Chcesz pisać w Angularze i React ? Chcesz pisać w Symfony, albo Zend? Do tego potrzeba lat nauki, aby zarabiać mityczne pieniądze. Po drodze spotkasz się z dziesiątkami ścianami prawie nie do przejścia, totalnym brakiem czasu, frustracją i nie wyspaniem, aż w końcu wypaleniem że żadna siła nie zmusi was do siedzenia przed komputerem. Dla pieniędzy nie warto, strata czasu, a żeby je zarabiać trzeba być pasjonatem. Jest masa przyjemniejszych zawodów w których można zarabiać i nie trzeba być pasjonatem. Wypraktykowałem na własnej skórze. Programowanie po latach jest do d**y. Elektryk, Hydraulik, Stolarz, kierowca, marketingowiec, handlowiec. Pieniądze to nie wszystko. Róbcie to co jest dla was przyjemne.

Gość jegomość543
Zapomniałem dodać że zostając stolarzem czy kimkolwiek innym i posiadając znajomość jakiegokolwiek języka obcego możecie łatwo olać pracę w Polsce i emigrować za Odrę albo na wyspy. Dlaczego wykwalifikowany stolarz albo hydraulik zarabia wiele mniej od programisty? Bo w Polsce duże pieniądze płacą zagraniczne korporacje. Mają problem znaleźć klepaczy u siebie w kraju, więc znajdują w Polsce, bo u nich nikomu nie chce się wykonywać takiego nudnego zawodu. Stąd te pieniądze. Jadąc do Anglii i zostając wykwalifikowanym stolarzem zarabiacie bardzo podobne pieniądze jak programista PHP na etacie, będąc przy tym szczęśliwymi ludźmi. Pomijając pasjonatów. Oni to i za darmo by przy kodzie pracowali.

Gość gość
Jeżeli masz dużo samozaparcia, dyscypliny i masę wolnego czasu - żaden problem. Podłam podstawy w danym języku i zgłoś się na stanowisko Juniora :) Polecam Billennium - solidna firma, w której nauczysz się naprawdę sporo: http://billennium.pl/

Gość sonia7829
Od tego są wszystkie kursy, więc jeśli znajdziemy odpowiedni, to na pewno nic nie będzie trudne. Ostatnio gdzieś przewinęła mi się reklama takie szkoły programowania https://kodologia.pl/szkola-programowania/bialystok Z ciekawości zerknęłam, bo jestem z Białegostoku. Mają nawet kursy online i dzieciaki mogą skorzystać, a taką wiedzę fajnie od małego utrwalać.

Gość gość
jak ktoś ogarnia te kwestie i widzi więcej niż normalna osoba to nie będzie miał problemu

Gość gość
Przed wszystkim musisz zdawać sobie sprawę że programowanie to nie jest praca 8nh i do widzenia. Jak chcesz być w tym dobrym albo chociaż nie odstawac od reszty to musisz duzo czasu poświęcić na ciągle douczanie się, szkolenia, konferencje. Generalnie dużo czasu i Energi trzeba poświęcić żeby utrzymac się na powierzchni bo ta branza zmienia się blyskawicznie

Gość gość
Wg nie ma czego takiego jak nauczenie się w czasie dokonanym. Możesz się uczyć, ale nigdy nie skończysz, bo zawsze się pojawia coś nowego do uczenia się. Taka praca

Gość gość
Mnie programowanie od samego początku kręciło. Wszyscy mówili, że dziewczyna powinna inny kierunek studiów i zawód wybrać a ja się uparła i powiedziałam, że dokończe co zaczęłam. Szkolę się cały czas, niedługo skończę kurs programowania w IT Academy i jak zdam to będę miała certyfikat. Będzie co wpisać do CV.

Gość informatyk92
Programowanie nie jest łatwe, ale jeśli pójdziesz na dobre szkolenia, to możesz to na spokojnie ogarnąć :) A opłaca się. To ciekawa i dobrze płatna branża. Ze szkoleń mogę polecić Ci takie: https://webguru.pl/ Są rzetelne i bardzo profesjonalne.

