Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3131

czy moge dać 4miesięcznemu dziecku jedzenie ze słoiczka?

Polecane posty

czy moge dać 4miesięcznemu dziecku jedzenie ze słoiczka np. gerbara ? dodam że karmię piersią i że ładnie piła z łyżeczki np. lekarstwa. poradźcie. ;)

jak karmisz piersia to poczekaj do ukonczenia 6 miesiaca zycia. Dzieci na modyfikowanym moga miec rozszerzona diete po 4 miesiacu. Masz jeszcze czas

Gość bibidodo
A dlaczego nie ? Jeśli kupisz słoik "po 4 miesiącu", to jest to odpowiednie dla dziecka w tym wieku, oczywiście zaraz napisze tu masa ludzi, którzy powiedzą, że słoik to beee, ale tym się nie przejmuj.

tylko że nie rozumiem że dziecku sztucznie karmionemu można a na mleku naturalnym nie

wg "nowych" wyznaczników dziecko winno być karmione wyłącznie piersia do 6 mż, wcześniej było że do 4 mż. Ja osobiście zaczęłam urozmaicać jedzenie od 4 mż. Może być ze słoiczków - to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Jednak pamiętaj zaczynasz wprowadzać nowości powoli, najpierw jednoskładnikowe podając dziecku przez kilka dni i obzerwując jego reakcję.

Gość bibidodo
Dziecko karmione piersią niby ma mieć rozszerzaną dietę dopiero po skończeniu 5 miesięcy, a na sztucznym po skończeniu 4, może poczekaj jeszcze ze 2 -3 tygodnie i wtedy spróbuj podać coś ze słoiczka.

Gość oj mozesz mozesz
po cos te sloiczki w koncu wymyslili, no nie? ;) a ze karmionemu piersia daje sie pozniej po prostu dlatego, ze piers jest najlepszym pokarmem, a jak zaczniesz dawac sloiczki to juz ci jedno karmienie piersia odpada i chcial nie chcial mleka moze byc stopniowo coraz mniej... i ogolnie moze sie rozregulowac produkcja, ale malo ktora mama w praktyce moze sie powstrzymac, aby przed 6 m-cem nie dac sprobowac dziecku czegos wiecej poza piersia ;)

Zapomniałam dodać że też karmiłam wyłącznie piersią. Słoik nie są beee. Jesli nie mamy dostępu do zdrowej i pewnej ( że bez chemikaliów) żywności to słoiki są jedynym dobrym wyjsciem