Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poomaranczkaaa

nie chce mi sie uczyc a w piatek dwa kolokwia!

Polecane posty

Gość poomaranczkaaa

Nie chce mi sieeee 😭 nie moge sie zmobilizowac :( mam dwa trudne kolokwia i nie moge sie wziac do nauki! :( jak sie mobilizujecie zeby zaczac sie uczyc??? Nie cheee miii sieee!!!!!

Gość poomaranczkaaa
No tak, to mobilizuje :D a jest tu tez ktos kto ma sie uczyc a mu sie nie chce? ;) a z tymi kasami to nie do konca, bo mam juz licencjat, jestem na sum-ie :)

Gość mnie się nie chce jak cholera
ale się uczę - co mam robić? Najgorzej zacząć - do tego się wręcz zmuszam :-) Ale jak już biorę książkę/notatki do ręki - to zaczyna mi się chcieć. Zachęca mnie też to, że robię sobie plan: przede wszystkim uczę się małymi kawałkami i robię przerwy. Np. 30 min nauki - 30 min przerwy. Jakoś można to wytrzymać bardziej, iż mialabym siedzieć kilka godzin i kuć - mózg by mi się wyłączył!

Gość poomaranczkaaa
Dzieki :) to dobry pomysl, tez tak zrobie :) no i musze sie chyba zmusic za chwile :)

Gość sddddddds
ja tez sobie zawsze robie plan. kilka punktów np 5-6 dziele materiał na partie, mobilizuje mnie aby odhaczyc wszystkie punkciki :D aczkoolwiek nie zawsze mi sie to udaje np dzisiaj :|

Gość mi się nie chce jak.....
I jeszcze jedna sztuczka :-) zacząć na tyle wcześniej, żeby nie mieć wyrzutów sumienia, gdy się czasem coś zaniedba - tzn. gdy nie wypełnię jakiegoś punktu z planu albo po prostu cały dzień przebumeluję (i tak się zdarza!) Mam w zapasie drugi! :-) To proste metody - ale naprawdę skuteczne. No, a żeby zacząć - niestety - potrzeba silnej woli!