Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mlodych matek i innych

czy naprawde przychodzi polozna srodowiskowa po narodzinach dziecka?

Polecane posty

i pomaga, uczyc jak przewijac i kapac dziecko itd?

Gość jasne do mnie przychodzila
jesli zglosisz narodziny dziecka w swoim osrodku zdrowia lub u lakarza rodzinnego pod ktorego podlegasz to powinna pielegniarka polozna przyjsc a wtedy mozesz zapytac o co chcesz i ona musi ci pokazac co i jak i odpowiedziec na twoje pytania.

a skad mam wiedziec ktory osrodek zdrowia jest moj?.... przeprowadzilam sie okolo 7 mcy temu do innego miasta,tu jestem zameldowana i mam ubezp. ale do ginek. chodze prywatnie, a do internisty zadnego nie jestem zapisana....

wiec wybierz jakiegos dobrego lekarza pediatre zapisz dziecko do niego i popros o wizyty pielegniarki.

teraz nie ma rejonizacji wiec mozesz wybierac wsrod lekarzy do woli i zapisac sie do ktorego chcesz. a kiedy masz termin porodu?

Gość myszellina
masz dziecko i nie wiesz jak znaleźć swoją przychodnię?? Jesteś niedorozwinięta??? :o

nie mam jeszcze dziecka! porow w lutym, martwie sie na zapas ;) czyli poszukam db lekarza na przyszlosc...

myszelina nie wyzywaj. napisala przeciez ze jest od niedawna w nowym miescie.

jasne do mnie przychodzila-> dzieki !

Gość myszellina
7 mcy to niedawno? :o Spoko 🖐️

nie ma za co. nie odmawiam kobietom w ciazy bosama bylam w takiej sytuacji gdy w ciazy bylam zdana sama na siebie wiec rozumiem. pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania i zdrowego dzidziuska:)🖐️

nie mialam potrzeby pojscia do lekarza, choruje raz na 5 lat, po co bylo sie wiec gdzies zapisywac na sile...? a gin. mam prywatnie i tam wszystkie badania i diagnostyke..

Gość 928392839
moim zdaniem to ponizające... chodzi w tym głównie o to, zeby zbadac warunku w jakich zyje rodzina, ona sprawdza przede wszystkim stan mieszkania, itp. jak coś nie tak- to przychodzi MOps i zabiera dziecko..

Gość okienkowa
Piepszysz o tym sprawdzaniu warunków. Do autorki:u nas położna środowiskowa,przychodzi z przychodni w której przyjmują ginekolodzy;a jeśli ktoś chodzi prywatnie,to nie wiem....ale chyba szpital wysyła informację do tej właśnie przychodni o fakcie porodu.....tak dokładnie to nie wiem;ale jak się dowiem,to napiszę.

Gość małamiiiiii
mnie sie pytali po narodzinach w szpitalu do której przychodni bedzie dziecko zapisane i tam przesyłaja papiery.Musisz sie zorientować gdzie jest przychodnia blisko ciebie i ja podac w szpitalu.i stamtad w tedy przyjdzie połozna