Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaTola2

Harmonet i brak@ - pomocy

Polecane posty

Gość lolaTola2

Hej Kobietki mam "maly" problem odstawilam tabsy Harmonet po 8 latach i pierwszy okres mialam po 28 dniach bardzo skapy teraz jest juz 31 d.c. i nie mam okresu (test ciazowy robilam w "dniu" @ i wyszedl negatywny) tez tak mialyscie bo zaczynam sie niepokoic ;( Prosze o odp. jak to U Was bylo

o rany, normalka, organizm musi wrocić do normy bo tylu latach hormonów, nieregularne cykle po odstawieniu tabsow są bardzo częste

Gość lolaTola2
tylko ze zaczynam swirowac i juz mam najgorszy scenariusz, ze moze cos jest nie tak :( Ile czsu niej wiecej potrzebuje organizm do "regeneracji"??

Gość lolaTola2
dzieki wiem ze to moze zajac troche czasu tylko stresuje moze niepotrzebnie czytalam tu gdzies na forum, ze niektore dziewczyny braly polopiryne na przyspieszenie @ ale nie wiem czy to dobry sposob ktops moze mi doradzic ??

no polopiryna rozrzedza krew, ale ja generalnie preferuję gorącą kąpiel i czerwone wino na takie przyspieszanie okresu ;)

Gość lolaTola2
no i wypilam 2 polopiryny, goraca kapiel i nic :( zaczynam swirowac teraz czy aby na pewno dobrze zrobilam - coprawda robilam test w dniu spodziewanej @ i wysszedl negatywny - a teraz jeszcze lyklam te polopiryny swira idzie dostac :( poradzcie cos dzis jest 33 dc

Gość oczekująca1974
ja też czekam..... 31 dc i nic. cisza :( tyle, ze ja brałam Yasmin i tylko przez 5 miesięcy. Kiedys juz brałam go (nawet dłużej, około roku), ale wtedy dostałam @ normalnie, jak w zegarku, o czasie. I też nie wiem co sie teraz dziej.. czemu nie ma ?

Gość a przed braniem anty miałaś
regularne cykle co 28 dni? Jeśli nie, to tak samo będzie teraz.. Odstawiłaś tabletki, to będzie teraz tak, jak przed ich braniem. Chyba, że kochałaś się bez zabezpieczenia - to już inna inszość. Bo płodność po odstawieniu tabletek bardzo wzrasta :)

Gość lolaTola2
do a przed braniem anty miałaś przed braniem nie mialam regularnych tylko ze juz dokladnie wstyt sie przyznac ale doklanie nie pamietam chyba jutro zrobie kolejny test 2 lata temu jak odstawilam tabsy na 5-6 mc to cykle milam 30 - 40 dniowe nie wiem moze sama sie nakrecam moj chlopak mowi, ze jesli bysmy teraz wpadli to musimy zaczac grac w totka hihi bo raczej nie - no ale nigdy nic nie wiadomo

Gość oczekująca1974
ja z kolei przed tabsami miałam regularnie co 30 dni... dlatego dziwi mnie, że teraz nie ma :( A seks cóż..oczywiście był, z klasycznym przerywańcem...

Gość oczekująca1974
u mnie jest jeszcze jedna dziwna (jak na mnie) rzecz : mnie brzuch bolał ZAWSZE nad ranem w dzień w którym dostawałam @ nigdy wcześniej !!! Zawsze nad ranem - ból (tak koło 4-tej..budził mnie) i potem rano przy wstaniu - jest @ ! A teraz jest inaczej, bo brzuch pobolewa mnie już od niedzieli, ale niestety nic nie ma :( I to też mnie dziwi ...

Gość lolaTola2
@ przybywaj - zaczynam zalowac ze bralam te tabsy boje sie terez abym czasami nie miala torbieli i innych historii o losie okresie przybywaj

Gość lolaTola2
oczekująca1974 Hej i jak cos nowego na horyzoncie ?? u mnie jakby bol jajnika lewego troche z rana i teraz nic :(

Gość lolaTola2
no i pszyszla @ jak fajnie hihih :) 34 dc

Gość Emileczka92
Witam, Biorę tabletki anty Harmonet już (albo dopiero) od 11 dni, dziś o 23 12 tabletka. Odkąd zaczęłam je brać mam następuje skutki uboczne: wydaje mi się, że dość często pobolewa mnie głowa, ale może to być też wynikiem czego innego, pobolewał mnie parę razy brzuch i jajniki w późniejszych dniach cyklu, a co najgorsze jak dla mnie na razie to to, że odkąd zaczęłam brać tabletki to okres mi się jeszcze nie skończył ;/ przez ok. tydzień miałam krwawienia tak jak przy okresie, ale już od tego czasu mam plamienia i lekkie krwawienia i ani dnia przerwy ;/ Zaczęłam stosować tę metodę antykoncepcji by móc w końcu cieszyć się seksem bez dodatkowych zabezpieczeń, a tu du*a, bo mój chłopak przez te moje plamienia nie chce się ze mną kochać nawet z gumką, bo się brzydzi ;( więc można w sumie powiedzieć, że mój okres trwa już 12 dni ;/ ciekawi mnie czy przy pierwszym opakowaniu kiedyś to minie, czy może się to ciągnąć nie wiadomo jak długo?! Czy któraś z Was tak już miała? Nie uśmiecha mi się akurat, żeby ten skutek uboczny utrzymywał się np aż do 3 opakowania ;( Poza tym pogorszył mi się stan mojej cery i to nie tylko na twarzy ;( a raczej liczyłam na rzecz odwrotną ;( i zaczęły mi włosy strasznie wypadać i bardziej się przetłuszczać, a byłam tak pozytywnie nastawiona do tych tabletek, bo ogólnie czytałam na ich temat większość dobrych opinii, ale teraz sobie myślę, że jak po drugim opakowaniu nic się nie zmieni, to poproszę moją gin o zmianę tabletek, na takie, które poprawią stan mojej cery to przede wszystkim i stan moich włosów i na takie, przy których może nie będę tak długo musiała się męczyć z tymi plamieniami i krwawieniami w ciągu całego miesiąca.. Nie wiem też czy na poprawę stanu mojej cery też będę musiała czekać do co najwyżej 3 opakowań, aż mój organizm się "przyzwyczai", czy jest to raczej taki skutek uboczny, który jest już uwarunkowany ilością hormonów w tabletkach i pozostaje mi tylko zmiana tabletek? :( No i na dodatek dzisiaj mnie zaczęły piersi boleć ;( masakra z tym wszystkim ;( Poza tym jestem jeszcze cholernie płaczliwa i nerwowa..po prostu istna huśtawka hormonalna :(