Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbgfegbgfbdffd

Co kupic kolezance dla 1mc dziecka?

Polecane posty

Gość gbgfegbgfbdffd

Kolezanka urodzila mc temu, chce jej pomoc, bo to bliska osoba, nie przelewa jej sie ( mi tez ). Mowi, ze nic nie chce. Chce kuppic cos przydatnego. Nie wiem, jakie pieluszki maly uzywa, jaki ma rozmiar. Kupilam mu wiekszy sweterek (wiem ze kolezanka male ubrania ma, a na rok i wiecej na pewno nie kupila, wiec przydadza sie w przyszlosci) i dobrze trafilam, bo akurat cieplych sweterkow ma malo, bedzie podwijac rekawki :-) Prosze doradzcie jakies przydatne prezenty bo mi do glowy przychodza tylko ciuszki na wiekszego dzieciaczka, bo tych na pewno jeszcze nie zdazyla kupic (ucieszylybyscie sie z takiego prezentu?)

Gość gbgfegbgfbdffd
Aha, ja nie mam dzieci, nigdy z nimi nie mialam do czynienia,nie wiem na co zwrocic uwage.

Gość gbgfegbgfbdffd
No na pewno nie kupie jej uzywanego ciucha i to jeszcze z myszka miki... :o

Gość dejiva
no niestety koleżanka musi Ci powiedzieć czego potrzebuje.. Każda matka ma inne potrzeby i założenia wychowawcze. Kupisz jej butelkę a ona akurat karmi piersią. Kupisz jej pieluchy jednorazowe, a ona woli wielorazowe. Kupisz jej wózek, a ona akurat woli chustę. I tak ze wszystkim można. Najlepiej powiedz jkej wprost: albo Ci powie czego potrzebuje albo kupisz jej neipotrzebne nikomu bzdurne niemowlęce zabawki.

Gość Miraculum5
Ja sama rodzę lada moment, mnie najbardziej cieszyłyby pieluszki. To chyba najpraktyczniejszy prezent i odciążający budżet rodziców maluszka. Wiele osób to krytykuje, ale moim zdaniem to rozsądne podejście. Ubranka też są ok, ale zawsze lepiej kupić większe niż próbować wcelować w rozmiar bobasa. Większe można właśnie wywinąć, podwinąć. Z pewnością zostaną wykorzystane. Co jeszcze... kosmetyki dla dzieci. To też szybko schodzi, trzeba dokupować, więc się przydaje. Np płyn do kąpieli 2w1, chusteczki, kremy itp. Tylko dobrze znać firmę, której rodzice używają, żeby nie wprowadzać nowej. Zabawki też są ok- ale tu bez przesady, bez kolorowych jarmarków.

Gość gbgfegbgfbdffd
Mowilam, ale powiedziala, ze nic nie kupowac. Z tym sweterkiem, to widac, ze bylo jej troche glupio, ale sie cieszyla :) co do ciuszkow wiem jakie lubi kolory, na drogie prezenty mnie nie stac. W ciazy kupilam jej maslo kakaowe na rozstepy, ale teraz mam problem z prezentami :( jak bedzie wieksze to zabawki, ale teraz... nie ma jakichs uniwersalnych przydasi?

Gość gbgfegbgfbdffd
Ona uzywa pieluch jednorazowych, ale nie wiem, jakiej marki, bo jest kilka marek, poza tym nie wiem tez, jaki rozmiar, bo to chyba zalezy od kilogramow dziecka? Gdybym wiedziala, tobym jej kupila...

Gość Miraculum5
To może kup jakiś kocyk? Ręczniczek?

Gość gbgfegbgfbdffd
Ona juz urodzila, miesiac temu, koc i reczniczek na pewno ma. Chce zeby to sie przydalo. Chcialam jej dac kase, nie wziela, rozumiem, ale odpowiedziec, czego potrzebuja tez nie chce...

Gość dejiva
gbgfegbgfbdffd, ale pisze ci to jako matka dwójki dzieci :D niestety bardz otrudno cos uniwersalnego kupic... Jeżeli nie ma to może kup jej matę edukacyjną? Już miesięczne dzieci lubią na takich leżeć. Wcale nie musi być droga. znajdą się też za mniej niż 100zł. Moje dzieci to uwielbiały i codziennie na tym leżały aż zaczęły się przemieszczać. Albo jakiś ciepły koc na zimę, czy śpiworek + czapka?

Gość gbgfegbgfbdffd
Czapke tez kupilam... Obejrze maty, dzieki, ale i tak wciaz jestem wdzieczna za sugestie ;-)

Gość Miraculum5
Albo pościel do wózka. Można kupić za 50zł. Albo np jakąś pozytywkę nad łóżeczko, bujaczek.

Gość gbgfegbgfbdffd
Nie przeczytalas - nie mam pojecia jakie. A moze dziecko jest ciezsze, albo jakis rodzaj pieluch go uczula? Skad mam to wiedziec? Dlatego, JAK NAPISALAM W 1SZYM POSCIE NIE KUPILAM PIELUSZEK

na opakowaniu pieluszek masz npisane na jaka sa wage. na bank sa to 1 no chyba ze to jakis malutki wczesniak. Skoro to dobra kolezanka to podpytaj jakos w rozmowie jakie pieluchy uzywa i czy nie uczula, bo. powiedz np. ze twojej kolezankce dziecko ma uczulenie na pampersy . Pieluszki sa najrozsdniejsze jesli chcesz jej pomoc. a jesli juz sie upierasz ze nie to kup ubranko. a najlepiej zapytaj w prost powiedz żeby ci powiedzila czego potrzebuje bo i taj jej cos kupisz nie chcesz kupic czegos zlego.