Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepracujace zony domowe

podzial rol w malzenstwie: maz zarabia, zona dba o dom.

Polecane posty

cy sa tuzony, ktore nie pracuja bo zajmuja sie domem i dziecmi? jak wyglada u was podzial rol? czy mezowie nie pozwalaja wam pracowac bo sami zarobia na utrzymanie rodziny? i jak bedzie z waszymi emeryturami? moj maz tak wlasnie zrobil a teraz po 15 latach gdy ja chce w koncu zaczac pracowac to on stwierdzil ze on wiecej w uk (pracuje a granica) wiecej bierze zasilku na 2 dzieci niz ja zarobie . i jersliu ja pojde do pracy to finansowo bedzie gorzej i on w takim razie do polski nie bedzie wracal:O i co ja mam zrobic? gdzie potem szukac lat pracy? z czego emerytura? pracy szukam juz od okolo roku, ciezko cos znalezc. tymbardziej ze wczesniej nie pracowalam. zalamka:O a jak u was?

ja nie pracuję,tylko mąż zarabia...nie pracuję bo mam problem z kręgosłupem i nie mogę teraz podjąć pracy,dzieci nie mamy...emeryture sama sobie oplacam

ale jak sama oplacasz? napisz cos wiecej. jestes na dzialalnosci gospodarczej czy jak?

Gość to już twoja decyzja
czy wrócisz do pracy. Jeśli zaś chodzi o emeryturę, to radzę opłacać sobie prywatnie jakiś fundusz, jeśli Was stać (np. jeśli nie będziesz mogła znaleźć długo pracy albo jeśli zdecydujesz sie jednak nie wracać do pracy w ogóle).

Gość madeinpolandd
można nie pracować i opłacać sobie emeryturę? jak? z czego?

Gość Po prostu załamanaaa...
Mój mąz tez mnie w tej chwili utrzymuje,ale nie wymaga ode mnie bym siedziala w domu. po prostu tak wyszlo, od 2 lat nie pracuje, ale obecnie szukam pracy by wyrwac sie z domu... Jest okropnie cięzko cokolwiek znaleźc. Nawet na głupi staż do sklepu chcieli ode mnie doświadczenia i ewentualnie na bezpłatne 1-2 dni próbne... Także tragedia...

Gość norka labradorka
jaki fundusz podpowiedzcie mi tez coś ?

Gość norka labradorka
a to 50 zł to to dokąd się płaci i czy potem bedzie wypłącane jakies swiadczenie i ile ?????

niepracujące zony domowe--->nie ma działalności,po prostu prywatnie opłacam sobie emeryturę madain poland---> mój mąż przeciez zarabia to opłacam sobie emeryturę

Boze, widze ze nie jestem sama:) a myslalam ze tylko ja tak siedze w domu na dupie i nic nie robie. a gdzie wy sobie oplacacie i ile miesiecznie? nie wiedzialam ze tak mozna

Gość to co wasi męzowie robia
jeśli mozna wiedziec , ze utrzymuja was mieszkanie itd ?? Moj pracuje w banku a bez mojej wyplaty byloby ciezko

poli28>>>a gdzie sobie oplacasz i ile miesiecznie?

to co wasi mężowie---> zależy tez w jak dużym miescie mieszkasz...w duzych mistach zyje się ciężej

Gość norka labradorka
kurde i można jeszcze przecież płacić polise na życie od śmierci małżonka po to by sobie potem poradzić jakoś w życiu....czyli generalnie mam w ciemnej dupie cały zakichany ZUS

to HMI nic nie zabiera a jeszcze daje...to jest bardzo porządna firma....obliczą od razu jaką dużą bedziesz miec emeryture

Gość ja jestem w takim zwiazku
mój mąż pracuje,ja zajmuj się domem, dzieci niemamy (chociaz usilnie staramy się od roku) ja sprzatam , gotuje, mój dzień zaczyna się od sniadania dla męża, potem kanapki do pracy< sprzatam ,piorę, gotuję obiad,piekę ciasto ,prasuje,wychodzę z psem.Mąż prowadzi firmę i czasami jak ma duzo pracy to pomagam mu logistycznie . Dlaczego nie pracuję? pracowałam wczesniej,ale wolę zajmowac się rodziną i domem-to sprawia mi przyjemnosc a przy tym ulatwia funkcjonowanie mężowi,a On też woli kiedy jestem w domu( zresztą nie zyczyłby sobie abym pracowała :-) ) a jesli chodzi o emeryturę to mam opłacane skladki Zus

moj maz wlasnie w uk zalozyl mi i dzieciom takie polisy ze gdyby on umarl to my dostajemy pieniadze. ale wole ich nie widziec na oczy niz liczyc na nie:((

Gość annadomannasatta12
Witajcie, moj mąż pracuje na kontrakcie w Emiratach, zasiłek na 2 dzieci to 2200 zł/mies plus pensja męża, od chwili gdy znalazłam pracę zasiłek pomniejszył się do 1100 zł, w pracy na ręke mam 3500zł zasiłek zachowany z uwagi że żona (ja) mało zarabiam....

Gość norka labradorka
no ale to jest tak troche bez sensu zbyt mało jak na emeryture...co to dzisiaj jest te 20 tyś po 10 latach....

Gość Po prostu załamanaaa...
A ja tam wolałabym znaleźc prace...

ja tez chce pracowac. dzieci juz podrosly, wiec nic nie stoi na przeszkodzie. a czy jak sie pracuje to tez mozna te emerytury sobie oplacac dodatkowo?

podniose, moze ktos jeszcze sie wypowie:) mysle ze temat bardzo potrzebny:)

Gość eelixir
podnoszę. Napiszcie coś więcej o tych funduszach emeryturalnych. Bo to ciekawe.