Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliputzkikiikiiki

CZY W MOIM PRZYPADKU KONIECZNA BĘDZIE JEDYNIE CESARKA???

Polecane posty

Gość liliputzkikiikiiki

Moja babcia urodziła 4 dzieci poród naturalny bez bólu obecnie ma 61 lat Moja mama rodziła w latach 90-siątych rodziła mnie 6 godzin w potwornych bólach bo w szpitalu czekali na drugą zmiane w końcu zrobili jej cesarke poród wspomina jako największy koszmar dlatego ma jedno dziecko. Ciocia siosta mamy urodziła dwoje dzieci w latach 90-siątych również w obydwu sytuacjach trzeba było zrobić cesarke. MoJja druga ciocia żona brata mamy po 2000 roku też urodziła dwoje dzieci i również cesrka. Czy ja wogóle mam jakieś szanse w dzisiejszych czasch jak kobiety są coraz słabsze , urodzić naturalnie jak w rodzinie wszystkie cesarke miały poza babcią ?????

Gość większość kobiet z mojego
otoczenia rodzi naturalnie, więc wcale nie jest tak, że są coraz słabsze. Cesarka jest w naprawdę wyjątkowych sytuacjach. Powinnaś poradzić się lekarza.

Gość liliputzkikiikiiki
al, to nie idzie przypadkiem genetycznie ??

Gość wisienka na torcie123456
Idzie genetycznie, ale na pewno nie po żonie brata mamy.

Gość CesarkaCesarzowa
CEsarskie CIęcicie brzmi lepiej niż Cesarka, dostojnie :classic_cool:

Gość po 10 dniach od
wszystko zależy od przyczyn cięcia.

jak nasz mamy rodzily,to mozna bylo samemu lekarzowi powiedziec co chcesz i robili-moja mama juz w czasie akcji porodowej powiedziala,ze chce ciecia i dostala co chciala:P potem nagle zrobilo sie wielkie zamieszanie na punkcie cesarek i juz wyboru teoretycznie nie ma...

Gość liliputzkikiikiiki
Bo ja słyszałam że te bardzo młode co rodzą to mają wieksze szanse na cesrke więc może jest nadzieja :) Oj no wiem że po żonie wójka to nie idzie genetycznie chodziło mi o reszte kobiet z rodziny :O:O:O

Gość liliputzkikiikiiki
znaczy się na naturalny pomyliłam się :O

Gość omenka22
teraz częściej robi się cesarkę żeby nie ryzykować lekarki od dawna rodzą przez cesarkę. jest to mniejsze zagrożenie. kobietom natomiast wmawia się że naturalny jest lepszy ale to nie prawda, jest to tylko zaoszczedzenie kosztów i pracy lekarzy