Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja sie na to nie godze

STAROŚĆ JEST UPOKARZAJĄCA !

Polecane posty

Nie wiem jak wy to znosicie, jesli mieszkacie z osobami starszymi albo macie je w swoim bliskim otoczeniu. Mi az sie na wymioty zbiera jak widze pomarszczone,zniekształcone przez wiek i choroby ciała nad którymi sami właściele z ledwoscia mogą zapanowac. Wszyscy mowicie o humanitarnym traktowaniu osób starszych, zapewnieniu godnej i spokojnej starości, szacunku, ale jak mozna szanowac kogoś kto traci swoją godność ? Nie chodzi mi tylko o wygląd, ale nie od dzis wiadomo ze człowiek głupieje na starosc, zaczyna miec jakies jazdy chore, staje sie niedołężny. Ja bym nie zniosła gdybym miala tracic sprawność fizyczną i umysłu, stawac sie zależna od innych. Nie chce przypominac zasuszone monstrum gorsze niz potwory z horrorów. To NIE jest człowiek, człowiek sie konczy po 50. Ja wlasnie po skonczeniu 50 lat zaplanowałam samobojstwo.Zostało mi 25 lat życia. Sama wybiore moment i okolicznosci, nie dam sie upokorzyć

Gość myszelą vitą
Wspaniale, zorganizuj się tak, żeby ktoś mógł potem wrzucić tu Twoje godne fotki z aktu samobójczego :classic_cool: 🖐️

Gość Polak23342
Starość jest pochodną tego jak o siebie dbamy w życiu. Można być na starość szczęśliwym i nie pomarszczonym. Pozbywanie się nadmiaru skóry nazywamy liftingiem

Gość gfnsahbadf
Dziecko, Ty nie masz 25 lat... Skończyła już się szkoła i naszła Cię ochota na napisanie prowokacji na kafe?

dlaczego zaraz prowokacji ? A co do liftingu, mozesz starac sie i inwestowac w wygląd ale nie oszukasz natury, ciało sie starzeje, nie tylko na zewnątrz ale tez w środku. Starzy ludzie zaczynaja z wiekiem zachowywac sie dziwnie,wręcz wariowac. Są czesto tylko cięzarem dla społeczeństwa. Na co nam to ? Bo wiara tak nakazuje? czy moze prawa etyki ustalone tylko na podstawie tego zeby wypaść na dobrotliwych?

Gość stara to ty jestes juz
trzeba było zaplanować samobója w wieku 12 lat na 25 urodziny, bo jakaś taka zniedołężniała psychicznie się wydajesz.Pewnie kolejna stara panna , bo młode panny są do 24 lat.

Gość skoro ty masz
25 lat twoi rodzice prawdopodobnie będą w wieku z zbliżonym do 50 . co masz zamiar z nimi zrobic za kilka lat jak zaczną chorowac czy starzec się ?Swoje samobójstwo zaplanowałaś ale wcześniej musisz coś zrobic jeszcze z rodzicami , o tym nie pomyślałaś ?

- z rodzicami nie zrobie NIC bo to osobisty wybór kazdego człowieka -starą panną nie jestem, mam męża i córke 4letnią. Wcześnie zaszłam w ciąże bo juz od dawna mam taką opinie w tej sprawie, chce szybko odchowac dziecko i zapewnic mu byt zeby nie zostawic córki bez kasy i przyszlości - z gazet czytam jedynie przekrój i gazete lokalą jesli cie to interesuje

no to wspólczuję rodzicom - głupiej córki męzowi - pustej żony a corka mam nadzieje ,ze rozum po ojcu wzieła . Gazety kupij, masz racje , to choć siedo sprzedaży przyczyniasz i ktoś ma pracę . bo żebyś je czytała nie wierzę . Pewnie w piecu nimi rozpalasz , ale buty wypychasz :D

Gość napisałaś co wiedziałaś
a teraz idź do córki, pójdź na spacer albo zajmij się czymś bardziej produktywnym, bo fale magnetyczne emitowane przez twój komputer ewidentnie ci nie służą 🖐️

Gość chce szybko odchowac dziecko
nie dziwię się , lepiej dla dziecka , po co ma się głupia , starą matką zajmować.Będzie miało 24 lata i mamusia strzeli samobója, przynajmniej się wstydzić nie będzie musiało.

