Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bielizna

Intimissimi gdzie kupić

Polecane posty

Gość bielizna

Mam pytanie - czy któraś z was wie gdzie można kupić bieliznę Intimissimi? Warto jej szukać? Jakość jest adekwatna do (dosyć wysokiej) ceny?

Gość kamikkamik
Jakość zdecydowanie nie adekwatna, zwłaszcza biustonoszy (tragiczna rozmiarówka, rozciągliwe).

Jestem zainteresowana koszulkami z tej firmy - nowa kolekcja jest pod tym względem ciekawa. Czy któraś z was ma lub chociaż oglądała/przymierzała? Są tak kiepskiej jakości jak staniki?

Jestem zainteresowana koszulkami z tej firmy - nowa kolekcja jest pod tym względem ciekawa. Czy któraś z was ma lub chociaż oglądała/przymierzała? Są tak kiepskiej jakości jak staniki?

Gość nic nie warte i prze......
przereklamowane a staniki 3 rozmiary na krzyż pożal się boże

rozmiarów jest 5, 1- od 65 do 70 pod biustem 2-od 70 do 75 pod bisutem 3-od 75 do 80 pod biustem 4-od 80 do 85 pod biustem 5-85 do 90 pod biustem wszystkie miseczki są B które wraz ze wzrostem obwodu sa większe, czyli np Pani mająca 75 C powina kupić 3 nawet Panie majce D lub E coś dla siebie zajdą, jeżeli miska jest dobra ale za luźny obwód firma Intimissimi ma swoją krawcową która skraca obwody, robi fachowo. Często okazuje się, że Pani która chodziła do Brafiterki mówi że ma 65 D, a ma 70 C (czyli 3 C-powiększona -bo i takie występują w intimissimi) Na wystawie i w katalogach jest tylko ze 30% tego co ma sklep, trzeba powiedzieć czego się szuka i Ekspedientka pokaże, schowane cukiereczki :) Tak samo jak Brafiterki mają swoje rozmiarówki, często jakieś G i H i dzięki temu Panie muszą kupować w ich wytyczonych sklepach tak samo Intimissimi ma rozmiarówkę swoją włoską, najlepiej jest po prostu przyjść, zmierzyć się i przymierzyć. Ceny staników od 89,90 do 134,90 zł (przeważnie koronkowe).

Dziewczyno, zastanów się co Ty wypisujesz, bo właśnie stworzyłaś post będący dużą antyreklamą dla Twojej firmy : stwierdziłaś, że Intimissimi ma w prawie każdym obwodzie rozmiarówkę zaniżoną o miskę, czyli de facto jeszcze węższą niż to z przeliczania wynika. Wytłumaczę, bo pewnie tego nie widzisz. Rzeczą oczywistą jest, że miska oznaczona daną literą rośnie wraz z obwodem. 70B jest więc pojemniejsze niż 65B, 75C pojemniejsze niż 70C etc. Ale to oznacza tylko i wyłącznie, że jeśli w danej marce nosimy np. 65D i konkretny model w tym rozmiarze ma na nas za ciasny obwód (bywają modele mniej i bardziej ściśliwe) to zwiększając go będziemy zmuszone sięgnąć po mniejszą miskę, czyli 70C. A staniki jeszcze mogą być dużo i małomiskowe, jeśli 65D ma za ciasny obwód i za małą miskę to sięgniemy po 70D I nie mów mi, że Intimissimi to firma szyjąca identyczne staniki spod sztancy, bo w taką bajkę nikt mający minimalne pojęcie o doborze bielizny nie uwierzy. Jeśli więc piszesz, że wasze „3 mające być zgodnie z logiką normalnym 75B odpowiada tak naprawdę 75C innych marek, to oznacza ni mniej ni więcej, że rozmiarówka misek jest zaniżona (są mniejsze niż niż w innych firmach), że staniki Intimissimi to są „małomiskowce, i że kobiety powyżej „C nie mają czego u Was szukać. Ergo, macie staniki dziewczyny z bardzo malutkimi biustami. I teraz wyjaśnij mi, czemu taka super wg Ciebie firma jak Intimissimi mająca ofertę w słabo reprezentowanym rozmiarze 65B-C (zależy, czy brać pod uwagę Twoją definicję wielkości miski), nie bije rekordów popularności wśród małobiuściastych użytkowniczek tych rozmiarów, za to pieją one z zachwytu nad o wiele mniej osiągalnymi markami Audelle czy Ewa Michalak? Przecież te 65B-C, nawet 70B-C, z Balkonetki i Lobby Małobiuściastych, czyli spośród najbardziej wyrobionych i świadomych konsumentek branży bieliźniarskiej powinny takie Intimissimi na kolanach wielbić. A jakoś w galerii Balkonetki są setki Effuniaków a Intimissimi nawet 5 sztuk nie ma. Pewnie syndrom niedocenionego artysty, nieprawdaż? Bo przecież staniki macie taaakie super :D Aha, sklepy oferujące zwężanie obwodu zamiast właściwego rozmiaru radzę wszystkim omijać szerokim łukiem (co osobiście czynię), bo takie coś świadczy tylko o marnym asortymencie i/lub jakości (rozciągliwe obwody). Dziś, gdy można bez większych problemów kupić staniki w prawie 100 rozmiarach, nie najmniejszego sensu dawać zarobić sklepom oferującym rozmiarów 5 na krzyż.

