Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marynowany śledź

RYBY

Polecane posty

Gość Marynowany śledź

Ale mnie to wkurza! Unia Jewropejska zachęca Polaków (przez jakieś programy za grube miliony), żeby jeść ryby. W badaniach im wyszło, że Polacy jedzą mało ryb, częściej wybierają miesiąc, no więc wykupili reklamy i robią akcje społeczne jak to dobrze jeść ryby. A mnie kurwica trafia. Gdyż: Polacy, jak i inne narody, chętnie jedliby ryby, gdyby było ich na to stać!!! Dużo taniej można kupić (50% taniej) mięso czerwone niż ryby. Wielokrotnie w sklepie słyszałam jak ludzie odchodzili właśnie od stoiska z rybami, bo kogo na to stać. No i zamiast kupić te ryby, zrobić obiady i wydawać ludziom, bo to wszak zdrowo! ci idioci robią kampanie, żeby Polacy nauczyli się jeść ryby. :O:O:O

Gość Marynowany śledź
wybierają MIĘSO a nie miesiąc :O (to ze zdenerwowania :P )

Gość zjadłabym sledzika
w occie lub smazoną rybkę bez osci

Gość kwartnik
pięknie to naszym rybakom ograniczyli teren połowów śledzia i dorsza i kary finansowe nałożyli a teraz nam doradzają , a ja rzygam po Pandzie , chińskie góówno śmierdzące nam wpychają za grube pieniądze , Pandę sami zeżryjcie

Gość Marynowany śledź
a ja bym zjadł pstrąga albo węgorza albo może dorsza a tak raz na miesiąc kupuję sobie tuńczyka w sosie własnym :O

Gość Marynowany śledź
to jest ważny społecznie temat up

Gość no własnie kogo teraz
stac na rybke 😭 za niedługo będziemy psy wpierdalać

Gość Kawioretka
ale jak coś to naród głosuje na tuskoida albo na palikota, żeby zajmować się krzyżem na ścianie sejmu, transwestytami czy gejami-posłami etc. lemingi oglądając taniec z gwiazdami będą za parę miesięcy ochoczo przegryzać swoje zwierzątka domowe

Gość kwartnik
to już nie chodzi o pieniądze ale nie kupisz nigdzie w Warszawie świeżego szczupaka, sandacza lub nawet okonia, nawet z karpiem są problemy, chińskie góówno jest :(

Gość no własnie kogo teraz
a wszystkie zbiorniki gdzie pojawi sie rybka za chwile przywłaszcza PZW a składki nie sa tania sprawą około 300zł u mnie

Gość Egon 1000
a czy ryby są naprawdę takie zdrowe? W niektórych gatunkach szczególnie długo żyjących np. tuńczyk może akumulować się rtęć. Poza tym co to znowu za akcja - bez sensu, po co? Co ma niby dać?

Gość kwartnik
czy naprawdę w tej Uni uważają Polaków za debili :(

Gość Marynowany śledź
Naprawdę.

Jak ryby kosztowały grosze to reklamy nie były potrzebne. Odkąd unia wpierdala się w rybołóstwo to wszystko szlag trafił i łatwiej trafić na pangę z wietnamu niż na polską flądrę kurwa. Czy długo jeszcze będziemy się męczyć z tymi idiotami? Pamiętacie flądry w ogóle? Po 5zł/kg. Tak samo polskie śledzie, dorsze. Wszystko świeżutkie i za bezcen było. A teraz? Ryba droższa od wołowiny czy krewetek.

Gość bo to jest kraj dla bogaczy
:P

Rybaków mieliśmy masę. Całe tyraliery kutrów. Szło wszystko w morze i przywozili tonami ryby. Kwitł handel i przetwórstwo. A dziś? Oni nam mówią czy Polak może łowić ryby i ile... a wielki Dalmor produkujący konserwy na północy w stanie ruiny, wszystko będzie zburzone i stanie tam jakiś jebany hotel. Macie pojęcie?

Gość kwartnik
jest jeszcze ciekawiej, kilka lat temu miałem taki pomysł aby wykopać własny staw przy rzece, rzeka tak zwana 'smródka' ale nigdy nie wysycha, łąka przy tej rzece to piękny zakątek, urocze miejsce z dala od wsi i chciałem kupić tę łąkę , wykopać staw i wybudować dom i poszedłem do Gminy aby się dowiedzieć co z planem zagospodarowania , czy mogę na rzece wybudować elektrownię wodną, czy mogę wiatraki postawić aby pozyskać energię elektryczną , czy mogę wybudować staw i co się okazało, jeżeli przebrnę przez Prawo Wodne, Prawo Górnicze, Prawo Energetyczne , Kodeks Cywilny i zbiorę 500 zezwoleń na budowę to mogę staw wykopać, zaniechałem :(

Wracają lata sześcdziesiąte i pózniej.Też ryby były strasznie drogie.Będąc w ówczesnej Czechosłowacji przez 3 lata najadłem sie tyle ryb i bardzo tanio.

No kwartalnik pokazuja sie te "cuda" tuska :D:D:DPisiory jeszcze gorsze.Wysłać tych cwaniaków w kosmos a niech mlodzi porządza !!

Gość ducha kafe też wysłac
w kosmos bo sie sypie juz

Gość kwartnik
NIE duchu cafe sporo przepisów i zapisów prawnych obowiązuje od 1949 roku i nikt do tej pory tego nie zmienił a ktoś ma łąke blisko rzeki i chciałby wykopać staw i zarybić , rybę sprzedać i rybę na patelni świeżą NIE MA TAKIEJ OPCJI

Gość ziolana
Ja to uwielbiam ryby złowione przez mojego męża. Wypływa nad morze na kutrze cpt morgan i zawsze przywiezie tyle ryb z sobą, że potem mamy co robić i co jeść. pokochałam rybby dzięki niemu. ale takie prawdziwe a nie ze sklepu. zupełnie co innego.

Gość gość
Teraz je znienawidzisz, bo w Bałtyku przerdzewiały statki z II wojny światowej i ryby żrą wydzielający się iperyt. Bardzo niebezpieczna, śmiercionosna trucizna.