Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuussssss

Rosyjski-pomocy

Polecane posty

Kto mi wytłumaczy i przetłumaczy kilka wyrażeń? wytłumaczyć: глаза как кинжалы глаза на мокром месте przetłumaczyć: stary wróbel kurze łapki zmokła kura skóra i kości krew z mlekiem młoda jak po Marcinie jagoda z niejednego pieca chleb jadł Te wyrażenia do przetłumaczenia to związki frazeologiczne. Dziękuję ślicznie za pomoc:)

Gość mieszkam w Rosji
ale języka ni chuja :D :o

Gość nieeestetyyy
ja nie umiem rosyjskiego

Gość prosze prosze,,,,,
a co słownik nie działa ?

Gość ehbfgnx
oczy jak sztylety oczy na mokrym miejscu stary wróbel-старый воробей kurze łapki-морщинки в уголках глаз zmokła kura-мокрая курица skóra i kości-кожи и костей młoda jak po Marcinie jagoda-Мартин Янг ягода z niejednego pieca chleb jadł-с более чем одной ели хлеб печь Bardzo prosze :)

oczy jak sztylety oczy na mokrym miejscu старый воробей stary wrobel кожи и костей skora i kosci кровь в молоке krew z mlekiem(nie jestem pewny) с более чем одной ели хлеб печь cos o chlebie

Gość ale w polskim też jest
określenie "mieć oczy w mokrym miejscu" - to znaczy być skłonnym do płaczu, płakać o byle co

ehbfgnx tłumaczyłeś/łaś sama czy z jakimś słownikiem? bo niestety tłumaczenie z google tłumaczem mi nie jest potrzebne. nie chcę jutro wyjść na idiotkę jeżeli to tłumaczenie wg google...

tlumaczone wlasnorecznie ze slownikiem стреляный воробей курицу {пыль} прищепки мокрая курица кожа и кости кровь с молоком молодая как по Марцине ягоде с не одной печи хлеб ел;-)

Gość rosss z biał
oj tam damy jutro rade