Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whatthe345

piwo w trakcie laktacji?

Polecane posty

Gość whatthe345

myslicie ze jak wypije male piwo wieczorem i nakarmie dziecko po 3-4 h to bedzie bardzo zle? zylam w przekonaniu ze to dobre na latacje i przez ostatnie 2 dni wypilam male, a teraz czytam ze absolutnie nie

Gość nie no poważnie piszesz?
:D naprawdę tak myślałaś? Karmi jest rzekomo dobre na pobudzenia laktacji, ale nigdy to z normalna zawartością alkoholu, no proszę cię

Piwo na laktacje to bzdura:)Myslę że małe piwko Ci nie zaszkodzi Tylko odczekaj z karmieniem ze 3 godzinki:)

Gość truskawkowa ona
chyba cie pogielo kobieto walnij sobie setke czystej najlepiej

Nie przejmuj się głupimi atakami Mi lekarz dał fajna książeczkę I tam było podobne pytanie Można pić alkohol ale trzeba odczekac z karmieniem W poradni laktacyjnej na wykładach też kobietki mówią to samo

a jak dziecko spało po tych browarkach? poważnie pytam, bo skoro już to było, to chociaż warto wnioski jakieś wyciągnąć;) lepiej spało? i jakie piwo piłaś? 0,33l? ja po wypiciu normalnego piwa na pewno nie odważyłabym się karmić wcześniej niż 24 h po spożyciu poza tym nie wyobrażam sobie pić alkohol i karmić dziecko? albo jedno albo drugie poczekaj aż skończysz karmić

Gość whatthe345
mialam ciezki porod i mleko sie nie pojawialo przez 5 dni, wiec polozna poradzila mi wypicie piwa... nie robcie ze mnie debilki

Piwo 0,33l osiąga maxymalne stezenie we krwi po 30 minutach Po 2,5 godzinie jest niemal całkowicie rozłożone Poczytaj sobie

Spokojnie:)Połozne starej daty polecaja piwo:)Mi to babcia cały czas powtarzała Do mleka przedostaje sie znikoma ilosc alkoholu Wiec male piwo nie szkodzi dziecku Niektóre matki są jakies dziwne Słysza piwo i juz mysla ze sie wlasne dziecko upija:D

ja tam zawsze słyszałam, że Karmi jest dobre na pobudzenie laktacji, ale nigdy, że normalny browar:O

A ja o karmi nie słyszałam:)Właśnie takie ciemne skoncentrowane piwo działa najlepiej:PBo chodzi o chmiel który pobudza laktację:)Mi lekarz mówił że to generalnie mit jest i tylko nasze babcie w to wierzą

a jedyna naprawdę skuteczna metoda na pobudzenie laktacji, to tak naprawdę tylko ciągłe przystawianie dziecka do piersi przez pierwsze 3 miesiące może się nawet wydawać, ze nic innego się nie robi jak karmi dziecko i nawet do kibla nie ma kiedy wyjść ,ale to jest jedyna metoda, która jest naprawdę skuteczna i najbardziej bezpieczna w sumie nie wyobrażam sobie wypić piwa 5 dni po porodzie? jak wypiłam pierwszy raz Reddsa po 9 miesiącach karmienia, to byłam normalnie pijana:D a nie jestem osobą, która wypija 2 piwka i ma już dobrze więc krótko po porodzie to pewnie byłabym napruta w trzy dupy:D a Ty jak się czułaś po tych piwach?

no Karmi jest przecież bardzo ciemne;)

JA pierwszy raz wypiłam piwko 6 miesięcy po porodzie - szklankę od męża wziełam I też czułam się pijana:D Nie karmiłam 4,5 godziny aż poczułam się znowu normalnie:P Od tego czasu zdarza mi się wypić szklaneczkę Teraz moge bo juz praktycznie nie karmie Ale długi trening przede mna bo dalej po szklance czuje sie pijana:)Ale co się dziwić Ponad 1,5 roku zero alkoholu i sie człowiek odzwyczaja:)

Gość whatthe345
po jednym malym pitym przez 3 h? zasnelam jak zabita

ja wypiłam pierwszy raz piwo, gdy już skończyłam karmić wcześniej nie miałam odwagi;)

no nie dziwię się;) a dziecko?

:)Wiesz nie piszemy tutaj o piciu wódki czy litrów piwska:)Tak jak pisałam małe piwo rozkładane jest w 3 godzinki A i tak bardzo mało przenika do mleka Ja tez wiekszej ilosci nie odwazyłabym sie napic:)Rozsadek trzeba zachowac

Gość whatthe345
dziecko nakarmil tata MM. ja dopiero rano dalam

aha, rozumiem;) a jak teraz z laktacją?

Gość ja jak rodzilam 25 lat temu
to polozna przyszla po porodzie i powiedziala mi ze bym se kielicha wlanela (maz przyniosl dla niej kwiaty, bomboniere i wóde). Ja wtedy wykonczona porodem, odmowilam, a ta gupia jestes :D ta polozna byla super :D

Gość whatthe345
lepiej, tylko cyce bola :/

Ja jestem zdania żeby jednak nie pic tego piwa w celu wywołania laktacji Mozna od czasu o czasu sobie łyka zrobić pamietajac zeby zaraz po nie karmic dziecka Karmienie nie trwa wiecznie Lepiej zgrubszymi zakrapianymi imprezami poczekac:)

Gość lady skarpetta
W ciazy absolutnie się nie powinno pic piwa alkoholowego. W czasie laktacji mozna sobie czasem pozwolic. Alle dla smaczku, a nie żeby zrobic sobie glowe :) Tak że 0.2 i nie bezposrednio przed karmieniem, raz w tygodniu - na pewno jest w porzadku

Mi znajomy lekarz powiedział,że lepiej żebym przy przeziębieniu wypiła 2grzańce i poszła spać niż brałą te ferweksy i gripeksy. Dziecko karmię rano,wieczorem i w południe,syn ma 15miesięcy. Ów lekarz powiedział,że alkohol się trawi w organiźmie a znikome jego ilości trafiają do mleka,więc jeśli bym się nawet ubzdryngoliła i miała promila to po pewnym czasie do mleka trafi 0,01tego alko i dziecko raczej nie poczuje. Też byłąm zdziwiona ;)

Gość gość
Piwo na laktację można pić tylko i wyłącznie bezalkoholowe , zresztą teraz zamiast piwa można pić femaltiker, który ma takie samo działanie z tą różnicą, że rozpuszcza się go w mleku i smakuje lepiej.

Gość gość
tak to jest jak sie alkoholiczki rozmnazaja

Gość esmelka
Lepiej pić femaltiker i mieć tę świadomość, że do mleka nie przenika żaden alkohol. Rezultaty są o niebo lepsze i jest pewność że pokarmu wystarczy na długo

Gość gość
ja piłam z polecenia mojej położnej karmelkowe ale to chyba bezalkoholowe jest i mi na laktację pomagało.

Gość gość
1