Gość A K I M A
PROWOKACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli nie ,to jesteś zwykłą kretynką.

starość nie jest upokarzająca dlatego, że jest się pomarszczonym, ale dlatego, że często bezradnym, że śmierć czeka, a Ciebie nie czeka już nic...

Gość chce szybko odchowac dziecko
poszła splatać sznur na zaś, i ostrzy zyletki

Gość inna-niz-wszystkie
to będą mieli z ciebie rodzice pocieche na starosc! tylko pozazdrościć takiej córeczki :O

Gość każdy ma prawo wyboru
tylko... 50 lat to jeszcze jest się przeważnie sprawnym i młodym

Gość babcia 50+
A w doopie mam czy sie na to godzisz czy nie godzisz frajerko jebbaana ja i tak zyc bede, bo teraz dopiero zyje,własnie jade pół swiata zwiedzic no i ten sex bez zadnych gumek i jaki urozmaicony ;)

Gość asasweewr
dla mnie starosc to jakies 70,80, bez przesady z ta 50siątką. moj tata ma 57 i wyglada super i jest sprawny 100%

Gość ciekawa bardzo ale to bardzo
Dla mojego 6 letniego synka to 25 lat tyle co Ty masz to już też starośc-więc może już skończ ze sobą. Bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!!!! Nie wiedziałaś?

Gość gość
Starość jest przyszłością młodości, jest nieunikniona. Znam ludzi starszych jeżeli chodzi o metryke, ale duchem sa młodzi korzystają z życia i mają większy apetyt na życie jak niejedna młoda osoba. Jest niezwykle istotne aby mieć jakieś zainteresowania, jakieś hobby, zajęcie. Niech to będzie np. czytanie ale też działka, niech to będzie opieka nad wnukami, jakaś domowa hodowla, turystyka ... Dużą rolę odgrywa uczestnictwo w Uniwersytecie Trzeciego Wieku, czy nauka języka obcego, no i w końcu nasz Internet, serfowanie po jego zasobach i udział w różnych forach. Będąc tak zaangażowanym w te lub inne sprawy nie będziemy się czuć starzy, bo nie będziemy mieć na to czasu. Nie ma nic gorszego jak ciągłe utyskiwanie nad sobą, nad swoim losem i przemijającym czasem. Pozdrawiam

Gość gość
A ja dodam, że optymizm i poczucie humoru sprawią, że nie będziemy się czuć starzy. Nasze otoczenie nie będzie nas też odbierać jako zgredów, wapniaków. Musimy dbać o to abyśmy nie byli zrzędami, ciągle z czegoś niezadowolonymi. Świadomość wieku nie będzie dokuczliwa jeśli będziemy dbać o swój wygląd, będziemy się starali być ciągle atrakcyjni, no i co tu dużo mówić, nikt nie powiedział, że w latach, powiedzmy bardziej dojrzałych nie można cieszyć się seksem, wprost przeciwnie. Aleksander Dumas powiedział m.in.:” Starość bez jakiegoś ideału lub nałogu jest nie do zniesienia” i to święta prawda ;):P Więc wszystko zalezy od nas i naszego podejścia do życia niezależnie od wieku

Gość tra la la la
A ja wiem, że jak doczekam starości to nic już nie będę musiała :-D I tak będę sobie żyć funkcjonować jak chcę - to będzie życie jak w Madrycie !!!

Gość gość
Oda do starości x Co to za życie bywa w MŁODOŚCI !? Nie czujesz serca..., wątroby..., kości... Śpisz jak zabity, popijasz gładko... i nawet głowa boli cię rzadko. x Dopiero człeku twój wiek DOJRZAŁY! Odsłania życia urok wspaniały... Gdy łyk powietrza, z wysiłkiem łapiesz... Rwie Cię w kolanach... Na schodach sapiesz... Serce jak głupie szybko ci bije... Lecz w każdej chwili czujesz, że ŻYJESZ ! Więc nie narzekaj z byle powodu Masz teraz wszystko, czego za młodu nie doświadczyłeś. Ale DOŻYŁEŚ! x Więc chociaż czasem w krzyżu cię łupie, Ciesz się dniem każdym! Miej wszystko w DU/PIE!!!

Gość gość
Ciekawe, a mój Tata ma 58 lat i nadal uprawia sport, uczy się języków etc. Szkoda, że chcesz sobie to odebrać.