Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość C P M I W D

Ile jedza wasze 11 - 12 miesieczne dzieci ? I o ktorej jedza ostatni posilek ?

Polecane posty

Gość C P M I W D

I ile waza ?

Gość C P M I W D
Podnosze .

Gość gryczka
Syn za dwa dni skończy 11 miesięcy. Waży ok.10kg, bardzo dokładnej wagi nie znam. Je 5 posiłków dziennie. Na śniadanie tylko butla (NAN Pro 2) - ok.230ml Na drugie śniadanie kaszka manna na 170ml mm (wychodzi pewnie ze 180-190ml) Obiad - zupa jarzynowa z mięsem, z dodatkiem kaszy manny lub ryżu, co drugi-trzeci dzień z żółtkiem na twardo - ok.200-220ml, na deser 1-2 herbatniki Podwieczorek - rozgnieciony banan lub gruszka lub ok.150ml soku przecierowego Kolacja - kleik kukurydziany na 200ml mm Między posiłkami przegryzki typu chrupki kukurydziane lub kawałek suchego chleba. Jak go ważyliśmy niecały miesiąc temu to waga była wedle siatki tuż poniżej 50 centyla.

Gość dziewczynka taka jedna 9
Moj skonczyl 12 miesiecy 2 tyg. temu. 8 rano - butla 250 ml mleka ok. 9-10 sniadanie - parowka z szynki, kromka chleba lub nalesniki lub jajecznica lub chleb z dzemem lub chleb z szynką ok. 13 obiad - zupa (krupnik z kaszą, rosol z makaronem, pomidorowa z ryzem, cukiniowa itd) ok. 15 drugie danie bądz owoce ok. 18 kolacja podobnie jak na sniadanie ok. 20-21 ma jeszcze chętke na kromke z dzemem, kaszke itd

Gość kasia.....
rano-210ml kaszki 2śniadanie ryż na mleku lub bułka z szynką obiad zupa*różne kalafiorowa,rosół,jarzynowa,pomidorowa drugie danie ziemniaki/kluski z sosem,sałatka/surówka/buraczki/kapusta kiszona,mięso kurczak/kotlety/kaczka deser budyń lub kanapka z nutellą albo jakiś owoc*banan,jabłko,arbuz albo jogurt podwieczorek-kiełbaska gotowana lub miseczka ryżu z cynamonem kolacja-kaszka 210ml ok godz 20. Syn ma 14mies. Je b.dużo,ale waga w normie. Niewiem ile dokładnie waży,ale wcale nie jest gruby. Może to dlatego,że jest wysoki.

Gość C P M I W D
Dziewczyny slicznie dziekuje za wpisy . Ja nie pisalam , bo nie mialam czasu . Moze jutro tez ktos napisze. Pytam sie , bo nie wiem czy moj nie jest za gruby , moze za duzo je ? Ale z tego co piszecie , to je podobnie .

Gość jagna656
podciągam temat bo mnie interesuje,co jedza wasze dzieci w tym, wieku ja podaje jeszcze 3 mleczne posiłki (według zaleceń do roku czasu) 7.7.30-kaszka na mleku z dodatkiem owocow ze sloiczka 10.30-11- mleko (wypija od 150-240ml) 14.-14.30-zupka/obiadek z mięsem ok17.-18- deser (twarożek z owocami i jogurtem, jogurt naturalny z owocami lub same owoce ze słoiczka z kleikiem lub bez, owoce podaje tez swieze w ciągu dnia 19.30- mleko (mało wypija 60-140ml) co 2-3 dzień daje cale jajko albo do zupki albo robie jajecznice na parze w miedzy czasie chrupki,chlebek czasami kanapka z masłem i pomidorek, pasztecikiem gerbera lub twarożkiem ale to rzadko ostatnio no i nie mam pomyslow co jeszcze mogę dawac np. na podwieczorek bo ostatnio nie chce wogole jesc twarożku