Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toohightooslim

jak przytyć?

Polecane posty

Gość toohightooslim

Witam! :) potrzebuje pilnej pomocy. mam 18 lat, 175 cm wzrostu i waże jedyne 56 kh. chciałabym przytyć chociaż do 61, ale nie wazne ile jem, nie ważne co jem, to nie pomaga. co moge zrobić, żeby przytyć skutecznie, moge dodać że od okolo 2 lat trzymam sie w tej samej wadze, ale wzrost zmienil sie o okolo 2-3 cm.

Gość toohightooslim
gramatury? :) tzn? jadlospis hmm... jestem licealistką, takze miedzy 6 a 15 zjadam okolo 2 bułki na sniadanie. po południu, obiad, zazwyczaj jakas zupa + ziemniaki z mięskiem, tudzież ryż z jabłkami, leczo, ulubionym daniem jest makaron z serem białym, lub z serem feta i szpinakiem, zależy co mama ugotuje, a raczej nie gotuje tłusto, mało śmietany do zup itd. nastepnie okolo 19 zjem jakies 2 kanapki i tak do rannego sniadania w szkole. trzeba pewnie zaznaczyc ze bywa jeden dzien w tygodniu kiedy wybioere sie na pizze, lub calkiem okzałą zapiekankę. innego dnia, znowu zjem pół obiadu i nie mam apetytu na większe posilki. rok temu mialam dość okazałą anemie, zażywałam potas i po miesiacu było ok.

Gość po co chcesz tyć???
Serio Ci to przeszkadza?? Ja mam 177 cm wzrostu, ważę 57-58 kg i jestem super zadowolona z takiego stanu rzeczy. Tym bardziej, że lat mam równo 30! :D

Gość toohightooslim
byłabym skłonna zacząć chodzić na siłownie i brać jakieś witaminy, ale czy to pomoże? czy to nie spali mojej minimalnej tkanki tluszczowej?

Gość toohightooslim
usłyszałam że jestem obrzydliwie chuda, ze jak patyk, od tej pory zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiscie tak nie jest,.,.

tzn ile czego szamiesz ;) nie przytyjesz nigdy, bo nie jesz odpowienio i jakościowo i ilościowo :( białka i tłuszczu w tym tyle co kot napłakał. Wcinasz same węgle w zasadzie i obawiam się o stan Twoich mięśni. Domyślam się, że nie ćwiczysz, a powinnaś dołączyć ćw. siłowe by chronić mięśnie przed spalaniem. Oczywiście to ma się nijak do Twojego obecnego menu. Jesteś wysoka i młoda, rozwijasz się, więc śmaiło powinnaś dostarczać 2000kcal (z uwzględnieniem przynajmniej 1gr/kg ciała tłuszczu) organizmowi by funkcjonować dobrze i odbudować tkankę mięśniową. Źródla białka-mięcha (staraj się unikać piersi z kurczaka, bo te mają w zwyczaju posiadać niefajną dawkę hormonów), ryby, jaja, strączki-gdy brak tego pełnowartościowego białka Źródła tłuszczu-orzechy, dobrej jakości masło (którego nie powinnaś się bać!), oliwa z oliwek, ww mięsa Węgle wolnowchłanialne - owies, ryż brązowy, makaron razowy Opcji jest sporo. Działaj ;)

ćwiczeniami zmienisz swoje proporcje, więc one przy odpowienio skomponowanym menu, będą super. Podkreślam - tylko przy odpowieniej diecie

Gość no dobra,waga waga-napisz
lepiej,jakie masz wymiary bo wtedy bedzie latwiej ocenic,czy rzeczywiscie taki "patyk" jestes,jak opisujesz:)

Gość toohightooslim
faktycznie, raczej nie ćwiczę, jedyne co to wf w szkole i zawody, mięsni za duzo nie mam, czy na początek silownia 2x w tydoniu by wystarczyła? na jakich ćwiczeniach powinnam się skupic? czy gdzies na internecie moglabym znaleźć odpowiednią diete? ile i co dokladnie powinnam jeść?

proponowałabym zacząć wcinać te 2000kcal i w tym 1-1.5gr białka/ kg masy ciała 1g tłuszczu / kg masy ciala reszta węgli by dobić do 2000kcal 1gr biała i węgla to 4kcal 1gr tłuszczu to 9kcal Niestety by dobrze się odżywiać trzeba napoczątku zapoznać się z tabelami i proporcjami, trzeba ważyć produkty by wszystko mieć pod kontrolą. Tzeba mierzyć się co tydzień i sprawdzać na ile zdaje się dieta i trenigni i ew. coś zmieniać. Bez kontroli o której napisałam wześniej nic nie będziesz mogła ulepszyć, bo nie będziesz wiedziała gdzie tkwi bład. Cwiczenia- na siłowni powinni Ci pokazać jakiś podstwowy trening na całe ciało; moja uwaga- niech to tylko nie będzie bezsensowne machanie hantelką ;)

Gość zaczelam chodzic na basen
mam ten sam wzrost lat 27 :) w twoim wieku wazylam 54 kilo, tesknie za tymi czasami...pamietaj z czasem i z wiekiem twoja waga i cialo sie zmieni, zwlaszcza ze pewnie kiedys bedziesz miala dzieci:) ja dzis obecnie waze 71 kilo i nie jest mi do smiechu

Gość toohightooslim
piersi 86 biodra 88 talia 68 udo 55 ramiona 98 noga 103 - ale nie jestem pewna jaki sie mierzy? :)