Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkaugbnagfcvbn

wynajem mieszkania o co pytać?pomozcie

Polecane posty

Gość lkaugbnagfcvbn

chce wynająć mieszkanie kawalerke. znalazłam pare ogłoszeń o co pytać jak bede dzwonic pomożcie

O sąsiadów. Często kawalerki mają wady w postaci hałasu za ścianą lub na suficie 24/7. Uważaj też na podejrzane zapachy, jakieś grzyby, wadliwą instalację elektryczną, kanalizację i wentylację. Sprawdź także jakość łóżka jeśli wynajmujesz z meblami, standard w kuchni, czy jest pralka i lodówka i czy nie ma 30 lat. Wymagaj podania pełnych kosztów. Upewnij się co do sposobu ogrzewania wody (czasem jest gaz, a czasem ciepłownia lub bojler ciągnący masę prądu). To tak z grubsza.

Gość lkaugbnagfcvbn
dzieki :)

Pamiętam w jednym z mieszkań kłócących się non-stop ludzi obok i świra grzejącego basy piętro wyżej po nocach. W innym nie było wentylacji, chyba zablokowany pion, pot płynął ze mnie strumieniem, dosłownie parówa w powietrzu. Myślałem, że to coś ze mną nie tak, ale na dworze jakoś zawsze czułem się normalnie. Wypieprzyłem stamtąd po 2 m-cach :) W jeszcze innym mieszkaniu wanna nie miała odpływu... Jak coś poleciało na podłogę to po kąpieli ściera/mop i 10 min. roboty za każdym razem. Nie po to płaci się grubą kasę, żeby mieć takie problemy.