Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Margotka 9022...

Wiarygodność testu, proszę o pomoc przyszłe mamy

Polecane posty

Gość ...Margotka 9022...

Drogie przyszłe mamy, staramy się z mężem o dziecko od miesiąca. Do tej pory nie dbałam o dni płodne, bo zabezpieczałam się cały czas. Okres miałam między 30 września a 4 października. Intensywnie staraliśmy się o maleństwo między 9 a 16 bo mniej więcej tak wypadał mi okres płodny. Powinnam dostać okres w piątek 28, jak myślicie, czy jest sens zrobić już test ciążowy? Pobolewa mnie brzuch. Nie wiem czy na okres czy to mogą być objawy wskazujące ciąże. Nie chce się nakręcać, jednocześnie boje się, że jeśli na test jest za wrześnie, to mogę się rozczarować... Proszę zatem o rady... Pozdrawiam!

Gość a ja jej sie nie dziwie
mysle, ze mozesz zrobic juz test- niby testy wykrywaja ciaze juz 7 dni od zaplodnienia- sprobuj. No chyba ze do zaplodnienia doszlo np 19- (bo tez tak moglo byc), to wtedy chyba raczej nie pokaze ciazy. Ja robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki bo jakos sie nie pojawila a ja zawsze mialam regularnie, no i byly 2 kreski :) Podobno najlepiej wlasnie robic w dniu miesiaczki ale jak nie mozesz sie doczekac, to zrob juz teraz- ja z moja cierpliwoscia bym nie czekala :D w kazdym badz razie powodzenia ci zycze! :)

Gość a ja jej sie nie dziwie
a swoja droga- nie starajcie sie zbyt intensywnie- po prostu sie kochajcie, czerpcie z tego przyjemnosc i zadowolenie. To podobno przynosi lepsze efekty ;) aaa i jeszcze cos, w razie jakby nic z tego nie wyszlo (tfu tfu tfu) to sie nie zrazaj- naprawde dosc ciezko jest zajsc za pierwszym razem, chociaz nie jest to niemozliwe ;)

Gość ...Margotka 9022...
A czy bóle brzucha są też mogą być objawami ciąży? Teraz pobolewa mnie brzuch ale mniej więcej od 5 dni, mam skurcze macicy i bóle jajników. Na okres wtedy było zdecydowanie za wcześnie...

Gość Nigdy o czymś takim nie
Hehe życzę powodzenia:)W razie czego będziemy miały ten sam termin:)I też myślałam żeby robić ale stwierdziłam że poczekam do piątku

Różnie to bywa. Mnie pierwszy pozytywny test wyszedł dopiero ponad tydzień od dnia, w którym miałam dostać okres, ale słyszałam o przypadkach, że o wiele wcześniej udawało się wykryć, więc możesz spróbować. A jak będzie negatywny to wcale nie musi być wiarygodny :)

Gość ...Margotka 9022...
"Nigdy o czymś takim nie" napisz zatem jak wyszedł test!! Powodzenia!

Gość mamama27
nie skupiaj sie na dniach plodnych tylko kochaj kiedy macie cheć - na objawy jest za wcześnie - pojawiają sie dopiero w 7 - 8 tc ciąży więc jakieś 3 tyg od terminu @ - ja swoj test zrobiłam 2 dni przed terminem @ - zwykły za 4zł z auchana - tylko zrobiłam go rano z pierwszego porannego moczu - niesikalam od wieczora i nic niepiłam w nocy - to ważne żeby mocz niebyl rozcieńczony bo wtedy hormonu może być za mało - mnie test pokazał drugą bladziutką kreseczke i dzień później poszłam na bete z krwi i była już ponad 200 :) - nigdy niecierpiałam czekać na termin @ i gonić do kibelka co kwadrans i sprawdzać czy jest czy nie więc wolalam zrobić test przed

Gość ...Margotka 9022...
mamama27 dziękuje za cenne rady. Staram się za dużo o tym nie myśleć, nie skupiać. Niestety mam taką prace, gdzie raczej wolałabym wiedzieć wcześniej, czy jestem w ciąży czy nie ;)

Gość tak pytam moze wiecieee
za wczesniej,zeby sie doszukiwac objawow, bo poczatkowe sa podobne do okresu, zaczekaj pare dni zrob test z krwi i po problemie.

Gość dziewanna11
mysle ze sie nakrecasz poczekaj do piatku, srednio robi sie dziecko rok wiec nie napalaj sie tak, oczywiscie wszystkiego najlepszego zycze!

Gość ...Margotka 9022...
dziewanna11, właśnie Ci piszę, że nie chcę się nakręcać. Jestem niedoświadczona w tych sprawach, dlatego pytam inne dziewczyny, jak bylo w ich przypadku. Gdybym sie nakręciła, to zamiast tu pisac pobiegłabym po test. A o ból brzucha pytałam, bo nie wiem z czym to jest związane, nigdy takiego bólu nie czułam. A jeśli chodzi o statystyki... No cóż, moje koleżanki zaszły w ciaze w przeciagu dwóch miesiecy. Ja nie wyznaczam sobie terminu i nie robie tego pod presją. Po prostu to jest dla mnie nowe doswiadczenie i jak najbardziej staram sie poznac w zwiazku z tym swoje cialo i jego reakcje. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za wszystkie rady, sa bardzo cenne :)

po to tu wszystkie jestesmy zeby moc sie wspierac podpowiadac doradzac a nie negowac wiec dobrze ze pytasz nawet gdyby mialo Cie to napalac.. milo razem przechodzic przez takie momenty