Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emi1910

ogrzewanie konwektorem czy centralne ogrzewanie

Polecane posty

Gość emi1910

Witam! Mam miesięczne niemowlę i wynajmuję mieszkanie w którym jest chłodno. mam pytanie co jest bardziej opłacalne? Konwektor elektryczny czy centralne ogrzewanie??? Zwykle CO odkręcaliśmy w mrozy ale wiadomo przy dziecku nie ma co oszczędzać. Z drugiej strony boję się kosmicznych rachunków. I jak lepiej jest ogrzewać? Mieć stale odkręcony grzejnik np na 2 czy rano i wieczorem na 2 godziny odkręcić na maksa? Proszę o radę!

Gość mam podobny problem
ma 2 małych dzieci, ogrzewanie gazowe i kominek.... w zeszłym roku jak młodszy był niemowlakiem wybuliliśmy 5tys za gaz! więc się zastanawiam jak to zredukować, do czego doszłam! 1.jak grzejesz gazem to lepiej żeby piec był włączony cały czas, bo najwięcej gazu zżera na rozgrzanie wody, lepiej przykręcić termosty przy włączonym piecu 2. obecnie staram się nie palić gazem tylko kominkiem, ale w pokoju dzieci jest za zimno, więc szukam sposobu na dogrzanie i oto co przetestowałam: -tradycyjny grzejnik konwektorowy żre w cholerę prądu - nie polecam -zastanawiam się nad grzejnikiem na podczerwień- kwarcowym ... daje ciepło jak z kominka, ostatnio kupiłam taki tani na próbę i testuję z tego co zaobserwowała to zużycie jest mniejsze, ale nie oszałamiająco! -zastanawiam się też nad piecykiem akumulacyjnym- sa dość drogie, więc nie miałam okazji testować, chętnie poznałabym opinie użytkownika, co do poboru prądu.

konwektor to fortuna - tylko centralne bez wzgl na to jakei by drogie nei bylo zawsze taneij niz elektryczne chyba ze centralne tez na prad :d

Gość luca2233
Ja zamówiłem na próbę ogrzewanie podczerwienią od firmy, która ofertę prezentuje na stronie www.ogrzej.com.pl . I powiem szczerze, że jestem zadowolony. Faktycznie ciepło i faktycznie pobór kilowatogodzin niski, tak jak pisali, sprawdziłe miernikiem gniazdkowym do poboru energii. Będę zamawiał od nich do całego mieszkania. Pozdr.