Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majja_224

nie wiem jak postapic

Polecane posty

Gość majja_224

witam, mam pewin problem i nie wiem co zrobic...otoz jestem 2 lata po slubie, do tej pory razem z mezem mieszkamy z moimi rodzicami ( mlodsza siostra ma swoje mieszkanie) ... ostatnio nie uklada nam sie z moim ojcem, roznego rodzaje klotnie, wypominki i okolnie atmosfera jest napieta...chcielismy juz dawno zamieszkac na osobnym ale wiadomo ze na to trzeba wylozyc sporo kasy a my nie nalezymy do sfery bardzo bogatych...mieszkamy na wsi w rodzinny domku jest w nim 5 pokoi i rodzice wykorzystuja ten fakt jako argument zebysmy sie nie wyprowadzali...my na poczatek chcemy co wynajac a potem moze jakis kredyt na wlasne...ale szkoda mi mamy bo sie bedzie meczyc sama z moim ojcem...i wogole glupio mi ze zostawilibysmy taki pusty dom ale w koncu na swoim to na swoim. nie wiem co robic..

Gość majja_224
tak myslisz??? wiesz mam jeszcze 2 dzieci o czym nie wspomnialam wczesniej...myslimy ze wynajecie mieszkania na jakis rok lub dwa jest dobrym pomyslem a potem jakis kredyt na skromne ale wlasne...boze tak bardzo chcialabym miec wlasny kat gdzie nikt mi nie truje tylka za przeproszeniem i nie mowi jak mam zyc...szczesliwi ci, ktorzy maja swoje mieszkanko

dzieci troszkę komplikują strawę w tym momencie.. musisz przeanalizować z mężem wszystkie koszty jakie wiązałyby się z pójściem na swoje i wtedy zadecydować czy będziecie w stanie zapewnić dzieciom to, co mają teraz u dziadków..

Gość dhyum,y
zdajesz sobie sprawe, ze wynajmowanie mieszkania to tak jakby wyrzucanie pieniedzy w bloto. przeciez mozecie kupic mieszkanie, jak za 2 lata wam sie odwidzi lokazilacja czy cos to bedziecie mogli sprzedac zawsze.

Gość ja z synem
mam swoje mieszkanko, ale 150 tys kredytu mam do splaty, chciałabyś się ze mną zamienić? Jesteśmy sami.

Gość majja_224
generalnie to nie moge powiedziec ze moi rodzice daja nam na dzieci czy pomagaja jakos finansowo...jestesmy niezalezni, dokladamy sie do rachunkow moze nie duzo ale zawsze cos...robim zakupy, ktore nie kosztuja 50 zl takze wydaje mi sie ze dalibysmy rade...dodam ze rozgladalam sie za mieszkankami do wynajecia i tak orientacyjnie...maz zarabia ponad 2 tys.. ale nam starcza mamy kilka tys odlozone na czarna...co miesiac za wynajem 850 plus rachunki...wiec srednio 1000zl liczmy zostaje te 1400zl na zycie myslisz ze to starczy

Gość zamiast
wynajmowac i pakować komuś do kieszeni-lepiej odłózcie jeszcze troszkę,a do reszty weźcie kredyt-będziecie mieli już własne. 1000 zł za wynajem to kupa pieniędzy.

Gość ludziom się
pieprzy we łbach,że biorą od ludzi 850 za wynajem, skoro taka nędza w kraju. Szok. Po nowym roku niech podniosą na 1200, i tak znajdą się łosie🖐️

Gość majja_224
takie sa ceny nic na to nie poradze..dodam tylko ze mieszkanie jest bardzo zadbane no i jest 3 pokojowe wiec wydaje mi sie ze ta cena nie jest tak baardzo wygorowana ...chociaz sie nie znam...ale jak czlowiek jest zdesoerowany to da kazde pieniadze zeby zaznac spokoju i prywatnosci

Gość ten kredyt
rodzina na swoim mozna wziąc tylko do konca tego roku,bo juz go wycofują. Zresztą sa zaostrzone przepisy i malo kto spelnia wymogi,

Gość majja_224
dziekuje wszystkim za odp...dobrze wiedziec ze mozna sie ludzi poradzic