Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zde cydowana

Co sądzicie o takim projekcie domu?

Polecane posty

Gość poma rańcza
mi, niestety, nie typowy katalogowiec z zaburzonymi proporcjami udający dworek

Gość fehmk
mi sie nie podoba, ale to kwestai gustu, poza tym drogi w wybudowaniu , ale dom - lokum na wsi super sprawa

Gość ja znam
A mi się podoba :)

Gość nie zde cydowana
koszt, nie wiem jaki, ale pewnie nie mały właśnie mnie się podobają takie wiejskie dworki wszędzie można oglądać zwykłe prostokątne domy ze zwykłym zazwyczaj dwuspadowym dachem - dla mnie to bez fantazji tylko właśnie zastanawiam się jak w odbiorze ludzi taki dom wygląda

Gość nie zde cydowana
podkreślam, to ma być dom na wsi nie w środku osiedla (bo rzeczywiście w takim miejscu wyglądałby niefortunnie)

Jest dokładnie jak piszesz Wszystkie oklepane projekty- kwadrat/prostokąt i po fantazji Ten jest bardzo fajny,niepowtarzalny Jak komus sie nie podoba to moze pisze tak z zazdrosci;)

Gość GRUszka zboczuszka
mi też sie podoba :) lubie takie stylizacje a nie jakieś nudne klocowate bryły

Gość kasiaaaajhjuju
taki sobie nie zachwyca mnie ...

Gość a nie lepiej samemu usiasc
w biurze projektowym i wspólnie stworzyc cos swojego ?

Gość nie zde cydowana
myślicie, że wśród wiejskiej społeczności nie wykreuje się na jakąś szlachciankę hehe?

U każdego zawistnego polaczkowatego frajera będziesz szlachcianką. Trzeba na to lać ciepłym moczem, jak Ci się podoba to taki buduj

ludziom sie wydaje ze jak gotowca ma to juz taniej a tu niestety ... Masz tzw "golasa" a projekt jest czyjąś własnością i wszelkie zmiany muszą byc zatwierdzone p[rzez autora ...no ale tego sie dowiesz w tzw trakcie :)

Gość nie zde cydowana
fajnie byłoby stworzyć coś nowego, ale ja nie mam tego zmysłu jak oglądam różne domy w stylu dworków, to jest niewielkiw wybór niestety

Gość nie zde cydowana
na razie załatwiam wszelkie formalności z działką i dopiero się rozglądam, więc niestety mało się orientuje za wszystkie porady będę ogromnie wdzięczna

ale ja rozumiem ,ze mozesz nie miec takiego zmysłu dlatego idziesz do biura projektowego.A taki gotowy musi byc potem dostosowany do twojego terenu i moze sie okazac ze np na ten teren sie nie nadaje bo plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje inną zabudowe i ...doopa blada .Najpierw sie dokładnie dowiedz jak to wygląda i co mozesz tam postawić :linia zabudowy ,ile kondygnacji ,procent zabudowy działki ,teren biologicznie czynny itd itd

Gość bardzo drogi łamany dach
sama mam taki w domu poniemieckim i teraz się łamie żeby wymienić - niby ładnie wygląda, ale przy wymianie traganie, prawdopodobnie ok100tys będzie to kosztowało :O

Gość nie podoba mi się on
po co pytasz, skoro wszelkie negatywne opinie z gór wiesz, że wynikają z zazdrości i polaczkowstwa. Jeśli masz bardzo dużą działkę pod lasem, oraz poświęcisz trochę pracy i pieniędzy na zagospodarowanie terenu wokół to może ten dom się obroni. Ale jeśli masz przeciętnej wielkości działkę w środku wsi to będzie porażka. Też nie rozumiem tego, że dziś mało kto sam projektuje swój dom, tylko stawiają te gotowce z taśmy.

eee jak ktoś się nie zna na budowie, to lepiej niech bierze gotować, bo tak to milion błędów popełni i go naciągną niemiłosiernie na koszta.... ...ja bym zamiast zbajerowanego projektu postawiła na dom pasywny - tani w utrzymaniu, bo teraz majątek płacę za ogrzewanie i w ogóle utrzymanie domu...

Musisz pamiętać, że przy takim dachu będziesz miała znacznie mniejsze pokoje na piętrze. Z zewnątrz bardzo ładny, ale pomyśl o podniesieniu dachu o metr - wrażenia z zewnątrz to bardzo nie zmieni, ale w pomieszczeniach zyskasz sporo przestrzeni.

Gość oj dokładnie dokładnie
u nas było podobnie .Na naszym polu mozna było tylko półtora kondygnacji ,działka ma 15 % zabudowy i nie moge położyc chodników z kostki tylko jakies małe place .:O Teren dość mały aaaaaa i projekt gotowy ale i tak musiałam robić jeszcze projekt tzw branzowy -plan przyłącza wodociągowego -plan przyłącza gazowego plan przyłącza energetycznego a to wszystko cholera kosztuje a ja sie cieszyłam ze mam gotowy plan A i razem wyniosło mnie drozej niżbym sama narysowała !:O

nie gotować tylko projektować!!!! coś mi przyswirowało

Gość nie zde cydowana
ale nie lepiej samemu usiąść co do planu zabudowy to nieco jestem zorientowana, byłam w gminie całe szczęście mogę wydziwiać (2,5km dalej obowiązują już rygorystyczne warunki zabudowy) dzięki Ci serdeczne za poradę myślisz, że jeśli pójdę do jakiegoś biura z projektem, to oni mi mniej więcej odtworzą taki projekt jak im przedstawię :)?

taa podniesienie dachu o metr :D w sytuacji planu gotowego? Ta jasne ...jest to juz zmiana projektu i wymaga zgody autora pierwszego projektu -takie mamy prawo -niestety

Gość nie zde cydowana
nie podoba mi się on " po co pytasz, skoro wszelkie negatywne opinie z gór wiesz, że wynikają z zazdrości i polaczkowstwa." jeśli takie słowa padły, to zdecydowanie nie ode mnie

oczywiscie ze narysują ci taki jaki chcesz :) Masz prawo do zmiany koncepcji w trakcie rysowania !Nie mysle aby ktos cie oszukał czy cos -nie takie juz to czasy.Zwyczajnie powiedz człowiekowi czego oczekujesz -ile pokoi jakie duze itd itp oni ci tak wstepnie pokaza jak ma to wyglądac itd Nie bój sie to nie trudne !powodzenia!🖐️