Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozyczka010101

Czy też czasem tak macie???

Polecane posty

Gość rozyczka010101

Wspolzylam z narzeczonym okolo 4 dni przed moim okresem.Zakonczyl we mnie bez zabezpieczenia. Okresy mam bardzo regularne +- 1 dzień. Cykle ok 30 dni. Miesiaczka ma się pojawic 25-26 pazdziernika. Mam juz od kilku dni skurcze macicy-nieraz bolesne(ale u mnie to normalne co miesiac), bole piersi,jak co miesiac przed okresem. Czy mam sie czego obawiac i zazyc tabletke "po",czy raczej nikle szanse na zajscie w ciążę? Jestesmy w wieku 25-26,ale jeszcze nie planujemy dzieci

Gość nz,vna,
bierz tabletki antykoncepcyjne, to nie będziesz miała takich problemów.

Gość rozyczka010101
nie chce sie truc tabletkami,mam juz swoj wiek i chce przygotowywac organizm na macierzynstwo,nie panikuję,ale jeszcze nie planujemy dzieci.

Gość utww
jest mozliwa ciaza,skoro nie bierzesz tabsow to prezerwatywa lub przerywany,a jak on skonczyl w tobie to nie dziw sie ze jest szansa na ciaze

myśle że nie zaszłaś, jak masz takie objawy ale różnie to bywa w życiu

Gość nie wiadomo...
Trudno powiedzieć... Zawsze mogłaś mieć jakąś infekcję, która zaburzyła cykl... z drugiej strony Twoja świadomość, że skończył w Tobie mogła spowodować, że "uroiłaś" sobie ciążę. Raz mi się zdarzyło coś podobnego, tzn. mój ówczesny chłopak co prawda nie skończył we mnie, ale ja tak dużo myślałam o tym, że istnieje ryzyko ciąży, że okres mi się spóźnił 4 tygodnie (tzn. ja mam dość nieregularny, ale zwykle plus minus tydzień). Nie przejmuj się, tak od razu nie ma objawów ciąży.. ale tabletka po jest do 72 godzin, więc trzeba się spieszyć (ale im szybciej, tym skuteczniejsza). Jeżeli nie upłynął jeszcze ten czas, to pewnie lepiej ją wziąć, niż się zastanawiać.... no chyba, że skoro to Twój narzeczony, to może ciąża nie będzie aż takim problemem? Czasami życie nas zaskakuje, ale wychodzi nam to na dobre.

Gość virescens
Hallo ! Sex jest po to żeby się rozmnażać i przy okazji mieć z tego przyjemność. Co znaczy że nie jesteście gotowi ? Gotowi na sex a nie gotowi na rodzicielstwo ? Ha ha - nie ma tak. Poza tym oboje macie słuszny wiek, kobiety chyba po to wiążą się z mężczyznami aby nawet jeśli zajdą w ciążę to facet ma być dla Nich oparciem. Skoro nie chcesz dziecka to znaczy że nie ufasz partnerowi i liczysz że znajdzie sie ktoś lepszy.

Gość rozyczka010101
coz za oskarzenia:) nie jestem gotowa na dziecko,poniewaz nie mam odpowiedniego zabezpieczenia finansowego, a jak wszystkie wiemy, ono "trochę"kosztuje. Po drugie nie czuję potrzeby bycia mamą-już teraz. Nie wiem czy w ogole chcę dzieci. Z drugiej strony tragedii nie bedzie,ale nie planujemy jeszcze powiekszania rodziny. Mam wciąz objawy okresu jak co miesiac,boli mnie macica,mam skurcze,za 1-2 dni mam miec okres,mam wszystkei objawy wiec nie wiem czy brac te hormony w 1 tabletce,czy nie?

Gość rozyczka010101
czyli wezmę- dla 100% pewnosci, mimo iz mam objawy przedokresowe:)

Gość hm............................
Ja mam okresy wg których mogę ustawiać kalendarz - takie są regularne. I często na parę dni przed okresem (od 4 do dostania okresu) mąż kończy we mnie. A stosunek przerywany stosujemy jako antykoncepcję od paru lat i nigdy nie wpadłam:) Znam swój organizm:) Nie sądzę, żebyś wpadła. Jestem prawie pewna, że dostaniesz okres. Ale jak będziesz schoizować- może ci się trochę nienaturalnie spóźnić, więc nie schizuj!;)