Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczurpies

czy pies mogl sie zatruć szczurem?? pomocy

Polecane posty

Gość szczurpies

dogonil szczura i kłapnal go zebami, zabil go czyy mogl sie zatruc bo zachowuje sie dziwnie

Gość szczurpies
a nie wiecie jakie są objawy? ma krwiomocz;/

Gość szczurpies
wiem, ale w niedziele nie czynny dlatego sie boje do jutra oszaleje

Gość ten krwiomocz
wyskoczył od razu, czy dopiero po jakimś czasie? Zarazić się czymś mógł na pewno - mój miał szczepienia jakieś przeciw chorobom przenoszonym przez szczury. Nie wiem jeszcze, jak ze wścieklizną. A w innym mieście nie masz weterynarza czynnego w niedzielę? Albo jakiegoś, który chociaż podał nr swojej komórki? Zawsze byłoby się można tylko spytać...

Gość szczurpies
teraz ten krwiomocz wskoczyl. najblizsze duze miasto 80 km , weta telefon mam - nie odbiera dl;atego piszę poza krwiomoczek wszystko ok

Gość Oczywiście że
powinnaś natychmiast jechać do weterynarza! Gdzie ty mieszkasz że dzisiaj nieczynne? u mnie /4 tys.mieszkańców/,jest dwóch,24h/dobę. Niemożliwe że nie ma weterynarza w jakiejś sensownej odległości.Podnieś dupsko i jedż. A jakby to chodziło o Ciebie to co???

Gość ten krwiomocz
Przyczyn może być wiele, od "zwykłego" zapalenia pęcherza, po jakieś zakażenia czy objawy pokleszczowe.

Gość bardzo ważne
jak nie zjadł ogona to przeżyje??? - no prosze cie a co szczur ma jad w ogonie?? a moze taki ogon moglby mu w gardle stanac i się udławić?? :D:D ja myślę, że szczur mógł być podtruty i jesli pies go zjadl to moze miec jakies objawy, objawy psa podtrutego trutka to brak apetytu, biegunka, lezenie i nie reagowanie na nic... (nie trułam psa, za to moj sasiad uraczyl mojego kielbaska z trutka) najwazniejsze - czy pies jest raczej domowy i wchodzi tylko na spacery czy jest wieksza część na zewnatrz? i jaka rasa??

Gość szczurpies
goraczki nie ma mierzylam, dzwonie do Lodzi do weta bo samochodu niestety nie mam dziaska rozowe, oczy ok zywy wesoly itd tylko ten mocz

O ludzie! Szczur nie ma żadnej trucizny w ogonie! To MIT! Być może szczur był chory, bo wiadomo, że roznoszą różne paskudztwa i oberwało się psowi, ale na Boga, przestańcie powtarzać te bzdury o strychninie w ogonie :o

Gość ty a moze
ona ma cieczkę? :)

Gość Soshi
Szczury nie posiadają nawet najmniejszej ilości trucizny w ogonach. A strychnina to alkaloid roślinny, niedouczona babeczko :-o

Smutna prawda, ale niestety prawdziwa:o moja suka złapała na działce pół martwego szczura, który zjadł trutkę. Ona potraktowała to jako zabawę, po prostu wzięła do pyska i uciekała myśląc że ją złapię i odbiorę trofeum. Kiedy dobiegam i zaezuciłam komendą zostaw okazało się, że zaczęła już zwierzaka rozszarpywać ale nie będę szczegółw tej czynności opisywać:o

Gość trutka a szczury
Jak pies zjadł szczura a wcześniej szczur trutki na nie , to sa objawy rozrzedzenia kwi u psa i moze prowadzic do wykrwawienia się go , tak jak szczur

Gość skoro babeczki nie zatruł się
karkówką z Lidla to i tym bardziej pies nie zatruje się szczurem. Babeczki daj tel., chcę pogadać.

Krwiomocz nie jest objawem zatrucia strychniny. Być może szczur w ogóle nie przyczynił się do tego, co dzieje się z psem, ale nie można tego wykluczyć. Powinien Go jak najszybciej zbadać weterynarz Słuchaj, a czy Twój pies nie miał w ostatnim czasie kleszcza?