Gość przyszla_programistka1

Łatwo nie jest, ale warto spróbować. W wielu obszarach naszego życia oprogramowanie ma ogromne znaczenie. Ja ostatnio śledzę polskich blogerów programistów i patrzę jak wygląda ich życie czym się interesują. Mam nadzieję, że w końcu również uda mi się zostać programistką. Ostatnie moje ulubione strony https://coderslab.p, https://www.udemy.com/, https://developerlife.pl . Jest tam sporo fajnego contentu :) 

Tworzenie stron www

To czego nie znajdziesz w sieci, nie istnieje - żartują internauci. W dzisiejszym marketingu to właśnie internet dyktuje warunki. Strony internetowe stają się nieodzownym narzędziem sprzedaży i biznesowych interakcji. Twoja sieciowa wizytówka decyduje o tym, czy i ilu klientów zdobędziesz w tym roku. Dlatego, jeśli twoja firma w dalszym ciągu nie jest obecna w tym obszernym medium, nadszedł czas, aby poważnie zastanowić się nad stworzeniem własnej strony.

Sklepy internetowe

Współcześni konsumenci szczególnie wysoko cenią sobie komfort i dostęp do szerokiej gamy produktów, dlatego coraz chętniej kupują przez internet. Badania statystyczne wykazują, że co drugi polski internauta korzysta z usług online shopów, a aż 70 % naszych rodaków dokonuje zakupów z urządzeń mobilnych. Sklepy internetowe przeżywają prawdziwe oblężenie. To wymarzone warunki dla wszystkich tych, którzy chcą założyć własną działalność. I Ty możesz spróbować swoich sił w sprzedaży internetowej. Złóż zapytanie na przygotowanie indywidualnej oferty na sklep internetowy Twojej firmy

Pozycjonowanie stron

Jeśli Twoja witryna jest już odpowiednio zoptymalizowana pod wyszukiwarki internetowe (patrz OFERTA > SEO), możemy przystąpić do kolejnego kroku, jakim jest pozycjonowanie naszego serwisu. Dzięki rankingom stron prowadzonym przez wyszukiwarki WWW pozycjonowanie stron stało się jedyną możliwością na uzyskanie wyższej liczby wyświetleń, a co za tym idzie zdobyciu nowych klientów dla naszych usług.

SEO / OPTYMALIZACJA STRON

Dobrze zoptymalizowana strona stanowi gwarancję, że Twój biznes zostanie dostrzeżony i doceniony przez konsumentów. Pozycja, jaką Twoja strona WWW zajmuje w wyszukiwarce wpływa nie tylko na rozgłos, ale przede wszystkim na zyski przedsiębiorstwa. Zasada jest prosta, im większy ruch na stronie, tym większa możliwość zdobycia nowych klientów. Dlatego właśnie tak ważna staje się optymalizacja stron w sieci pod kątem pozycji w wyszukiwarce internetowej, w skrócie zwana SEO (Search Engine Optimization). Zamów darmową ofertę na SEO dla swojej strony.

Social Media Marketing

Niesłabnącą popularność mediów społecznościowych należy wiązać przede wszystkim z ich budową i założeniami. W świecie social media to użytkownicy tworzą treść serwisów i portali, zaś główne aktywności polegają na dzieleniu się, reagowaniu na nowe treści oraz na prowadzeniu rozmów za pośrednictwem komentarzy i prywatnych wiadomości. Wszystko to sprawia, że użytkownicy sieci coraz więcej czasu spędzają na stronach takich jak Facebook, Twitter, Instagram, czy Pinterest. W ślad za nimi próbują nadążyć marketerzy i specjaliści od promocji marki. Marketing społecznościowy staje się nieodzowną częścią wizerunku współczesnej firmy, niezależnie od jej rozmiarów i aspiracji. Kliknij tutaj, aby otrzymać wycenę social media marketingu Twojej firmy.

Pogotowie informatyczne

PROInformatics.pl oferuje również Państwu natychmiastowe i ekspresowe usługi informatyczne z dojazdem do klienta na terenie Płocka oraz Gostynina. Serwis komputerów stacjonarnych PC i Laptopów. Wymienię procesor, kartę graficzną i pamięć ram. Odwirusuje system operacyjny Windows. Naprawię połączenie z internetem. Odzyskam utracone dane. Zadzwoń i się umów!

https://proinformatics.pl/