Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trtrt

Ile razy dziennie dziecko załatwia się do nocnika?

Polecane posty

Gość trtrt

To jest pytanie o małe dzieci, które już nauczyły się korzystać z nocnika. Jak często się je "wysadza"? (Chcę wiedzieć czego się spodziewać gdy moja córka już się nauczy.)

Córka miała 22 mc jak nie zakładala pieluchy, Pamietam ze pierwszy dzien wysadzałam co pól godziny, co godzinę, nie zawsze robiła ale bardzo czesto i po trochu. Po tygodniu juz nie wysadzałam bo sama pokazywała że chce siku. Ale na poczatku czesto:)

Gość trtrt
Walnę wprost. Jak to zniosłaś psychicznie? (Zrozumiem jeśli ci się nie chce odpowiadać. Przecież pytanie było nie o tym i dzięki za odpowiedź.)

Normalnie Po prostu wysadzałam na nocnik, lepsze to niż zmywanie podłogi albo pranie koca itp. Córka miała 2 wpadki na samym początku, al;e sikała na przedpokoju, raz na dywan. Nie zawsze dała się posadzić, ale starałam się często. To tylko kilka dni, potem juz sama siadała, sama pokazywała. Myślę że w wieku 22 mc bez pieluch to i tak dość szybko. Problem pojawił się na spacerze, 10 razy się pytałam czy chce siku, nie chciała i zsikała się w majtki. Poszłyśmy do domu, chyba nie było fajnie miec mokrą pupę (ale to było lato) na drugi dzień to samo. Na trzeci pokazała ze chce siku i zrobiła na trawkę:)W nocy też nie zakładałam pampersa, tak że od 22 mc bez pampers aw dzień, w nocy i na spacery.