Intimissimi to nie sklep i nie ryneczek, tylko butik . Jak Ci coś nie odpowiada, nie musisz przychodzić :) i czemu mój sklep? Czy to, że wiem jakie mają tam rozmiarówkę to od razu moja firma? Wypowiadacie się na temat Intimissimi nic nie wiedząc. btw. nie przeczytałam do końca Twoich wypocin, ponieważ hmmm... nie chciało mi się :)

btw 2: co do rozmiarówek to Ty głupoty napisałaś, ale wierz mi... nie chce mi się już tłumaczyć, bo to i tak bezsensu, chodź do swoich sklepów, Intimissimi omijaj i wszyscy będą zadowoleni :)

Powiedz, w jaki sposób wyszło Ci, że 5=100? Ja tego nijak nie mogę pojąć :) Jakim cudem na ponad sto (STO!!!) istniejących rozmiarów, intimissimi może proponować pięć (PIĘĆ!!!) i jeszcze twierdzić, że te 5 odpowiada wszystkim stu? :) Drastyczne skracanie obwodów (np. z 85C do 65G) nic nie pomoże, bo konstrukcja staników 85C i 65G jest zupełnie różna i takie skrócone 85C nie będzie w żaden sposób dobrze leżało na pani, która potrzebuje 65G.

Gość baskimama
AntyCicha, nie dośc że się skompromitowałaś pierwszym wpisem (Best Bra ma całkowitą rację), to niżej kompromitujesz się jeszcze się bardziej za całą odpowiedź na długi i merytoryczny post dziewczyny dając "nie przeczytałam bo nie chciało mi się". Zabrakło argumentów, prawda? a jakoś zdyskredytować dyskutanta trzeba, więc zrobimy to obrzucając epitetami jego wypowiedź, której treści nawet nie znamy (do czego sami sie przyznajemy). Ciekawy sposób "dyskusji", ciekawy.

Gość Micha .
Niestety to prawda. W Intimissimi pasuje na mnie tylko miska z rozmiaru 3, ale obwodem mogę się owinąć. Dlatego kupuję tam tylko majtki. I takie moje małe pytanie: butik to nie sklep?

Gość wypadki się zdarzają ale
wypad z tym spamem intimissimi szkoda kasy na te badziewne staniki , może majtki mają lepszą ofertę ale pewnie też zbyt wysoka cena na zbyt kiepską jakość

Gość ijijhioh
,kjmkh

Gość Mario Bolucci
Mialam kiedys koszulke tej firmy - fatalna. Po wyjeciu z szafy przez dwie godziny noszenia ladnie lezy, a potem sie rozciaga i robi sie brzydka. Mechaci sie. Juz lepszy jest eqotiq,

Gość karalara
Polska odnosi sukcesy bieliźniarskie i staje się rozpoznawalna także za granicą to dobrze wróży, bo naprawdę trudno kupić w centrach handlowych inne marki niż triumph albo intimissimi, które wzorami nie zachwycają. Świetny artykuł o polskich projektach bieliźniarskich do poczytania na http://polskawschodnia.eu/2012/07/polska-bielizna-podbija-swiatowa-stolice-mody/.

