Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfijc;kjwepu

Dziwne uczucie surrealizmu.

Polecane posty

Gość dfijc;kjwepu

Dość często towarzyszy mi takie dziwne uczucie nierealności. Bierze się tak z niczego, przychodzi w najzwyklejszych momentach, przy wykonywaniu najprostszych czynności. Ostatnio pojawia mi się to nawet parę razy w tygodniu. Po prostu wtedy się zatrzymuję i czuje jak narasta we mnie to uczucie, że nie ogarniam tego jakim cudem ruszam ręką czy coś równie banalnego. Za chwilę uczucie osiąga apogeum, wtedy odczuwam dezorientację i poczucie całkowitej nierealności. Całość trwa jakieś 10-15sekund. Czy to może coś oznaczać? Czy jestem chora psychicznie? :(

Gość mohitooo___
predzej to jakies zaburzenia neurologiczne moze jakis guz...nie chce cie straszyc:O

Gość dfijc;kjwepu
Nie no skąd, co tam guz, kto by się przejmował...

Gość hjrujurjyujru
skopiuj link i enter

Wiesz że czasami mam bardzo podobnie. ? :D Jak się tak zastanowie, że gdyby "Bóg" nie stworzył świata, to nie było by nic. Nie było by świata, boga NIC. Jedno wielkie nic. To mnie przeraża..

Gość dfijc;kjwepu
O, wszystko się zgadza. I nawet taka ładna nazwa - derealizacja. Ale w sumie dochodzę do wniosku, że wcale nie chcę się tego pozbywać, ja to w sumie lubię. :)

Gość dfijc;kjwepu
Proszku ja aż na takie wyżyny się nie wspinam. W Boga i tak nie wierzę a moje poczucie surrealizmu zwykle jest samym odczuciem, bez żadnych sprecyzowanych przemyśleń. :) Ale też lubię sobie czasem pomyśleć, że jestem tylko zajebiście małą częścią takiego zajebiście wielkiego wszechświata i wtedy nie ogarniam. :)

Gość hjrujurjyujru
wiesz tak ci tylko podsunęłam.Lepiej idż z tym do neurologa bo to faktycznie może być spowodowane jakimiś zmianami w mózgu albo chorobą neurologiczną.takich objawów nie wolno bagatelizować!!!

Gość dfijc;kjwepu
Oj tam, tam na forum tego śniegu optycznego ludzie piszą, że to mają już od lat. :) Zresztą zawsze miałam skłonności do robienia z siebie ofiary losu, więc jak się okaże że jestem na coś chora będę odczuwać jakąś wewnętrzną, cichą satysfakcję.

Gość erererere
Tak jesteś chora psychicznie idź do psychiatry ale pewnie on ci już nie pomoże :D

Gość seronil z wódka z piwem
ooo matko ja ostatnio też coś takiego mam wchodze np. do kuchni i sie zawieszam, czuje tak szok że co ja tam robie, kim jest moja mama i co jest ze mną czuje jakbym miała wate zamiast mózgu co gorsza podoba mi sie to uczucie

Gość a ja bardzo lubię to uczucie
i żałuję, że trwa tak krótko - przynajmniej mogę później przemyśleć różne rzeczy....

Gość iosjudfsdbvclo0[p
Ja jako dziecko mialam dokladnie takie objawy jak Ty a po 20 roku zycia zaczela sie u mnie depersonalizacja-i to juz jest mniej przyjemne uczucie..Czasem te zaburzenia wystepuja " pojedynczo a czasem w polaczeniu z niektorymi chorobami psychicznymi. w kazdym razie z tym idzie sie do psychiatry;),on stawia diagnoze

ciekawe chyba tez mi sie zdarzylo kika razy w zyciu Moze to cos z podobnej rodziny jak Deja Vu.. (blad Matrixa :D) a powaznie mysle, ze tak jak ktos wspomnial to jakies niekoniecznie szkodliwe "zaburzenie " neurologiczne ponoc tak jest z deja vu..

Gość dfijc;kjwepu
no to widzę, że nie jestem osamotniona w tym uczuciu i tym, że mi się ono podoba :)

Gość dfijc;kjwepu
Błąd w matriksie mi się podoba :D ale w takim razie jakaś nędzna wersja tego matrixa skoro tak dużo błędów ma. A swoją drogą deja vu to tez fajne uczucie

mimo wszysko nie zaszkodziloby gdybs sobie zrobila tomografie komputerowa mozgu czy cos w te kratke. tak w razie czego, zeby wykluczyc ten guz

Gość seronil z wódka z piwem
ja nie znosze deja vu bo zastanawiam sie gdzie to przeżyłam mam też dziwne uczucie po obudzeniu i często we śnie mogę sterować sytuacją(ALE w lekkich znach) i nie lubie tego wole przygodowe ssny czasem w stanie otumanienia mam ochote skoczyc z okna

Gość dfijc;kjwepu
Świadomy sen? Mi się zdarzył raz i faktycznie nie był wcale taki fajny. Lubię moje sny, w których nie wiem o co chodzi, są kompletnie bez sensu. Jak pomieszanie Dalego z Lynchem. A deja vu jest fajne. Może się zastanowię nad wizytą u lekarza ale raczej nie sądze. :P

Gość Obersturmbannfhrer
A co zrobisz jeśli Bóg istnieje ?

Gość dfijc;kjwepu
Co za idiotyczne pytanie. Według wiary katolickiej zapewne wyląduje w piekle, chyba tak to niby działa, tak?

Gość loleczka22
Ja bym, na twoim miejcu poszła do tego lekarza, lepiej idź