Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hash07

witam sprawa ważna

Polecane posty

Witam wszystkich . W chwili obecnej mój narzeczony pracuje za granica(Niemcy) na własnej działalności jest tez zameldowany w Niemczech, ja pracuje w kraju a moje pytanie jest takie mamy już datę ślubu za 2 lata ale nie chcemy tracić pieniążków na dom w sensie ze narzeczony płaci duże podatki jako kawaler, i myślimy nad ślubem cywilnym czy w razie małżeństwa narzeczony będzie miał niższy podatek proszę o kulturę wypowiedzi i wszystkich o pomoc :* pozdrawiam

Gość będzie korzystniej
Oczywiście, że zmieni mu się grupa podatkowa na trzecią, ale do jego dochodów dojdą twoje polskie, choć na plus będzie. Będzie mógł sobie odliczyć koszty dojazdu do ciebie raz na jakiś czas. Tylko czy rzeczywiście o ślubie powinien decydować pieniądz? Jakoś zamiast gratulować, bardziej współczuję.

niestety chodzi o pieniądz aż głupio o tym mówić bo kościelny to będzie to na co pracujemy bo jak wiadomo ciężko jest a każdy grosz się liczy. a podatek roczny to miedzy 4-8 tys euro wiec jest o co walczyć.

bo kościelny mamy za niecałe 2 lata a teraz myślimy o cywilnym wcześniej dlatego właśnie pytam.