Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawiedzona_małpa

co sądzicie o ...........

Polecane posty

Gość nawiedzona_małpa

..........halloween

Gość fdbgxfdgbhtfhbtxrfgbh
mezczyzna jest jak autobus, zawsze bedzie nastepny

Gość owsia_czek
róbta co chceta

tak samo jak większość "świat", które przybyły do nas ze Stanów to wymysły speców od marketingu, którzy całkiem nieźle zarabiają na sprzedawaniu ozdóbek, kostiumów, upominków, cukierków itp ;) nie mówię, że to coś złego, bo jakby nie patrzeć wnoszą nam nieco wesołości do życia, bo jakby nie patrzeć wszystkie nasze rodzine uroczystości obchodzone z tradycji są nudne... co nie znaczy też, że takie wesołe świętowanie musi się każdemu podobać :) mnie to akurat średnio bawi, bo jestem za stary prawdę mówiąc żeby je obchodzić :D

"impreza dla dzieci i studentów" ja jestem studentem i jakoś w tym nie biorę udziału i nie widziałem też żeby któreś z moich rówieśników się w to bawiło :D

może nie jest to tak popularne w Polsce, ale w kraju w którym mieszkam, największą grupą oczekująca na HL są właśnie studenci :P gorączka kilkudniowa ;)

na to wygląda... w Polsce tylko raz czy dwa razy się spotkałem że mi dzieciaki się do drzwi dobijały ;) ale studentów całe szczęście nie doświadczyłem :P

szczęście? jest dosyć ciekawie :) chociaż już mnie to chyba znudziło. a dzieciaki, są wredne. pomimo, ze dostają słodycze, drzwi zawsze mam obrzucone jajkami :D

Gość dvfdvgdv
uu pijany kjojiku teraz dobrze widac jaki pasztecik z ciebie bleeee

Gość posiadaczka 3 ON
to jest święto amerykańskie,jesli jesteście katolokami to nie powinniście brac w nim udziału...my mamy swoje święta...i nie przenoście nam stolicy do new yorku!!!

studenci na co dzień też potrafią być wredni, więc jak dzieciaki w halloween są wredne to ciekawe co dopiero studenci wyprawiają :D dlatego na szczęście ;) posiadaczka 3 ON - daj spokój, nie można być aż tak zamkniętym na obce kultury... gdyby nie one to nie mieli byście Mc Donaldów, KFC i do dzisiaj jeździl Fiatami 125P :D

Gość posiadaczka 3 ON
Znaffca...nie jestem zamknięta na obce kultury...a co mi daje Mc Donald? czy KFC? jakie wzorce mna maja kierować...chyba ci mózg otył i nie wiesz co gadasz...piszesz...!!!

Mc Donalds i KFC to tylko przykłady... może nie najlepsze ale jednak ;) ja sam nie jadam w takich miejscach, ale wiem że są osoby, które jadają i sobie nie wyobrażają żeby coś takiego nie istniało... już odejdźmy od tematu jedzenia, ale wiele zdobyczy technologii które mamy obecnie i nie wyobrażamy sobie bez nich życia pochodzi zza granic naszego kraju... więc nie pisz proszę, że nic z tego nie masz bo okłamujesz się tylko :) nie mówię, że Polacy są gorsi i sami nic nie wymyślili, ale takie izolowanie się od świata niczeog dobrego nie przynosi ;) jak Ci się nie podobają niektóre uroczystości czy to z zachodu czy z USA to po prostu ich nie obchodź i tyle, masz do tego prawo... ale nie zabraniaj tego nikomu ;)

fakt globalizacja nie jest korzystna dla tradycji i kultury krajów, ale przynajmniej ekonomia na tym zyskuje. a króliczy pasztet to ponoć smakołyk, więc nie wybrzydzaj orendż :classic_cool: 🖐️