Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Oliego

jakie dotacje i z kąd?

Polecane posty

Gość Mama Oliego

Witam mam mieszkanie w górach, małe miasteczko ale dużo turystów. Mieszkam za granicą,Mieszkaniem opiekuję się moja mama (która pracuje ma opłacony ZUS) pomyślałyśmy o otwarciu Apartamentu dla turystów.Ja muszę zostać za granicą ale mama mogłaby wszystkiego dopilnować,byłby to apartament dla 10 osób.Czy musimy otwierać działalność gospodarczą i czy mogłybyśmy dostać jakieś dotację na nowe meble i sprzęt? Pozdrawiam

Gość Mama Oliego
ktoś pomoże ?

Gość z kąd po prostu super
:p apartament dla 10 osób, to kołchoz

Gość Mama Oliego
tam jest salon i dwie wielkie sypialnie ogólnie dla 6 osób ale czasem są rodziny z dziećmi i chcą wszyscy spać w takim właśnie dużym apartamencie

Gość Mama Oliego
myślicie że to zły pomysł?

Gość Mama Oliego
czy jest tu ktoś??????????????

Gość Mama Oliego
chyba nikt mi nie pomoże :(

No nie wiem czy cokolwiek dostaniesz, chyba że nie z Urzędu Pracy :) Tam moja koleżanka składała podanie na dofinansowanie działalności gospodarczej własnej firmy zajmującej sie szyciem sukien ślubnych na zamówienie. Chciała tylko dwie maszyny do szycia, lokal i wszystko inne miała własne. I nie dostała nic bo nie miała zapewnionego odbiorcy. Kasę dostała babka, która miała zlecenie na szycie mundurków szkolnych czyli zamówionych już 800 sztuk. Moim zdaniem to głupie bo niby jak ktoś kto robi coś na zamówienie, nie seryjnie ma mieć za wczasu odbiorców :o Tak sam o Ty będziesz miała/albo nie wczasowiczów w tym swoim apartamencie i pewnie i tak odrzucą Twój wniosek. A działalność musisz otworzyć żeby dostać dofinansowanie, bo tak niby do czego miałabys dostać? Do remontu domu?

mozna napisac projekt na gospodarswo agroturystyczne wtedy masz dom jako 30% wkładu własnego reszte pociagniesz z UE ;) poszukaj tylko biura które takie projekty pisze :)

Gość Mama Oliego
no właśnie działalność może otworzyć ją moja mama wtedy nie płaciłaby ZUS-u bo pracuje i może unia coś jeszcze daje ? niektórzy mają jakieś sposoby może się podzielicie wiedzą ?

Gość Mama Oliego
dzięki za podpowiedź

Gość pocahontas8k
ja się zajmuję takimi rzeczami- pomagam pisać projekty unijne. a ile kasy potrzebujesz???

Gość Mama Oliego
myślę że 20.000zł ale jest możliwość kupna mieszkania piętro wyżej (mogłabym zaciągnąć kredyt,już się dowiedziałam że dostanę bez problemu) w tedy z tamtego można by było zrobić jeszcze 2 apartamenty i wtedy bym potrzebowała jakieś 40 tyś

Gość LolLolLolLol
Pisze się SKĄD a nie Z KĄD!!!

Gość Mama Oliego
och przepraszam

Gość Mama Oliego
jeżeli podepnę to pod agroturystykę czy muszę mieć ziemie i np.kozy bo ja bym chciała mieć tylko pokoje dla wczasowiczów

Gość Mama Oliego
pomoże ktoś?