Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paletka994

Czy zbliża się poród??

Polecane posty

Gość Paletka994

Witam mam pytanie..od paru dni mam niebolesne skurcze i sa nieregularne..dzis rano odszedl mi czop lecz byl koloru jasnego nie bylo zadnej krwi...od tamtej pory mam bolesne skurcze i nieregularne i towarzyszy temu straszny bol krzyza..mialyscie cos takiego??

Gość Granatowa mandarynka
Jeśli czop nie miał zabarwienia krwi, to poród może nastąpić zarówno za parę godzin lub do 2 tygodni. Gdyby był podbarwiony krwią, to najpewniej tej nocy byś urodziła. Skurcze nieregularne właściwie nie świadczą o niczym, dopóki są nieregularne. Ja miałam takie, a urodziłam 1,5mies. póżniej :) Jeszcze zależy jakiego są natężenia, mnie też bolał krzyż i nie zwiastowało to jeszcze porodu, jak poczujesz taki ból krzyża że nie będziesz wiedziała na jakim świecie żyjesz, to będzie oznaczało że zbliża się poród i to niekoniecznie tak blisko, ja miałam takie bóle przez 1,5 dnia. Do szpitala jedzie się wtedy, kiedy skurcze masz co 7 lub co 5 min. wtedy jest sens, inaczej przeleżeysz ten czas zamiast w domu, to w szpitalu, więc odradzam, chyba ze masz bardzo daleko do szpitala i się obawiasz.

Gość Granatowa mandarynka
Jeśli skurcze były niebolesne, a przede wszystkim nieregularne, to spokojnie, możesz jeszcze sporo poczekać. Do szpitala należy udać się jeśli czujesz regularne skurcze co 5 lub 7 minut, no chyba że masz daleko do szpitala. Inaczej odradzam, bo będziesz męczyła się zamiast w domu, to w szpitalu, a po co. Piszesz że czop nie miał zabarwienia krwi, a więc możesz urodzić zarówno za parę godzin jak i za 2 tyg. tak się najczęściej zdaRza. jeśli zaś pojawi się krew, wówczas możesz urodzić nawet tej nocy.

Gość Granatowa mandaryna
Jeśli skurcze były niebolesne, a przede wszystkim nieregularne, to spokojnie, możesz jeszcze sporo poczekać. Do szpitala należy udać się jeśli czujesz regularne skurcze co 5 lub 7 minut, no chyba że masz daleko do szpitala. Inaczej odradzam, bo będziesz męczyła się zamiast w domu, to w szpitalu, a po co. Piszesz że czop nie miał zabarwienia krwi, a więc możesz urodzić zarówno za parę godzin jak i za 2 tyg. tak się najczęściej zdaRza. jeśli zaś pojawi się krew, wówczas możesz urodzić nawet tej nocy.

Gość okienkowa
Bóle przedwstępne.Czyli zaczyna się:)Pozdrówka.

a kiedy termin masz, to co opisujesz sugeruje zbliżający się poród, urodzić mozesz dziś albo za 2 tyg maksymalnie

Gość tu masz wszytsko
http://polki.pl/rodzina_ciaza_porod_artykul,10004955.html ja zorientowałam sie po tym jak mnie zabolał w nocy brzuch tak mocneij, ale pomyslałam ze to nai czas no i nagle zaczely mi leciec wody plodowe no i wtedy jzu wiedziałąm o 3 w nocy wyladowalismy w szpitalu o 5tej juz miałam malego przy lozku

Gość tu masz wszytsko
http://polki.pl/rodzina_ciaza_porod_artykul,10004955.html ja zorientowałam sie po tym jak mnie zabolał w nocy brzuch tak mocneij, ale pomyslałam ze to nai czas no i nagle zaczely mi leciec wody plodowe no i wtedy jzu wiedziałąm o 3 w nocy wyladowalismy w szpitalu o 5tej juz miałam malego przy lozku

Gość moze plucz rozcienczonym
mysle ,ze porod sie zbliza :-) Byc moze dzisiaj lub jutro urodzisz :-)

zbliza sie porod :-)byc moze urodzisz dzisiaj lub jutro :-)

Gość A który tydzień ciąży??
Możliwe że za klika dni urodzisz.