Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaxie

Czy jest tu jakaś mama z nadciśnieniem tętniczym?

Polecane posty

Gość mamaxie

Mam 25 lat, dwoje dzieci, niestety przed ciąża wazyłam niespełna 60kg ,a teraz waze 84kg (udało mi sie zrzucić 1 kg przez Colon C- na przemiane materii) Badania robilam w ciązy i wszystko było ok,cisnienie tez ,od paru dni głowa mnie troszke bolała, a wcześniej nawet nie wiedziałam co oznacza bol głowy,z głupot zmierzyłam sobie ciśnienie u mamy- 150/100 co mnie przerazilo! zaraz do lekarza, dostałam tabletke pod język, tabletki do domu, Relanium na uspokojenie bo jestem nerwowa. Zastanawia mnie to czemu tak nagle?zawsze mialam cisnienie 120/75... badania zrobilam,jutro bedą.Czy to moze byc otyłość?może... dlatego wprowadzam diete i biore się za siebie! czy jest ktos kto ma nadcisnienie?dzis miałam 120/70 :) ale po tabletkach.

Gość chodzi o becikowe?
waga pewnie ma wpływ na ciśnienie. Większa masa to większy wysiłek dla organizmu jest.

Gość ladydii
Ja nie mam, ale mój tata od jakiegoś czasu się z tym zmaga. Też Go głowa bardzo bolało. Ciśnienie uwaga uwag 220/170 Lekarka powiedziała, że ma dobrego anioła stróża, skoro jeszcze żyje. Teraz bierze masę lekarstw, bo nadciśnienie, którego nie leczył zniszczyło mu serce. I właśnie dość sporo przytył po tych wszystkich tabletkach. No a Ty się nie stresuj. Wiem, że przy 2 dzieci czasem ciężko o chwilę spokoju, ale zdrowie jest najważniejsze.