Gość gość
Kurcze aż mnie dziwią te negatywne wypowiedzi, bo ja od dłuższego czasu kupuję bieliznę tylko w intimissimi.. (Fakt faktem, że tylko na promocjach, bo nomalne ceny - zwłaszcza majtek są ostro przegięte). Ale co do jakości nie mogę złego słowa powiedzieć i staniki jestem w stanie dopasować chyba tylko tam.. Minusy? Panie, które co dwie minuty pytają czy nie potrzebuję pomocy.. Trochę mnie to krępuje. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że znacie jakieś lepsze firmy, jeśli tak napiszcie proszę jakie :) Bo właśnie zamierzam zrobić większy zapas majtek >:)

Gość gościówkaa
Jak tylko tam jesteś w stanie dopasować stanik to znaczy ni mniej ni więcej, że jeszcze nigdy dobrze dopasowanego stanika nie miałaś ;) Idź do sklepu z brafittingiem (adresy: stanikowamapa.prv.pl/) i sama się o tym przekonasz błyskawicznie ;) Stanikowo lepsze (100 razy lepsze!) firmy to np. Ewa MIchalak, Comexim, Onlyher, Dalia, Kris Line, Freya, Panache, Fantasie, Fauve, Masquerade, Curvy Kate, Audelle, Gossard, Charnos...oczywiście nie każda będzie idealna dla każdego, niektóre są bardziej wyspecjalizowane w stanikach na biusty większe, inne na małe (np. Onlyher jest chyba tylko do miseczki E czy F), dlatego trzeba odwiedzić wykwalifikowaną brafitterkę albo poczytać dogłębnie Stanikomanię, Lobby Biuściastych, Na ostatnią haftkę, pooglądać foty na Balkonetce... A o majtach sporo masz tutaj (intimissimowe akurat nie są złe, ale stosunek ceny do jakości mają niespecjalny) : www.forum.gazeta.pl/forum/w,58541,133174343,,Dziewczyny_gdzie_kupujecie_majtki_.html?v=2

Gość gosc15
gościówkaa zrozum, że każdy sklep ma inną rozmiarówkę! SWOJĄ! i logiczne jest to, że w Intimissimi będę miała inny rozmiar niż w Triumphie czy Esotiq czy innych pozostałych markach, wiem bo sama mam biustonosze z tych firm i przewaznie kazdy ma inny rozmiar a wszystkie leza idealnie! byłam kiedys braffiterką i na swoim pzykładzie wiem, że uczą cie dobrze dobierac biustonosz pod dana firmę którą masz później polecać...

Gość gość
ale co ma rozmiarówka do rzeczy? dziewczyna pisała o wyborze rozmiarów i jakości, a nie rozmiarówce...

Gość gość
Aż mi żal jak czytam te bzdury które piszecie. Zawsze kupuję w intimissimi i jestem bardzo zadowolona. A to że nie można dopasować stanika to właśnie wina firmy, a nie nasza-jeśli nie miałaś takiego problemu to zapewne masz mały biust. Ja mam 60-65E i tylko w intimissimi potrafię coś znaleźć ponieważ w triumphie i innych badziewiach miski są wycięte tak tragicznie że z boków wylawają mi się cycki ... oczywiście samego 60-65e nie ma praktycznie nigdzie ale intimissimi ma swoją krawcową, która zwęża obwody. ;) polecam.

Gość gość
A po kiego uja ja mam kupować jakieś badziewie i je przerabiać niszcząc całą konstrukcję (stanik zwężony nigdy nie będzie pasował tak, jak uszyty w dobrym rozmiarze) skoro mogę wejść do porządnego sklepu i z marszu dostać 20 biustonoszy w moim rozmiarze i pasujących?

Gość gość
hehe dokładnie! :) jest tyle dobrych firm ze świetną bielizną, szytą we wszelkich potrzebnych rozmiarach, że trzeba naprawd emieć nie po kolei w głowie, żeby kupować tam, gdzie tych rozmiarów nie ma i jeszcze przerabiać :D