Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

surii99

Test ciążowy.

Polecane posty

Hej dziewczyny. Ponad 2 miesiace temu wspolzylam z facetem bez zabezpieczenia. W odpowiednim momencie że tak powiem wyszedl ze mnie. Od tamtego czasu mialam 2 razy miesiaczke , teraz czekam na 3 .. ale od jakiegos czasu dziwnie sie czuje, tyje nie jedząc wiecej , mam zgage ( nie miewajac jej wczesniej praktycznie w ogole) itd. itp Z ciekawosci zrobilam test i od razu wyszla mi jedna wyrazna kreska po jakichs 15-20 min pojawila sie druga mniej widoczna , blado-rozowa. W zalaczonej instrukcji jest napisane ze po 10 min nie brać pod uwage wyniku. Czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy? mysle ze to malo prawdopodobne ale ta druga niewyrazna kreska daje mi troche do myslenia.

Gość porzucona_przez_kochajacego
a trudne miałaś pytania w tym teście?

Gość mkhu
poczekaj na okres jak sie spozni to odrazu wal po test wiesz ja mam identyko sytuacje teraz bo od 3 miechow jakis dziwny okres mam tzn 2 sorry 1 okres byl taki ze go wgl niebylo a 2 to byla lawina przez dwa dni a pozniej nic dodam ze mam sterczace sutki klocie w brzuchu i czasami rzygac mi sie chce na jedzenie ktore zawsze lubilam...ale czekam na okres nastepny trzeba uzbroic sie w cierpliwosc ps:ja sie staram o dzidzie a tak na wypadek powtorz ten test

Skoro sie starasz o dzidzie to trzymam kciuki za pozytywny wynik :)Ja sie nie staram ale jakby było to tez bym sie cieszyla.

Gość mkhu
dziekuje:) ale wiesz np moja mama byla 5 miesiecy i testy wykazywaly negatywne , to robila co chaial nic sobie nieodmawiala a tu zonk ciaze( i oto jestem;P ) innym razem starala sie rok nic jej niewychodzilo zonk-ciaza a za 4 to juz wpadla w okres:D powtorz test i uzbroj sie w cierpliwosc ja kiedys w ciagu dwoch dni kupilam 6 testow;P

wow no to nie źle , czyli jak twojej mamie przez 5 miesiecy nic nie wykazalo to u mnie pewnie jest na odwrot , w ciazy nie jestem a kreska blada:P hmm nie wiem co myslec .. nie wiem czy jest sens kupowania kolejnego , po dwoch miesiacach to chyba jesli bym byla w ciazy to pokazaly by sie juz 2 wyrazne krechy. Zawsze mialam bardzo regularny okres , teraz termin mi wypada na poniedzialek, wiec jak dostane to chyba juz bedzie pewnosc :) Poza tym jakos nie wierze tym testom.

Gość mhu - matka ci bajki opowiada
zapytaj ile tych testów zrobiła - może kilka jednego dnia. A potem sobie używała. I do tego 5 miesięcy nie zauważyła ze nie miała okresu? A do ciebie surii - zgaga to pojawia się pod koniec ciaży bo macica uciska żoładek - wiem, bo kilka ostatnich tyg ciąży zgage miałam koszmarną. Tycie też zaczyna się nieco później. Zrób kilejny test , ale chyba nic z tego.

Ciaze tez raczej wukluczam , ale podwyzszone stezenie hCG moze byc przyczyną jakich chorob? moze miec to zwiazek z tarczycą?

Gość mamutkowa
"A do ciebie surii - zgaga to pojawia się pod koniec ciaży..." Coś takiego. Mi pojawiła się na początku ciąży.

Gość mhu - matka ci bajki opowiada
mamutkowa - bo za duzo jadłaś a nie pzrez ciążę surii - tak tarczyca albo jakieś problemy z jajnikami też wpływają na poziom HCG

Gość Adass25
Jak facet ma zgage to tez jest w ciazy?