Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awderty

Dzieci a kotek przybleda

Polecane posty

Gość awderty

Witajcie, pisalam na ogolnej ale tam sie przebic jest ciezko... A mianowicie przyblakal sie do nas maly kotek i postanowilam go zatrzymac. Mam corke w wieku 6 lat ktora oszalala na jego punkcie. Teraz nie wiem od czego mam zaczac, co mu kupic, czy isc z nim do weterynarza, jak go karmic i ile razy dziennie? Czy moze jesc to co my? A co ze spaniem? Czy moge go wykapac, jest troche brudny i zaniedbany... Narazie troche jest dziki, zaszyl sie w kacie i nie wychodzi, nie chce mleka ale zjadl kawalek kielbasy. Mamy ktore maja koty, odezwijcie sie?

Gość przede wszystkim trzeba
udać się do weterynarza i kota odrobaczyć wet również oceni stan ogólny kotka i powie Wam co i jak z nim więc warto udać się na taką wizytę nie myć go wodą, bo sam się umyje;) nie każdy kot pije mleko, większość kotów pije wodę;) nie dawaj kotu takich rzeczy jak kiełbasa, absolutnie możesz podać surowe mięso, ale nie żadne szynki czy właśnie kiełbasy kup mu suchy pokarm i może być też w saszetkach pokarm mokry kot lepiej by jadł jedzenie "kocie" nie "ludzkie";) można mu podawać od czasu do czasu twarożek albo żółtko jaja na miękko w każdym razie dostęp do świeżej wody kot musi mieć cały czas no i podstawowa sprawa - kuweta i żwirek by kot mógł załatwiać swoje potrzeby - musicie się w to zaopatrzyć;)