Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gyugyugyugyugyu

jak bez fridy czy gruszki itp wyczyścić nos półroczniakowi?

Polecane posty

Gość gyugyugyugyugyu

da się?

Gość mohitooo___
kup katarek

Gość a dlaczego ...
bez gruszki i fridy?

Gość Nigdy o czymś takim nie
Chyba nie.Ucz od najmłodszego dmuchania w chusteczkę potem nie będziesz miała problemu.Ja tak zrobiłam i jak mały ma potrzeba to bierze chusteczkę i dmucha:).Sam zaczął dmuchać jak miał około roku.Problem z głowy.Weź dwie chusteczki i pokazuj mu jak to się robi.Ja mam nawet fotki i nauki:) Ale ubaw.

Gość raczej sie nie da
uwazam ze frida jest super i raz dwa mozna udroznic nosek malego dziecka jak moja corcia byla mala i miala katarek to tylko nosefirda byla pomocna i na noc lub przed snem aplikowalam ( oczywiscie po wyczyszczeniu noska ) nasivin lub otrivin ( krople do nosa )

Gość mamama27
ja mam katarka - jest świetny bo synek bawi sie odkurzaczem - ciekawi go to ssaće a ja sobie jeźdze po rączce mu - on sie smieje - a potem raz za czas daje koło noska - i wysysa rewelacyjnie - nie trzeba jak przy fridzie trzymać dziecka i na siłę na własnym wdechu - tutaj odkurzacz idzie cały czas i jak mały jest zajęty to ja przykładam do noska i po krzyku

Gość polroczniakowi nie
wyczyscisz nosa za pomoca chusteczki - osobisie nie znam takiego dziecka ktore w wieku 6 mc dmuchalo w chusteczke moja corka dopiero nauczyla sie dmuchac jak miala dopiero 2 lata - moich znajmoych dzieci podobnie ( bo sie pytalam )

Gość Nigdy o czymś takim nie
Jeżeli to było do mnie-ja przecież nie napisałam że jak miał pół roku to smarkał w chusteczkę.Napisałam że zaczynałam naukę a jak miał katar to gruszką wyciągałam

moje dzieci zaczely wydmuchiwac nosek jak mialy 1, 5 roku. ja jak nie mialam gruszki czy fridy (fridy nigdy nie uzywalam ) to stosowalam TYLKO krople do nosa no i jak dzicko szlo spac to robilam wyzej pod glowke..

Gość gyugyugyugyugyu
no, nie ma szans na użycie fridy czy gruchy... jest taka histeria ze nie wiem.. juz na sam widok..